FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Türban Kararı İptal Edildi

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Türban Kararı İptal Edildi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: carpediemcan ´isimli üyeden Alıntı dini ve imanını başörtüsüne bağlıyorsan vay senin inancına.kimsenin dinini sorgulayamassın.bir eğitimci olarak savunuyorum bu düşüncemi dizsiz bir insan olarak değil.. kimin nerde yatacağını ağzına bile ..."

Seçenekler Stil
Alt 07-06-2008, 03:46 PM   #31
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor
Cevap: Türban Kararı İptal Edildi

Alıntı:
carpediemcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
dini ve imanını başörtüsüne bağlıyorsan vay senin inancına.kimsenin dinini sorgulayamassın.bir eğitimci olarak savunuyorum bu düşüncemi dizsiz bir insan olarak değil..
kimin nerde yatacağını ağzına bile alamazsın..
sayın carpediemcan sizin fikirlerinizde pek farklı değil,
eğer bizler din ve imanı başörtüsüne bağlıyorsak (ki öyle bişey söz konusu bile olamaz) sizler de laikliği sadece başörtüsüne bağlıyorsunuz bu ne çelişkidir???
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 07-06-2008, 04:45 PM   #32
Aktif Uye

carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...

carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor

Alıntı:
mrs.x.ray´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sayın carpediemcan sizin fikirlerinizde pek farklı değil,
eğer bizler din ve imanı başörtüsüne bağlıyorsak (ki öyle bişey söz konusu bile olamaz) sizler de laikliği sadece başörtüsüne bağlıyorsunuz bu ne çelişkidir???
çelişki başörtüsünü simge şeklinde kullananlara zaten.amacım gerginlik yaratmak değil.herkesin mantıklı düşünmesi ve herkesin hakkını korumak dışlansakta.
ama insanlar rüşvete okadar alışmışlar ki kimse yaşadığı itibarı düşünemez hala gelmiş.haklarımız koruyalım iç bölünme yaşamayalım.Abd sadece bu konuyu onaylıyor bunca şeyi onaylamayanalar sence neden?
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 07-06-2008, 04:53 PM   #33
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o maddeye ek maddeler gelmeseydi neler olacagını sizin düsünmeniz gerekirdi kücük hanım..Bir yanda kara carşaflı kadınlar,şalvarlı erkekler bir yanda bikinili hatta belki üstsüz bikinili bayanlar,yanlarında boxerlı erkekler..Fazla ucmus demeyin en basiti yazları getirin aklınıza cok sıcak gecen yazları..Böyle olmaması icin kıyafet sınırlaması getirildi ya ;)
Eskiden daha sakin düşünür idim ama artık bakıyorum ben sakin düşünsem de akıl fikir çersevesinde hareket etsemde işe yaramıyor.
İnşallah bu yasağı savunanlar birgün kendileri de inandıkları değer verdikleri şeylerden mahrum kalırlar.
Laiklik diye bas bas bağıran arkadaşlarım emin olun sizin laklikten anladığınız DB fikirlerinden daha ileri değildir.
Sizin korkularınız zaten sizi yiyip bitirecek. Ondan kork , bundan kork , şundan kork. Kafanızda yerleştirdğiniz şablonlar sizi ömrünüzün sonuna kadar bırakmayacak.

Benim dayımın kızı , arkadaşımın eşi bölücü oldukları için mi taktılar acaba baş örtüsünü. ya ben salağım niyetlerini anlamıyorum yada siz aşırı zekisiniz geleceği görüyorsunuz.

Yazlardan bahsetmişsin Merve ,Mini etekle gidiliyor mu okula? Evet....
Sen üniversiteye hazırlaıyorsun. Acaba okulda senin küpe takmana karşı çıksalar ne hissedersin???

Ama yok ben boşa yazıyorum. Aynı düşünmemiz mümkün değil çünkü ya siz ya ben at gözlüğü takıyoruz.

Ve bişey daha diyeyim mi Bı insanların ahı yerde kalmaz.
Emin olun.
Alt 07-06-2008, 05:03 PM   #34
Aktif Uye

serseriozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dünya Bol olmuş neye yarar Ayakkabım Dar olduktan sonra !!

serseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyor
serseriozi - MSN üzeri Mesaj gönder serseriozi - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
Karakarizma´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Eskiden daha sakin düşünür idim ama artık bakıyorum ben sakin düşünsem de akıl fikir çersevesinde hareket etsemde işe yaramıyor.
İnşallah bu yasağı savunanlar birgün kendileri de inandıkları değer verdikleri şeylerden mahrum kalırlar.
Laiklik diye bas bas bağıran arkadaşlarım emin olun sizin laklikten anladığınız DB fikirlerinden daha ileri değildir.
Sizin korkularınız zaten sizi yiyip bitirecek. Ondan kork , bundan kork , şundan kork. Kafanızda yerleştirdğiniz şablonlar sizi ömrünüzün sonuna kadar bırakmayacak.

Benim dayımın kızı , arkadaşımın eşi bölücü oldukları için mi taktılar acaba baş örtüsünü. ya ben salağım niyetlerini anlamıyorum yada siz aşırı zekisiniz geleceği görüyorsunuz.

Yazlardan bahsetmişsin Merve ,Mini etekle gidiliyor mu okula? Evet....
Sen üniversiteye hazırlaıyorsun. Acaba okulda senin küpe takmana karşı çıksalar ne hissedersin???

Ama yok ben boşa yazıyorum. Aynı düşünmemiz mümkün değil çünkü ya siz ya ben at gözlüğü takıyoruz.

Ve bişey daha diyeyim mi Bı insanların ahı yerde kalmaz.
Emin olun.
sana katılıyorum karakarizma

eğer bu ülkede laiklil varsa herkese vardır

nedense mini etek giyenlere bir şey yok kapalı elbise giyenlere sen dur okula giremessin senin onda hakkın yok bunda hakkın yok ama unutmayın ki bikini ile gezipde sağını solunu gösterenlerin Allahın yanında isteyeceği bir hak varmı
Elbette insalanlar istediği gibi giyinecekler eğer ki çarşaflı şalvarlı ayırmasına girersen bu tamamen bölücülük olur şunu seninde bilmen gerekir ki Mustafa Kemal Atatürk bile
Din,dil,ırk ayrımı yapmaz iken senin bu ayrımcılığın neden ?

(sheytan) Nick ismin gibi olma bence gel olduğun ve olman gerektiği gibi ol
Alt 07-06-2008, 05:09 PM   #35
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 22
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Alıntı:
serseriozi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sana katılıyorum karakarizma

eğer bu ülkede laiklil varsa herkese vardır

nedense mini etek giyenlere bir şey yok kapalı elbise giyenlere sen dur okula giremessin senin onda hakkın yok bunda hakkın yok ama unutmayın ki bikini ile gezipde sağını solunu gösterenlerin Allahın yanında isteyeceği bir hak varmı
Elbette insalanlar istediği gibi giyinecekler eğer ki çarşaflı şalvarlı ayırmasına girersen bu tamamen bölücülük olur şunu seninde bilmen gerekir ki Mustafa Kemal Atatürk bile
Din,dil,ırk ayrımı yapmaz iken senin bu ayrımcılığın neden ?

(sheytan) Nick ismin gibi olma bence gel olduğun ve olman gerektiği gibi ol

Ağır bir ifade kullanmışsın ozi kardeş...Müslüman hakaretvari konuşmaz.Sözlerimizde,yaşantımızda her zaman efendimizi(s.a.v.) örnek almalıyız.

Biz söyleyeceğimizi en güzel şekilde söyleyelim.Fikrimizle mücadelemizi verelim.Allah gerisine kerimdir.

Darılma olur mu?:)))
Alt 07-06-2008, 05:14 PM   #36
Aktif Uye

serseriozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dünya Bol olmuş neye yarar Ayakkabım Dar olduktan sonra !!

serseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyorserseriozi çok gurur duyuyor
serseriozi - MSN üzeri Mesaj gönder serseriozi - YAHOO üzeri Mesaj gönder

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ağır bir ifade kullanmışsın ozi kardeş...Müslüman hakaretvari konuşmaz.Sözlerimizde,yaşantımızda her zaman efendimizi(s.a.v.) örnek almalıyız.

Biz söyleyeceğimizi en güzel şekilde söyleyelim.Fikrimizle mücadelemizi verelim.Allah gerisine kerimdir.

Darılma olur mu?:)))
evet bende farkındayım ama ne yapayım şu yazılanlar bana değil bir müslümana yakışmaz

nası ki Allah var (le ilehe illallah )Dİyorsak bunu kalpden söylememiz gerekir değil mi ?

tabiki hz Muhammed S.a.s efendimizin nasihatlarına uymamız gerekir keşke bizlerde onun milyonda birinin zerresi kadar olabilsek dünyanın yapılacak işleri bitti????????????
şimdi onun bunun çarşafı tübanımı mı kaldı ?AYIP
herse Hz Adem ve Hz havva dan olma sakın kimse bunu unutmasın
Alt 07-06-2008, 06:46 PM   #37
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor

Alıntı:
carpediemcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
çelişki başörtüsünü simge şeklinde kullananlara zaten.amacım gerginlik yaratmak değil.herkesin mantıklı düşünmesi ve herkesin hakkını korumak dışlansakta.
ama insanlar rüşvete okadar alışmışlar ki kimse yaşadığı itibarı düşünemez hala gelmiş.haklarımız koruyalım iç bölünme yaşamayalım.Abd sadece bu konuyu onaylıyor bunca şeyi onaylamayanalar sence neden?

nasıl yani ya??
ben de simge olarak kullanıyorum başörtümü. dinimin simgesi olarak hemde...bundan dolayı da hiçbizaman bir çelişkiye düşmedim.siz kimsenın hakkını korumuyorsunuz aksine istismar ediyorsunuz???nedir bu başörtüsünden korkunuz anlamıyorum ...evet korkunuz...bir insan birşeye şiddetle karşı çıkıyorsa bu korkunç birşey olmalı , başörtüsünü sizce korkunç kılan şey nedir?
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 07-06-2008, 09:19 PM   #38
Aktif Uye

atmaca34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Taş yeşermez geçmiş olsa da nevbahar

atmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyoratmaca34 çok gurur duyuyor

ülkemizde böyle bir kurumun var olması gerçekten çok sevindirici
tabi ki anayasal kanunlarımızın koruma altında olması güzel bir durum bu demek olur ki ;
bu ülke hiç kimsenin..sağcıların, solcuların,faşistlerin,devrimcilerin,veya illegal örgütlerin
hakimiyeti altına giremez......
fakat aklıma gelen bir söz var HAKİMİYET KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİR sözü
peki millet T.B.M.M. si ise bu kişiler kim?(anayasa mahkemesi)atanan kişer.... demek ki birileri bu kişileri seçip buralara yerleştiriyor ve bu kişiler kararlar alabiliyorlar aldıkları kararlar sadece kendi alanları içerisinde gelişim ve oluşum göstere biliyor...asl olan yerde etkisini gösteremiyor yani insanların düşüncelerini özgürlük anlayışlarını değiştiremiyor..
türban yani tesettür gerçek adıyla dini inancı gereği örtünme her geçen yıl hızla artmaktadır ve artmayada devam ediyor hatta devam edeceğide biliniyor çünki ALLAH c.c nurunu tamam layacak...
ilerde bu kişiler anayasa mahkemesine atanan kişiler olursa ve o kişilerde kanunlara göre değilde kendi düşüncelerine göre karar verirlerse böyle bir kurum bu ülke için ne kadar verimli olabilir.....?

veya bu gün alınan bu tür kararlar karşısında sevinç naraları atan arkadaşlarım o zamanda böyle sevinç naraları ata bileceklermi A.C.A.B.A....

demokrasi yamaçlarında yetişse bile demokratik düşünceye hala ulaşamayan insanlar var ne acıdır ki hala var...

iyi forumlar

atmaca34 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 08-06-2008, 01:06 AM   #39
Super Aktif

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir.J. Jenkins

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Alıntı:
mrs.x.ray´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Allah herşeyi görüyor ve duyuyor şüphesiz....
artık O'na havale ediyoruz , bu insanlıktan nasibini almamış kişileri...

Olayı bir de şöyle ele alalım. Anayasa Mahkemesi bu yasayı onaylamış olsaydı:

Adalet yerini buldu. Yargıçlar doğru karar verdi. Allah onlardan razı olsun.

Yargıçlar gerçekten insanlıktan nasibini almışlar. İşte bu çifte standart oluyor.
Alt 08-06-2008, 01:10 AM   #40
Super Aktif

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa yanlışınız çok demektir.J. Jenkins

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
o zaman size bir alıntı..

1-ülkemizde resmi kurumlardaki kılık kıyafet sorununun bolca konuşulduğu son günlerde gündeme getirmek istediğim konudur. hazır konuya el atılmış, yasalar değiştiriliyorken aradan bu maddenin de geçirilmesini istemekteyim.

bilindiği gibi ülkemiz ılıman – sıcak bir iklim kuşağı üzerindedir. özellikle yaz aylarında yurdumuzun batısında ve güneyinde sıcak ve nem günlük işlerimizi zorlaştıracak seviyelere çıkmaktadır. fakat malum düşük gelirli bir millet olduğumuzdan zırt pırt tatil yapamamakta, okuyan okuluna çalışan ise işine devam etmek zorunda kalmaktadır. hal böyle iken insanın kendini daha ferah hissetmesi böylece verimini arttırabilmesi için en uygun kıyafetin bikini olduğu kanısındayım. en azından alta kısa bir şort ya da etek geçirmek suretiyle (hatta son yılların modası pareo olabilir), üstte muhakkak bir üçgen bikini şık duracaktır.

bu uygulamaya geçtiğimiz takdirde ifade özgürlüğümüz, cinsel özgürlüğümüz, kadın hakları açısından dünyada bir numara olacağımız ortadadır. ve şimdi, haydi! dünyaya medeniyet dersi vermek isteyen tüm kadın öğrenciler birleşip özellikle marmara, ege ve akdeniz bölgelerimizdeki güzide üniversitelerimizin önlerinde birleşip ‘üniversitelerde bikini yasağı kaldırılsın’ eylemleri düzenleyelim.

not: acaba arada ayakkabı - terlik konusunu da mı ele alsak, ha?

2-can-ı gönülden destekleyeceğim, üniversite önündeki ve muhtelif meydanlardaki eylemlerine katılmak için can atacağım kampanyadır.

bikini yasağı kaldırılsın bence de. kızlarımız üniversiteye her renkten, her dekolteden, her tasarımdan bikiniyle gelebilme ve erkeklere göz ziyafeti sunma hakkına sahip olmalılar. her ne kadar 90-60-90 ölçülerinden uzak olanlar (üç kıstas için de +-7 pay bırakıyorum) göz zevkim için tehdit oluştursalar da, bikini özgürlüğünün engellenemeyeceği fikrinden hareketle, onların da üniversiteye o halde girmelerinde bir sakınca yoktur. bikini yasağını savunan erkekler, varsa eğer, en başta hemcinslerine ihanet etmekte, onların derslere büyük bir iştiyakla devam etmelerine ve dolayısıyla ortalamalarını yükseltmelerine mani olmaktadır. kırk yılda bir akla gelebilecek bu dahiyane kampanya sayesinde ileride, her dalda, nobel alma kapasitesine sahip bilim adamları yetişecek ve dünyanın ilk 500 üniversitesi arasına giremeyen üniversitelerimiz için yeni bir umut ışığı, yeni bir nesil doğacaktır. erkekleri üniversiteye mıknatıs gibi çekeceği aşikâr olan bu şahane kampanyanın, yukarıda sayılan yararları göz önüne alındığında, kızlar tarafından da desteklenmesi beklenmektedir.

Kaynak:üniversitelerde bikini yasağı kaldırılsın

Bu yorum magazin konularına çok iyi yakışırmış.Ne alaka bikiniyle başörtüsü çözemedim.

Etiketler
anayasa, mahkeme, turban

Seçenekler
Stil