![]() |
|
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Öğretmenlere CD’de dini eğitim....." başlıklı konu görüntüleniyor, "Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğ’nün emriyle mesleki seminerler için okullara gönderilen CD’lerde dini içerikli makale ve yazılar yer aldı. Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen yazarların makalelerinde Saidi Nursi propagandası yapıldı. Eğitim-Sen ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 522 Rep: 51748 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğ’nün emriyle mesleki seminerler için okullara gönderilen CD’lerde dini içerikli makale ve yazılar yer aldı. Fethullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen yazarların makalelerinde Saidi Nursi propagandası yapıldı. Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez, laik, demokratik, bilimsel eğitimde böyle bir anlayışın olamayacağını vurguladı. İl Milli Eğitim Müdürlüğ’nün emriyle ilçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından yenilenen ilköğretim programları için okullara mesleki eğitim CD’leri gönderildi. CD’lerde Fethullah Gülen’in internet sitesinde yazan Vedat Aydın’ın “İslam’a adanan bir ömür”, Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın “Modern dünyada hikmeti arayan bilge” adlı makalesi ve “İslamiyet öncesi Türk tarihi ve medeniyetler” yazılarının yer alması dikkat çekti. CD’de yer alan Vedat Aydın’ın bir makalelesinde Said-i Nursi’den “mirasımız” olarak bahsediliyor. Eğitim-Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Ali Ersönmez, öğretmenlere verilen CD’de Fethullah Gülen’e ait internet sitelerinde yazan yazarların yer almasının son derece yanlış ve sakıncalı olduğunu belirtti. Bu uygulamanın laik, demokratik eğitim sisteminde olmayacağını vurgulayan Ersönmez, “AİHM’nin zorunlu din dersinin kaldırılmasına yönelik kararı varken seminerde Fetullah Gülen’in sitesindeki yazarların yazısına yer veriliyor. Milli Eğitim’in laik demokratik eğitimden yana olması gerekir” diye konuştu. Kaynak: Cumhuriyet
__________________ |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 412 Rep: 40905 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Alıntı:
Bence üzerinde durulması gereken bir konu..... Said Nursiden pasajlar aktarıldıysa ( ben görmedim gerçı ) Mihim mesafe alındı demektır. Çünkü Said Nursinin, eğitim ile ilgili çok sağlıklı tesbitleri var. Mesela Doğu yada Güney Doğuda bir ünüversitenin açılma ihtiyacını, zamanın padışahına anlatması.... İstanbula gelip Eğitim ile ilgili girişimleri başlatması... ve tesbitlerine bakılırsa, Türkiyenin , fikirlerine ihtiyacı olan simalarnz başında gelen biri olduğunu düşünüyorum. " Vicdanın ziyası ulum u Diniyedir. Aklın Nuru fununu medeniyedir. İkisinin imtizacı ile hakikat tecelli eder. O vakit talebenin himmeti pervaz eder. Bir birinden iftirak ettikleri vakit, birincisinden taassup, ikincisinden hile ve şüphe tevellüd eder. '' Gibi çok orjinal tesbitlere sahiptır... Saygılar efendim. | |
| | |
| | #3 | |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 687 Rep: 68404 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Alıntı:
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... | |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 126 Rep: 12488 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Allah ömür verirde yaşlanırsam ve torunlarım olursa Cumhuriyet gazetesinin "din" ile olan onurlu (!!!) mücadelesini torunlarıma anlatacağım. Ey torunlar ! Bir varmış, Bir yokmuş... Bir zamanlar insanların inancıyla uğraşmaya and içmiş bir CUMHURİYET gazetesi vardı... Ama şimdi yok !... Yahu arkadaşlar, nerede din aleyhinde yazı varsa kaynak hep "cumhuriyet gazetesi" haksız mıyım ? |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğ'nü tebrik ediyorum iyi yapmışlar.
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. |
| | |
| | #6 | |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Alıntı:
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. | |
| | |
| | #7 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 522 Rep: 51748 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Yani yine yine yeniden laik demokratik eğitimden yana olmak varken CUMHURİYET gazetesi düşmanlıgı sırf alıntı yapılmış olunmasından kaynaklı öne çıkmış...Ne denirki zihniyet ve "at gözlüğü"meselesi..... Acaba "namaz" gazetesinde çıksaydı bu haber ki çıkmayacağı kesin hani olurda yanlışlık falan diyelim ne olurdu tepkiler? bence kimsenin sesi çıkmaz "canım gazete bizim yazmışlarsa bir bildikleri var" denir geçilirdi herhalde... Hani %99 müslüman olan bir ülkede yaşıyorduk bu nasıl bir çelişkidirki "müslüman" olan bir ülkede insanlara "müslümanlık" öğretiliyor... Nerdeysa "en iyi muslüman,en bilgili müslüman,en en en en.... yarışması yapılacak.... Kolay gelsin yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum.....En içten dileklerimle...
__________________ |
| | |
| | #8 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (haziran 2008) ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: MATRİKS'den Yaş: 34
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24727 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Cumhuriyet gazetesinin en büyük fobisidir Zaman gazetesi.Ama ne gariptir ki Baykal'ın sözde muhalefetiyle AKP ne kadar güçleniyorsa;aynı şekilde Cumhuriyet gazetesi sayesinde de Zaman gazetesi güçleniyor.Baykal politika yapmaktan aciz,statükocu,dünyanın kendi çevresinde döndüğünü sanan bir garip siyasetçi profili.Cumhuriyet gazetesi de Fethullah Gülen hakkında açmış olduğu davaların hiçbirinden istediği sonuçları alamamış,trajı günden güne düşmekte olan bir gazete.Ne kadar TRAJİKOMİK bir durum değil mi:)) |
| | |
| | #9 | |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 412 Rep: 40905 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Alıntı:
Beraberliğe ve karşılıklı hoş görüye ve birbirimizi hazm etmeye ve en önemlisi, birbirimize karşı saygıya çok ihtiyacımızın olduğunu düşünüyorum. Birbirimize hitap şeklimize bakılacak olusa, bu konuda da sevindirici bir tablo görüyorum. Herhangi bir yazı, herhangi bir bir gazetede çıkabilir, eyvallah. Beğenirsek alırız, beğenmezsek atarız. Veya makul bir izah getiririz... Bundan daha makul ve doğal ne olabilirki ?? Olaylara ''at '' gözü ile bakmamak demiyecem. Ben daha orjinal ve kapsamlı bir cümle kurmak istiyorum müsadeniz ile..... '' Tebe'i nazar muhalı mümkün görür '' der R.N.K %99 müslüman olan bir yede müslümanlığı öğretmede çelişki görmek ...???? biraz tuhaf değilmi sizce ? Zira %99 Öğrenci olan bir okulda, öğrenciliğin kurallarını ve sorumluluklarını öğretmek ten çelişki görmek olurmu ???? Bunu söylemek ''tebei nazar'' olmuyormu ? ve bunu söylemek bir eğitimcinin şiarı olurmu ? Dürbüne tersten bakılmaz.. Çivi tuğlaya çakılmaz.... Yazı da tersten yazılmaz...:Entusiasmado: Sevgi ve saygılar efendim.... | |
| | |
| | #10 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 2 Rep: 162 ![]() ![]() | Cevap: Öğretmenlere CD’de dini eğitim..... Alıntı:
Zaman gazetesinin arkasındaki dev kartel ler biliniyor zaten...Ve neden Baykal ve CUMHURİYET gazetesi arasında böyle bir bağlantı kurdunuz açıkçası onuda anlamış değilm... Bence Güney hanımın dediği gibi sizde aynı handikapa düşmeyin ve dini eğitim olan konuya, konuyla alakalı cevap yazın...derim. | |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| cumhuriyet |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |