![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "2 Temmuz zihniyeti Karabük’te" başlıklı konu görüntüleniyor, "2 Temmuz zihniyeti Karabük’te Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Yazar Latife Tekin katıldığı festivalde AKP’li Belediye Başkanı tarafından susturuldu. Olay Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in, Tekin’le yaptığı telefon görüşmesinin ardından gazetenin internet ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 2 Temmuz zihniyeti Karabük’te 2 Temmuz zihniyeti Karabük’te Hükümetin enerji politikalarını eleştiren Yazar Latife Tekin katıldığı festivalde AKP’li Belediye Başkanı tarafından susturuldu. Olay Hürriyet yazarı Yalçın Bayer’in, Tekin’le yaptığı telefon görüşmesinin ardından gazetenin internet sitesinden duyuruldu. Yazar Latife Tekin katıldığı 3. Karabük Sanayi, Kültür, Sanat Festivali'nde Hükümetin enerji politikalarının halka karşı olduğunu söyleyince AKP’li Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer’den “Benim paramla geldin, bu şekilde konuşamazsın” cevabını aldı. Polis kamerasını kapattıran Belediye Başkanı sonrasında Tekin’in mikrofonunu kesti. Ardından festival için gelen yazarlar Karabük’ten ayrıldı. Belediye Başkanı’nın bu davranışı sonrasında çevredeki bazı kişilerin yazarları tehdit etmesi, Tekin’e Madımak’ta yaşanan olayları hatırlattı. Karabük’te yaşananlar 2 Temmuz 1993’te 35 kişinin Sivas’ta yakılmasından bu yana zihniyette pek bir değişiklik olmadığının kanıtı niteliğinde. Sendika.Org
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Altın Üye (haziran 2008) ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006
Cinsiyet: Rep Gücü: 133 Rep: 13197 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Başkan Ne Yapsın?! Sendika org...ne yazacaktı ki,herkes kendi mecrasından yazıyor.Başkan akabinde basın toplantısı yapmış televizyondan izledim.Özetle 'biz kültür sanat etkinliği yapalım derken,kendileri işi siyasete dökmeye kalktı,Cumhurbaşkanına ve Başbakana isimleriyle hitap ederek aşağılayıcı bir üslupta bulundu,herşeyin yeri vardır,yordamı vardır,biz onca parayı siyaset yapsınlar diye vermedik' kabilinden sözler etti.Ne yapacak tı başkan,göz göre göre de bu ızdırap çekilir miydi?Burda mağdur aranıyorsa bence o Başkandır,kalabalığı görünce coşan kalemşör değildir. |
| | |
| | #3 | |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: 2 Temmuz zihniyeti Karabük’te Alıntı:
bu olayla Madımak Olayı arasındaki anormal bağlantıyı da anlayabilmiş değilim. 2 Temmuz olaylarının hangi saiklerele nasıl geliştiğini unutturup,sözü Sivas ve Sünni düşmanlığına getirme çalışmaları devam ediyor.Başta CHP ve bazı alevi dernekleri bundan nemalanmaya devam edecekler bundan sonra da. Cuma namazı kılındığı sırada önlerinde davul zurna çalanlardan,Peygamber (a.s) a alçakça saldırılardan, bir hafta sonra 33 kişiyi,camisi ve köyleriyle katledip yakanlardan hiç kimse bahs etmez nedense. Sivas bu sinsi planı gördü geç de olsa, CHP nin ve onun piyonlarının oyunları tutmayacak. Allahın izni ile!
__________________ Hayat Bir Çatışma Vetiresi,Mavera ve Hicran.. | |
| | |
| | #4 |
| SUPER MODERATOR Altın Üye (mayıs 2008) ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 195 Rep: 19229 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 2 Temmuz zihniyeti Karabük’te Yazar Latife Tekinin konuşması; 'Bu ülkede nükleer santrala ihtiyaç yok' “Türkiye son derece kritik bir dönemden geçiyor. Ülkemiz satılmış. Bir ülkemiz var mı, yok mu belli değil. Kadınlarımız kapatılmış. Şimdi böyle bir durumda Karabük’e geldim. Türkiye’de her yere gittim ben. Türkiye’de ne yaşandığını televizyonlardan öğrenemiyoruz. Ben buraya geldim ve Karabük’te ne olduğunu yürüdüğüm anda gördüm. Burada kadınlara ne yapıldığını gördüm. Burada kim ne yapmış her şeyi gördüm. Irmağınızı gördüm, ırmağınız çok kirli. Gidip o ırmağı temizlemeniz lazım. Kızılırmak’ın suyunu ne yaptılar, Ankara’ya taşıdılar. Büyük kentler ihtilaf oluşturdular. Kızılırmak’ın suyunu çaldı Ankaralılar. Kızılırmak’ın suyunu Ankaralılar içiyor. Ne olacak sonra o bölgede. Bu doğanın bir sistemi var. Evet Sinop’a şimdi nükleer santral mı yapacaklar? Yapacaklar evet, yapacaklar. Yapmamaları gerekiyor. Yapmasınlar diye ben savaşacağım, savaşıyorum zaten. Çünkü neden, şimdi nükleer santral yapacaklar değil mi? Aşağılık bir enerji politikası var bu hükümetin. Nükleer santrale ihtiyaç yok bu ülkede. Rüzgarımız var, güneşimiz var, yenilebilir enerjimiz var. Nükleer santral de istemiyor, evet.” 'İstersen tutuklat, ben söylerim' Latife Tekin’in konuşmasını davetlilerin bir bölümü alkışlarken, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer tepki gösterdi. Bu gelişme üzerine Latife Tekin, “Ben konuşurum beyefendi. Ben konuşurum. İstersen tutuklat. Nükleer santrale karşıyım ve bunu söylemeye hakkım var. Sen beni tutuklat. Ben burada olay çıkartıyorum, tutuklat. Ben AKP’nin enerji politikasına aşağılık ve halka karşı buluyorum. Tamam mı, ben söylerim. Ben bunu televizyonda da söylerim. Ben diyorum ki, ben halkım, ben yazarım ve benim bir vicdanım var” diye konuştu. ‘Belediye sayesinde burada oturdun’ Ayağa kalkarak platformun önüne gelen Belediye Başkanı Hüseyin Erer ise elini havaya kaldırarak, “Tamam bacım hadi, bu belediye sayesinde burada oturdun konuşuyorsun. Lütfen terk et burayı” dedi. Latife Tekin de Başkan Erer'e, “Ben enerji politikasını eleştiriyorum” diye cevap verdi. Gerginlik tırmanırken Başkan Erer, eliyle platforma vurarak, “Boşversene sen. Politika yapamazsın sen. Herkesten para alıp benim yerimde politika yapamazsın. Kalk oradan, basında yap” diye konuşurken, yanındakiler başkanı kolundan tutup çekerek sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada ön sıralarda bulunan bir iki kişi de Latife Tekin'e tepki gösterince Tekin, “Enerji politikasını eleştirmeyecek miyim?” diye çıkıştı. Kalabalıktaki bir kişi, “Sus konuşmanı istemiyoruz” derken, bazı kişiler ise alkışlayarak, “Konuşsun kardeşim” dedi. Yeniden platformun önüne gelen Başkan Hüseyin Erer, eliyle git işareti yaparak, “Ben siyaset yapmıyorum. Hanımefendi lütfen terk et burayı” dedikten sonra yerine geçti. Latife Tekin daha sonra platformdan inerken, diğer konuşmacılar ise kısa konuşmalar yaptı. Kaynak: DHA
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 6 Rep: 571 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: 2 Temmuz zihniyeti Karabük’te sanatla nükleerin ne işi var..hep gerilim, gerilim.. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |