FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Text Reklam Estetik prefabrik Text Reklam

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Memurların zamlı Temmuz maaşı

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Memurların zamlı Temmuz maaşı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Hükümet, milyonlarca memur, kamu işçisi ve sözleşmeli personele yaklaşık 1.5 milyar YTL tutarında enflasyon zammı yapmaya hazırlanıyor. İşte zamlı Temmuz maaşları: Maliye, memurun enflasyon farkını hesaplamaya başladı. İlk 6 ayın ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 03-06-2008, 08:20 AM   #1
Uye Grubu
 
KopiLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes doğar yasar ve ölür.Önemli olan hayatı nasıl yaşadığınızdır
 
Üyelik tarihi: Mar 2007
Nerden: Sinop
Mesajlar: 1.643
Blog Mesajları: 19
Cinsiyet:
Rep Gücü: 69 Rep: 6697
KopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyorKopiLL çok gurur duyuyor
Memurların zamlı Temmuz maaşı

Hükümet, milyonlarca memur, kamu işçisi ve sözleşmeli personele yaklaşık 1.5 milyar YTL tutarında enflasyon zammı yapmaya hazırlanıyor.

İşte zamlı Temmuz maaşları:
Maliye, memurun enflasyon farkını hesaplamaya başladı. İlk 6 ayın toplam enflasyonu yüzde 7'ye ulaşırsa en düşük memur maaşı 11 YTL zamlanarak 794'dan 805 YTL'ye yükselecek.

İlk hesaplamalara göre, 6 aylık enflasyonun yüzde 7 civarında gerçekleşmesi halinde, yılbaşında yüksek zam alan en düşük memurun enflasyon zammı sadece 11 YTL olacak. Enflasyon zammı daha çok yüksek dereceli memurlara yarayacak.

KADEMELİ ZAM

Hükümet, yüzde 4'lük enflasyon hedefini dikkate alarak bu yıl memura ocak ve temmuzda yüzde 2'şer oranda zam kararı almıştı. Enflasyon yükselince hesaplar şaştı. İlk 4 ayda TÜFE yüzde 4,82'ye ulaşarak 6 aylık genel zam oranını aştı. Ancak, memura kademeli zam yapılması nedeniyle enflasyondaki bu artış her memuru etkilemedi. Örneğin düşük dereceli memur ocakta yüzde 5,6 oranında zam aldığı için henüz enflasyon farkı doğmadı. Yüzde 2,2 zam yapılan yüksek dereceli memurlar için ise enflasyon farkı alacağı oluştu.

1 PUAN ZAM 250 MİLYON

Maliye, gerçekleşen ve ilk 6 ayda oluşacak enflasyon tahminleri üzerinden memurun maaş hesabını yapmaya başladı. Buna göre, ilk 6 ayın sonunda TÜFE'nin yüzde 7 düzeyinde gerçekleşmesi halinde en düşük dereceli memurun yüzde 1,4, en yüksek dereceli memurun ise yüzde 4,8 oranında ek zam hakkı doğacak. Enflasyon daha yüksek çıkarsa zam oranı da artacak. Düşük dereceli memur enflasyon farkıyla birlikte temmuzda yüzde 5,5, yüksek dereceli memur ise farka ek olarak yüzde 2 yarıyıl zammı alacak. Maliye yetkilileri, yıl sonunda TÜFE'nin yüzde 10'a çıkacağını öngörüyor. Bu durumda memurun ortalama 6 puan enflasyon farkı hakkı doğacak. Memur maaşlarına yapılacak her 1 puanlık zammın bütçeye 250 milyon YTL ek yük getirdiğini belirten yetkililer, yıl sonu için en fazla 1.5 milyar YTL ek enflasyon faturası hesap ediyor.

DENGE TAZMiNATI 130 YTL

Bu yılın tamamı için en düşük memur maaşına yüzde 10,5, ortalama memur maaşına yüzde 7,6 ve en yüksek memur maaşına da yüzde 4,1 oranında zam yapılması kararı alındı.

Ocak ayında en yüksek memura yüzde 2,2, en düşük memura da yüzde 5,7 zam yapıldı.

Ocakta taban aylığında seyyanen 10 YTL artış oldu.

Yaklaşık 1 milyon 550 bin personele 90 YTL olarak ödenen denge tazminatına ocak ayında 20 YTL ilave edildi. Temmuzda 20 YTL daha ilave edilecek ve toplamda 130 YTL'ye çıkmış olacak.

Kaldırılan vergi iadesi yerine konulan 'asgari geçim indirimi' farkları da 2008'de ödenmeye başladı. Bu ödemelerle kişilerin durumuna bağlı olarak maaşlarda yaklaşık 45 YTL ile 90 YTL arasında artış oldu.



Bugün/haber7
__________________
ŞEYTAN HAKKINDA KONUŞMA, GENÇLERİN KALBİNDE MERAK UYANIR
SİNOPREHBER.COM
KopiLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 11-06-2008, 06:18 PM   #2
FORUM MODERATOR
 
securıty57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, UĞRUNDA ÖLEN VARSA VATANDIR...
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: Sinop
Yaş: 31
Mesajlar: 833
Cinsiyet:
Rep Gücü: 84 Rep: 8225
securıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyorsecurıty57 çok gurur duyuyor
Cevap: Memurların zamlı Temmuz maaşı

Enflasyon rakamlarındaki yükselişin ardından gündeme gelen ek memur zammı Temmuz ayında yapılacak.
Enflasyon rakamlarındaki yükselişin ardından gündeme gelen ek memur zammı Temmuz ayında yapılacak. Konu ile ilgili açıklamayı bizzat Maliye Bakanı Kemal Unakıtan yaptı.
2008 Ocak-Mayıs Dönemi Merkezi Yönetim Bütçe Uygulamaları sonuçlarını açıklarken memur zamları konusuna da değinen Unakıtan, bütçedeki en fazla artış kaleminin personel giderleri olduğuna dikkat çekti. Unakıtan, şöyle devam etti:

"Personel giderlerinde personelin durumunun iyileştirilmesinden dolayı bu yükleri çekiyoruz. Memura 2 artı 2 verdiniz deniliyor. Temmuzda enflasyon çıkacak. O enflasyona göre bütçe genel müdürlüğü memura verilecek zammı hesap edecek, ona göre de vereceğiz. 3 Temmuz da enflasyon ilan ediliyor, sonra hesaplamaları yaparız.”

NE KADAR ZAM GELECEK?

Hükümet ilk altı 6 ayda yüzde 2'lik bir enflasyon öngörmesine karşın, daha ilk beş ay sonunda tüketici enflasyonu yüzde 6.38 oldu. Haziran rakamlarının açıklanması ile beraber de enflasyonun yüzde 7'yi aşmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu durumda en düşük maaşlı memurlara, denge tazminatı, enflasyon farkı ve normal maaş zammı olmak üzere temmuz ayında toplam yüzde 6-7 seviyesinde zam yapılması bekleniyor.

Halen yaklaşık 800 YTL olan en düşük devlet memurunun maaşı enflasyon farkının yansıtılmasıyla birlikte ortalama 850 YTL'ye yükselecek.

Haber Kaynağı : İnternet Haber
__________________
NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE !.. LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ
securıty57 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-06-2008, 10:25 AM   #3
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.715
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 337 Rep: 32913
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Memura Temmuz'da verilecek zammın oranı belli oldu!

Memurlar, Ocak-Haziran dönemi TÜFE enflasyonunun %5.2’sinin üzerindeki bölümü zam olarak alacak.

Maliye, enflasyon farkını memur maaşlarına yansıtmak için çalışma başlattı. Ancak oranın yüzde 2 olması bekleniyor.

Memur konfederasyonlarıyla toplu sözleşme sürecindeki yazılı taahhüde göre memurlar, Ocak-Haziran dönemi tüketici fiyatları endeksi (TÜFE) enflasyonunun yüzde 5,2'nin üzerindeki bölümünü, enflasyon zammı olarak alacaklar. Maliye Bakanlığı, şimdi Ocak-Mayıs döneminde yüzde 6,38 olarak belirlenen enflasyonda, haziran rakamlarını bekliyor. Haziran enflasyonun belirlenmesinin ardından, tüketici fiyatlarında 6 ayda kaydedilen artış, memur, sözleşmeli ve memur emeklilerinin enflasyon farkının hesaplanmasında belirleyici olacak. Böylece 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerinin yüzde 2'lik temmuz zammına ilave edilecek enflasyon farkı belirlenecek. Aile yardımı dahil en düşük memur maaşındaki artış olan yüzde 5,2'nin üzeri, maaşlara enflasyon farkı olarak yansıtılacak. Bunun üzerine de, yüzde 2'lik Temmuz zammı ilave edilecek. Memur maaş katsayıları, yeni artış oranlarına göre yeniden düzenlenecek ve 15 Temmuz'da memur ve sözleşmeliler zamlı maaşlarını alacak. Aynı şekilde memur ve sözleşmelilere 14 günlük zam farkları da ödenecek. Memur emekli maaşları da yeni katsayılara göre hesaplanacak ve zam farklarıyla birlikte yeni maaşlar hesaplara yatacak. TÜİK verilerine göre, tüketici fiyatları endeksinde mayıs sonu itibariyle yüzde 6,38'lik artış olmuştu. (haber3)
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-06-2008, 11:08 AM   #4
Aktif Uye
 
carpediemcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
İNADINA YAŞAMAKK...
 
Üyelik tarihi: May 2007
Nerden: ank
Mesajlar: 1.330
Cinsiyet:
Rep Gücü: 257 Rep: 25476
carpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyorcarpediemcan çok gurur duyuyor
Cevap: Memura Temmuz'da verilecek zammın oranı belli oldu!

aranızda il valisi olan var mı efendim:)))
carpediemcan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 20-06-2008, 11:14 AM   #5
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.715
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 337 Rep: 32913
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Cevap: Memura Temmuz'da verilecek zammın oranı belli oldu!

Alıntı:
carpediemcan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
aranızda il valisi olan var mı efendim:)))
Aha da bizim kız şimdide kafayı Vali2lere takmış:) Ağa olmazsa Vali olsun diyorsun yanii:)
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Etiketler
maas, memur, temmuz, zam

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
sözde ermeni soykırımı mrs.x.ray Siyaset Meydanı 6 24-06-2008 08:24 PM
Kıbrıs'la İlgili Bütün Belgeler, Bütün Gerçekler doğangüneş Tarih 6 06-11-2007 03:04 AM
Kronolojik Osmanlı TarihLERİ Runaw@y Tarih 2 13-10-2007 03:09 PM
Doğum tarihine göre kişilik özelliğiniz doğangüneş Fal, Rüya tabirleri 11 08-10-2007 12:47 PM
İşte zamlı memur maaşları YukseLL Haberler 0 11-01-2007 05:00 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:15 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO