FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Kuddusi Okkır yaşamını yitirdi

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Kuddusi Okkır yaşamını yitirdi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ergenekon'un kasası suçlamasıyla bir yıldır kaldığı cezaevinden ölüm döşeğinde çıkartılan Kuddusi Okkır öldü ERGENEKON soruşturması kapsamında, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ suçlaması ile tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz günü ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07-07-2008, 11:49 AM   #1
Super Aktif

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor
Kuddusi Okkır yaşamını yitirdi

Ergenekon'un kasası suçlamasıyla bir yıldır kaldığı cezaevinden ölüm döşeğinde çıkartılan Kuddusi Okkır öldü

ERGENEKON soruşturması kapsamında, ‘örgüte finansal destek sağlamak’ suçlaması ile tutuklanan ve sağlık sorunları nedeniyle 1 Temmuz günü tahliye edilen 60 yaşındaki Kuddisi Okkır, ‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası (sızması)’ tedavisi gördüğü Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi Onkoloji Servisi’nde bugün saat 06.00’da yaşamını yitirdi.
Ergenekon soruşturması kapsamında 20 Haziran 2007 tarihinde tutuklanarak Bayrampaşa Cezaevi'nde 10 gün tutulduktan sonra Tekirdağ F Tipi Cezaevi’ne nakledilen Kuddisi Okkır, 10 Mayıs tarihinden bu yana hastalığı nedeniyle Trakya Üniversitesi Edirne Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu.
‘Akciğer kanseri, beyin ve kemik metastası’ tanısı konulan Okkır’ın bilinci kapalıydı ve doktorlar ilaç tedavisi ile Okkır’ın acı çekmemesini sağlamaya çalışıyordu. Aşırı derecede kilo kaybı yaşayan ve vücudunun çeşitli yerlerinde yaralar çıkan Okkır, yaşam savaşını bugün saat 06.00’da kaybetti.

EŞİ: PEŞİNİ BIRAKMAYACAĞIM

Kuddusi Okkır'ın ölümü üzerine gözyaşı döken eşi Sabriye Okkur, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunduğunu ve ölüme gönderildiğini söyledi.
Eşinin ölümünü beklediğini belirten Sabriye Okkır, “Zaten beklenen bir olaydı. Sorumlular bunların cevabını bana versin. Eşimi benden ilaçsız aldılar, komada verdiler. Yaşanan bu olaylı uluslararası boyuta taşıyacağım ve hakkımı arayacağım. Meclis İnsan Hakları Komizsyonu'na eşim hakkında dilekçe vermiştim. Ancak gündeme bile gelmedi. Sağlam bir şekilde benden aldıkları eşimin şimdi ben cenazesini alıyorum” dedi.

Gazeteciler yardım etti

Eşinin cenazesini taşıyacak cenaze aracına verecek parası olmadığını belirten eşi Sabriye Okkır’a gazeteciler yardım eli uzattı. Edirne Belediye Başkanvekili Namık Kemal Döleneken’i arayan gazeteciler durumu anlattı. Bunun üzerine Namık Kemal Döleneken hastanaye belediyenin cenaze aracını gönderdi. Okkır'ın cenazesi bu araçlar İstanbul'a gönderildi.
Okkır’ın naaşı, İstanbul Maltepe Cami’inde ikindi namazının ardından Yalova’nın Altınova İlçesi'ne bağlı Subaşı Beldesi'ne getirildi. Belde Mezarlığı’nda kılınan cenaze namazından sonra Okkır, toprağa verildi. Kuddisi Okkır'ı son yolculuğuna eşi Sabriye Okkır ve oğlu Oykun Okkır’ın yanı sıra akrabaları, iş arkadaşları ve komşuları uğurladı. Oykun Okkır babasını kendi elleriyle toprağa verirken, eşi Sabriye Okkır'ın da mezara kürekle toprak attı.
Cenaze töreninde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Sabriye Okkır, asıl mücadelelerinin bundan sonra başlayacağını belirterek, “İnsan hakları Komisyonu'na dilekçemi verdim bundan sonraki süreçi hep beraber izleyeceğiz. Bizler kanunen hakkımız olan her şeyi yapacağız. Biz fazla bir şey istemiyoruz. Kanunun bize verdiği hakkı kullanarak hakkımızı aramaya çalışacağız” diye konuştu. (dha)

Kaynak:Kuddusi Okkır yaşamını yitirdi / Politika / Radikal İnternet
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil