![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Türban Kararı İptal Edildi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: Beylerbeyi ´isimli üyeden Alıntı Edebını takın osman! Yazıdıgımı ıyı oku, anlayarak oku! Turbanın degıl ortunmenın farz oldugunu soyluyorum ben. Forum moderatorlerını goreve davet edıyorum, yoksa edep sınırlarımı asmak zorunda ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #61 | |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
örtünmekle türban arasında ne fark var ? anlatırmsıın terbiye kısmına gelince senden alacak değilim sen bence biraz kendin takınsan iyi olur bana değil şuan sana lazım
__________________ SERSERİ ÇOÇUK ''OZİ'':cool: | |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #62 | |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
ondan şüphe yok zaten :)))) bu arada ne demiş Hz muhammed efendimiz Gün gelecek !!!!!!!!!!!! Din ateş olacak tutanın elleri yanacak tutmayanın kendi yanacak sevk memuru gibi sağa sola sevk etmene gerek yok :))) herkesin Allah yardımcısı olsun kardeşim öpüldün iyi akşamlar
__________________ SERSERİ ÇOÇUK ''OZİ'':cool: | |
| | |
| | #63 | |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
Kur'anda örtünmeyle igili birçok ayet var. Zahmet edip bir meal açsan sen de görebilirsin. Ayrıca Peygamberr(a.s)ın uygulamaları var. 14 asırdan günümüze gelen tevatür var. Bunları söylemek yetmez mi! Seninle neyi tartışayım. Yazdıklarının İslami dayanağı yok.Zan ve indi değerlendirme. Ben Kur'ana inanıyorum. Peygamber(a.s) a da. Bu konuda ölçüyü koyanlar da Kur'an ve Sünnettir. Var mı ötesi... Kur'anda türban kelimesini aramak ise,kusura bakma "cehalettir"
__________________ Hayat Bir Çatışma Vetiresi,Mavera ve Hicran.. | |
| | |
| | #64 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 397 Rep: 39313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Hepiniz maşaallah din uzmanı olmuşsunuz bir mastır ınız kalmış yapmadık...:Entusiasmado: Sahsi tartışmalardan uzaklaşıp bu engin bilgilerinizi paylşmanızı öneririm..Okuyarak yazmanız dileğimdir...
__________________ |
| | |
| | #65 | |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
Sevgili Güney, Birşey sormak isterim,kabul ederseniz...? Anayasa mahkemesinin kararı ile ilgili yorumunuzu merak etmekteyim.Daha doğrusu şöyle sorayım : Eğitim hakkı engellenen türbanlı öğrenciler hakkındaki görüşünüz nedir...? Sadece merak yanlış anlamayın...
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... | |
| | |
| | #66 | |
| Yeni Uye ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
Yoksa sadece belli fikirlere mi serbestlik var özgürlük anlayışınızın temelinde. İnsanların İnançlarına müdahale etmek kimsenin haddi değil! Adı Yargı da olsa. Başörtüsü özgürlüğünü insan hakkı saymamak gibi bir garabetin içinde yoksa siz de mi varsınız?
__________________ Hayat Bir Çatışma Vetiresi,Mavera ve Hicran.. | |
| | |
| | #67 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 397 Rep: 39313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
Anayasa Mahkemesi kararını son derece doğru bulduğumu söylemek istiyorum..Bu kararın sadece "eğitim hakkının elinden alınması " olarak görülmemesini bu kararın onaylanması sürecinde yaşanılacak sıkıntıların bu boyutun çok daha ötelerinde olduğunu biliyor ve sadece aysberg in görünen yüzüne bakılmaması gerektiğini vurgulamak istiyorum... Olaya "duygusal" bakmıyorum yani.... Ayrıca yanlış anlamam için bir sebep görmüyorum sevgili arkadaşım....
__________________ | |
| | |
| | #68 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 397 Rep: 39313 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi Alıntı:
Burada tartışmanız gereken konu benim özgürlük anlayışım olmamalı...Ayrıca şahsımı içine çekmek istediğiniz konu daki fikirlerim ve düşüncelerim son derece net vede açıktır... Garabet diye yazdığınız sözcüğünü "yadırganacak bir durum olması" olarak algılıyor ve bu durum içinde olduğumu ifade ediyorum...Evet yadırganacak bir durum yok..... İyi vede sakin forumlar diliyorum....
__________________ | |
| | |
| | #69 |
| 1. şiir yarışması birincisi Altın Üye (Ağustos 2008) ![]() Üyelik tarihi: Mar 2008 Yaş: 24
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet: Rep Gücü: 586 Rep: 58391 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Türban Kararı İptal Edildi ''1 Haziran Kadıköy Meydanı Türkiye Barış Meclisi, barışın sesini güçlendirmek, Kürt sorununun adil ve barışçıl çözümü için kulaklarını tıkayan siyasi aktörlere Türkiye’nin sesini duyurabilmek ve sorumluluklarını hatırlatmak için İstanbul’da Kadıköy Meydanı’nda bir miting düzenliyor. Miting, Türkiye’de pek fazla örneği olmayan bir şekilde tek slogan altında yapılacak. Mitinge destek veren ve katılan tüm siyasi partiler, emek örgütleri, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, o gün orada kendi kimliklerinden soyunup hep birlikte tek bir sloganı haykıracak: Kürt Sorununa Demokratik Çözüm İstiyoruz. Bu girişim, Türkiye’nin önde gelen emek örgütlerinden ve sayısız dernek ve oluşum tarafından destek görüyor. Çağrı metnine kulak verelim. Şimdiden. “1 HAZİRAN’DA KADIKÖY’DEYİZ, ÇÜNKÜ: ‘ÖLÜM DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ!’ * Birlikte ağlayıp birlikte gülmek için; * Türk, Kürt, Ermeni diye ayırmaksızın, ölen bütün çocuklarımızın yasını, bu son olsun talebiyle, birlikte tutmak için; * Kim kullanırsa kullansın silaha, şiddete HAYIR demek için; * Birlikte şarkı söylemek için; * Birbirimize sarılıp dans etmek, halay çekmek için; * Bakın, vurarak değil, sarılarak da yaşanabilir demek için, 1 HAZİRAN’DA KADIKÖY’DEYİZ... Sen de katıl aramıza... Bu ülkenin sessiz çoğunluğu içinde olan, barış içinde yaşamak isteyen, sesi duyulmayan, yüzü hatırlanmayan insanları; Yani erkeğin bir adım gerisinde durması istenen kadınlar; Yani yoksul, türbanlı ya da parkalı olduğu için üniversiteye giremeyen gençler; Yani emekli maaşına ancak ölürken layık görülen işçiler, emekçiler; Yani doğru söyledikleri, haksızlıklara karşı çıktıkları için için dokuz köyden kovulan aydınlar, yazarlar, sanatçılar; Yani ırkı, dili, dini, mezhebi, cinsel farklılığı/tercihi nedeniyle ayrımcılığa uğrayanlar; Yani bu ülkenin ezilmiş, horlanmış insanlarından olmasalar da, onların eşit haklarla yaşama talebini sonuna kadar savunanlar; Bizim de sözümüz var: BİZ ‘ÖLÜM DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ!’ DEMEK İÇİN 1 HAZİRAN’DA KADIKÖY’DE OLALIM... SEN DE KATIL ARAMIZA... Yıldırım türker...'' Sevgili Güney, Yukarıdaki yazı sizin haksızlığa,özgürlükleri kısıtlayıcı yaptırmlara, karşı dur demek için yayınladığınız bir yazı, ya da çağrı... Soruma vermiş olduğunuz cevap,üzgünüm ki bu yazıdaki samimiyetinizi şüpheli bulmama sebep oldu... Yani,yine sadece beyaz adama özgürlük... Ben bir müslümanım...Fakat bir ateistin de bireysel ve temel olan yaşam hakklarını sonuna kadar müdafaa edebilirim. Anayasa mahkemesi en temel haklardan biri olan ''inanç hakkını'' '' eğitim hakkını'' muhafaza altına alamıyorsa,işte asıl tehlike...buradadır. Türbanı Allah'ın emri için örtenler,siyasi simge için takanlar...kim bunlar,hangileri...? Bunları tesbit edemezsiniz. Hukuk,niyet okumaz,okuyorsa hukuk olmaz... Yine de cevabınız için teşekkürler.
__________________ ağaç olsam hüzün dökülüyor yapraklarımdan yağmura koşsam hüzün boşanıyor üstüme ... Konu RABİA tarafından (11-06-2008 Saat 02:04 PM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #70 | |
Ayrıca merek ettim bende, siz bu çağrıya icabet ettinizmi,zira benim samimiyetimi sorgulamaya çalışıurken sakın sizde "diğerleri" nin düştüğü duruma düşmeyin..... Ayrıca bütüne bakmanın herzaman olması gereken olduğunu düşünür vede öneririm.... İyi forumlar....
__________________ | |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| anayasa, mahkeme, turban |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |