FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Türban Kararı İptal Edildi

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Türban Kararı İptal Edildi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Anayasa mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu. Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin “iptali veya yok ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05-06-2008, 05:52 PM   #1
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Türban Kararı İptal Edildi

Anayasa mahkemesi, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğini iptal etti ve yürürlüğünü durdurdu.

Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP milletvekillerinin başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin anayasa değişikliğinin “iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması” istemiyle açtığı davanın sonucunu yazılı açıklamayla duyurdu.
Açıklamada, şöyle denildi:

“9 Şubat 2008 günlü 5735 sayılı Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın bazı maddelerinde değişiklik yapılmasına dair Kanun'un 1. ve 2. maddeleri, Anayasa'nın 2, 4. ve 148. maddeleri gözetilerek iptal edilmiştir. Ayrıca yürürlüğü de durdurulmuştur.”

YAPILAN DÜZENLEME
Anayasa Mahkemesi'nin iptal ettiği değişiklikle Anayasa'nın, “Kanun önünde eşitlik” başlıklı 10. maddesinin son fıkrasına, “... ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında” ibaresi eklenmişti. Bu değişiklikle madde, “Devlet organları ve idari makamları, bütün işlemlerinde ve her türlü kamu hizmetlerinden yararlanılmasında kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadır” haline gelmişti.
Anayasa'nın, “Eğitim ve öğrenim hakkı ve ödevi” başlıklı 42. maddesine ise “Kanunda açıkça yazılı olmayan herhangi bir sebeple kimse yüksek öğrenim hakkını kullanmaktan mahrum edilemez. Bu hakkın kullanımının sınırları kanunla belirlenir” şeklinde yeni bir fıkra eklenmişti.

kaynak
Sponsored Links
Alt 05-06-2008, 08:40 PM   #2
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor
Cevap: Türban Kararı İptal Edildi

Allah herşeyi görüyor ve duyuyor şüphesiz....
artık O'na havale ediyoruz , bu insanlıktan nasibini almamış kişileri...
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 05-06-2008, 09:19 PM   #3
Uye

hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir

hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor

Kim kazanacak ?
Kim kaybedecek ?
Bana göre,
İnsanlık kaybedecek ama kazanan olmayacak.
Bazıları, birilerinin inanç özgürlüğüne karşı bu "kalkan yumağı"na alkış tutabilir.
Ama kendisinin cenazesine sevinç çığlıkları atmakla eşdeğerdir bu alkışlar.
Birileri, "Ben Alemlerin Rabbına iman ediyorum, O ne derse ben müslüman olarak bunun gereğini yapmak istiyorum" diyor.
Ama bazıları "Hayır" diyor. "Biz ne dersek onu yapacaksın" diyor.
Peki ya sonuç ?
Dipsiz kuyuya kendisini zincirle bağlayıp tonlarca ağırlıkla bırakan misali...
"İnin beyler yerin dibine kadar inin"...
Alt 05-06-2008, 10:11 PM   #4
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor

Alıntı:
hakan2034´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kim kazanacak ?
Kim kaybedecek ?
Bana göre,
İnsanlık kaybedecek ama kazanan olmayacak.
Bazıları, birilerinin inanç özgürlüğüne karşı bu "kalkan yumağı"na alkış tutabilir.
Ama kendisinin cenazesine sevinç çığlıkları atmakla eşdeğerdir bu alkışlar.
Birileri, "Ben Alemlerin Rabbına iman ediyorum, O ne derse ben müslüman olarak bunun gereğini yapmak istiyorum" diyor.
Ama bazıları "Hayır" diyor. "Biz ne dersek onu yapacaksın" diyor.
Peki ya sonuç ?
Dipsiz kuyuya kendisini zincirle bağlayıp tonlarca ağırlıkla bırakan misali...
"İnin beyler yerin dibine kadar inin"...
ne güzel dile getirmişsiniz...tebrikler ve teşekkürler....
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 06-06-2008, 11:24 AM   #5
Yeni Uye

almuallim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Hayat;İman Ve Cihad!

Blog Mesajları: 7
almuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecekalmuallim pırlanta bir gelecek

Deniz Baykal'a tebriklerimi yolluyorum.
Tarihe bir not düşülmesine ciddi katkısı oldu.
5 Haziran 2008 tarihimize kara bir leke olarak geçecek.
Hukukun zulüm ve baskı için nasıl alçakça alet edildiğini,
Halkın nasıl "insan" değil de,hiçbir anlam ifade etmeyen "sürü"yerine koyulduğunu hatırlayacağız .
Öyele sanıyorum ki,hiç kimse buna sebep olanları affetmeyecek.
Demokrasi,seçim,halk, hukuk bir kez daha rafa kaldırıldı.
Buna sebep olanlar aslında bilmeden kendi hazin sonlarını da hazırladılar.
Kardeşimizin dediği gibi;
"Dipsiz bir kuyuya başaşağı saldılar bedenlerini"
Bu ülkeye,bu halka yazık!
Alt 06-06-2008, 02:24 PM   #6
Aktif Uye

carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...

carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor

"Türkiye Laiktir Laik kalacak"

kafanızı kaldırında bir objektif bakın..

Konu carpediemcan tarafından (07-06-2008 Saat 12:18 PM ) değiştirilmiştir..
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 06-06-2008, 07:39 PM   #7
Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

Alıntı:
carpediemcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
"Türkiye Laiktir Laik kalacak"

kafanızı kadırında bir objektif bakın..

arkadaşım yazmış olduğun kelimelerden bir mana çıkaramadım...
neyimizi ne yapalım .....(kadırın)diye yazmışsında
bu kaldırmak manasındamı acaba........
lütfen yardımcı olursan çok ama çoookk savinirim
hani türkce bilmiyorsan etrafından yardım alabilirsin..
veya şu linketürk dil kurumutıklayıp ders çalışa bilirsin.......

gerçi seni azda olsa anlıyorum sevinç ten olsa gerek biraz acele yazmışsın sanırım..

bende bazen yanlış yazabiliyorum mesela cahil derken cağil diye biliyorum..

tabi kimseye cahil demek istemem beni yanlış anlama arkadaşım.......!

dediğin gibi türkiye laiktir laik kalacak..
peki insanlar ne zaman huzurlu güvenli sosyal adaletli .....olacak

iyi forumlar..

Alt 07-06-2008, 09:44 AM   #8
1. şiir yarışması birincisi

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Hukukun savunucuları ''hukuksuzluk'' ediyorlar.Varsın etsinler,biz HAKK'ın Hukukuna sığındık.Ve bu hukuk ehli ! kişiler ADİL-İ MUTLAK 'ın yargılamasından kaçamayacaklar.

Hukukçular ! tarafından ''hak'' ihlalinin yapıldığı bir ülkede kimse ama kimse demokrasinin var olduğunu söylemesin,boşuna çenesini yormuş olur.Zira görünen köy kılavuz istemez...

''Sakın bizi ümitsiz ve bedbin sanmayınız! Biz, aynı müşahhas perde üzerindeki cümbüşlerin, ânbeân, ilâhî bir emirle, Galata Köprüsü üzerindeki otomobiller gibi tıkanıp kalacağını bildiğimiz kadar, neticenin, büyük neticenin mutlaka bizim olduğunu biliyoruz''(Necip Fazıl Kısakürek)
Alt 07-06-2008, 09:58 AM   #9
Yeni Kayıt

erman_tek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
DÜRÜSTLÜK...

erman_tek görkemli olmanın yolundaerman_tek görkemli olmanın yolundaerman_tek görkemli olmanın yolundaerman_tek görkemli olmanın yolundaerman_tek görkemli olmanın yolundaerman_tek görkemli olmanın yolunda

Bu dünyada inancını yaşamak istiyosan çok sıkıntı çekersin inancın için yaptığın şeyler yüzünden dışlanırsın, geri kafalı denir, yok canım buda olurmu saçmalama denir, zamanı gelir gülerler, zamanı gelir bu devirdede bu olurmu canım denir, ama sonuna kadar mücadeleyi bırakmadan mücadele etmemiz lazım inancımız için. Ben başörtülü kız kardeşlerimiz ablalarımız için dua ediyorum onların yanındayım inaçla, sabırla mücadele haydi kardeşlerim...
not: kimsenin yaptığı haksızlık yanına kalmaz herkes haketiğini birgün alır...
erman_tek isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-06-2008, 10:42 AM   #10
1. şiir yarışması birincisi

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Gözler Anayasa Mahkemesi'ndeydi. Gün boyu beklenen karar saat 17.30'da borsanın kapanmasının hemen ardından geldi. 11 üye türban değişikliğini iptal ederek, yürürlüğünü de durdurdu.

ÜNİVERSİTELİYE TÜRBAN
YOLU KAPANDI

Bu karar ile türbana üniversite yolu kapandı. Anayasa Mahkemesi'nin kararları kesin nitelik taşıyor. Hukuki olarak türban için yapılacak bir şey kalmadı. Üniversitelinin türban sıkıntısı tam bir kördüğüm oldu.
Anayasa mahkemesi 2'ye karşı 9 oyla kararı aldı. Karara Haşim Kılıç ve Adalı muhalif kaldı.

Mahkeme kararında şekil denetimiyle yetinmedi esasa da girdi. Karar, 2, 4 ve 148. maddeler göz önünde bulundurularak verildi.

Anayasa'da yapılan değişiklikler uygulanamayacak. Anayasa Mahkemesi kararları kesin niteliği taşıyor.

YOK HÜKMÜNDE SAYILDI

Yüksek Mahkeme’nin düzenlemeyi yok hükmünde sayması için TBMM’nin yetkisini aşarak anayasanın değiştirilmesi dahi teklif edilemeyecek laiklik ilkesini değiştirmeye yönelik bir işlem yaptığına hükmetti. Böyle bir karar Ak Parti hakkında açılan kapatma davasını büyük ölçüde etkileyecek.

HÜKÜMETİN TEPKİSİ

Hükümet sözcüsü Cemil Çiçek, "değerlendirme için gerekçeli kararı görmemiz lazım" açıklamasını yaptı.

HUKUKÇULAR NE DİYOR?
Hukukçular ise Anayasa Mahkeme kararı karşısında şaşkınlık yaşadı. Anayasa hukukçusu Doçent Serap Yazıcı, "Bu karar hukuki değil, siyasidir. Tıpkı 367. madde kararına benziyor" dedi. Laiklik ilkesi çok önemlidir ama hukuk devleti de çok önemlidir. Hukuk devleti ihlal edilmemeli.

AK Parti grup başkan vekili Bekir Bozdağ ise Anayasa Mahkemesi'nin Anayasa'yı ihlal ettiğini öne sürdü. Bozdağ, bu karar ile Anayasa Mahkemesi'nin kendi yetki ve hakimiyet sınırlarını aştığını söyledi. Bozdağ "karara katılmasak da saygı duyuyoruz" dedi.

BAYKAL'IN TEPKİSİ

Türban değişikliğini Anayasa Mahkemesi'ne taşıyan CHP olmuştu. Bu nedenle mahkeme kararına CHP lideri Baykal'ın ne diyeceği merak konusuydu.

Diyarbakır'da konuşan Baykal, "Bundan mutluluk duymuyoruz. Ben tam tersine bu noktaya gelinmesinden üzüntü duyuyorum. Keşke bizim uyarılarımız zamanında dinlenmiş olsaydı böyle bir mahkeme ve dava kararı açılmamış olsaydı. Artık hepimize düşen bu karara saygı göstermektir" dedi. ( Üzülüyormuş...pehhh pehhh)

BAHÇELİ'NİN TEPKİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli: "Milli vicdanı yaralayan siyasi bir karar. Temelde, bölünmeyi hızlandıracak bir karar olmuştur' dedi.

MHP'li Faruk Bal ise, 'Karara saygı duyuyoruz ama kat

GÜL'ÜN TEPKİSİ
Japonya'da bulunan
Cumhurbaşkanı Gül'den
kısa bir yorum geldi.
Gül, "Hukuki bir süreçtir.
Buna bir şey ilave etmek
istemiyorum" dedi.
ılmıyoruz' dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici de "Kişisel olarak memnun olduğumu söyleyemem." dedi.

DSP'NİN TEPKİSİ

DSP lideri Zeki Sezer, "Anayasa Mahkemesinin kararı, bizim diyalog girişimimizin haklılığını ortaya çıkarmıştır. Türkiye gereksiz yere gerilmiş, kutuplaştırılmış oldu" dedi.

ANAVATAN'IN TEPKİSİ

Erkan Mumcu "Ben Anayasa Mahkemesi'nden daha özgürlükçü bir tutum ve üniversitelerde kılık kıyafet düzenlemesini devletin laik karakterine aykırı bir girişim gibi görmemesini beklerdim'' dedi.

N-F-K COM.

Etiketler
anayasa, mahkeme, turban

Seçenekler
Stil