![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Uçakta "namahrem koltuk" krizi" başlıklı konu görüntüleniyor, "NTV'nin haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Uçakta "namahrem koltuk" krizi NTV'nin haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu talep üzerine kadın yolcunun yanında oturan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge koltuğundan kaldırıldı. Van Drooge, Hollanda’ya iner inmez durumdan şikayetçi oldu. Van Drooge sonradan basına yapğtığı açıklamada, “Demek ki böyle durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz.” diye konuştu. Hollanda basını ise haberi, “KLM İslam’a boyun eğdi” başlığıyla duyurdu. Şirket yetkilileriyse kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. KLM’den yapılan açıklamada, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceği ifade edildi ve neden erkek yerine kadın yolcunun yerinin değiştirilmediğinin henüz açıklığa kavuşmadığını belirtti. Kaynak:Uçakta “namahrem koltuk” krizi |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 194 Rep: 19254 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Uçakta "namahrem koltuk" krizi Uzun otobüs yolculuklarında ben de oturmam bir erkek yolcunun yanına ama bunun sebebi yanımdaki yolcunun uyuyunca farkında olmadan bana yaslanacağı ihtimalidir. O yüzden tercihim bayan yolcunun yanına oturmaktır. Dolmuşlarda böyle bir ayrım yapmam söz konusu bile değil.Çünkü 15 dakika yada 30 dakikalık yollarda kimsenin kimseyi cinsiyet yüzünden ayıracak durumda olduğunu sanmıyorum. Yanına oturduğum kişi edepsizlik yaparsa cevabını alır. İnsan gibi oturursa kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.Uçak olayına gelirsek. Madem kadın rahatsız olmuş,keşke onun yerini değiştirselermiş.Adam şikayet etmemişki neden onun yeri değiştirilmiş? Sadece bu bana saçma geldi biraz.
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! Konu SAHARAY tarafından (27-05-2008 Saat 08:39 AM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 178 Rep: 17574 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Uçakta "namahrem koltuk" krizi dunyada iran ve araplarin kendi hava yollarinda bu prensip vardir ancak petrolu kendi urettigi icin, ucak zarar etse de petrol bedava oldugundan .daha cok reklam ve sembolik ucuslardir. var olmak icin var olmaktir . bunun disinda B.arap emirliklerinde bile boyle birsey uygulanmaz. dubaii nin mesela emirates te bile yoktur boyle bir kural. defalarca kadin yolcu yaninda uctum ama hic aklima bir anormallik gelmedi. omrum boyunca da ozellikle yanimda kadin var diye bir anormal dusuncem olmadi. 20 saatlik ucuslarimiz oldu. 350-450 kisilik koltuk takiminda haremlik selamlik yapmak zordur, bu forumumuzda havayollarinda calisan arkadaslar vardir. onlar bunu benden daha iyi bilir.Boyle bir uygulama yapilirsa ucakta planlama icin zorlanmalar yasayacaklardir. cunku yolcu koltuklari acenteler tarafindan sanki bir borsa varmiscasina satilir. hatta Ingilterede dunya koltuk borsasi vardir. internet ustunden koltugunuzu satin alirsaniz , acenteden daha ucuz alirsiniz (bileti verme mecburiyeti vardir ama adam uyuz olur )Hava yolunda 1 ucak kalktigi zaman kurtarmiyorsa da ucak kalkar ,sefer sayisi planlanmistir Ucmak otobusle gitmeye benzemez 1 koltugun hesabi yapilir verilen para az degildir. o yuzden indirimlerlerle paket ucuslar, gibi bircok promosyonla koltuklar sonuna kadar doldurulma calisilir. maksat en cok yolcu ile ucagi kaldirmak maliyeti dusurmektir. (toplu ucuslarda kisiler kendi aralarinda cinsiyet ayrimini isterse yapar.) secim yaparken Koltuklarin cinsiyeti yoktur. illa ki uygulanacaksa ancak domestik(sehirler arasi) hava yollarinda uygulamak daha mumkundur. uzak yolda bunu yapmak mumkun degil. petrol bedava olmadigi icin. |
| | |
| | #4 | |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Uçakta "namahrem koltuk" krizi Alıntı:
| |
| | |
| | #5 |
| Aktif Uye ![]() | Cevap: Uçakta "namahrem koltuk" krizi haberdeki kadın fitmeye sebebiyet vermiş.. gereksiz bir davranış'mı tartışılır,ama illaki bir yer değişikliği olması gerekiyorsa kadın kalkıp başka yere otursaymış,başka yer yoksa ve okadar hassasiyet sahibi biriyse o hanımefendi iptal etseymiş yolculuğunu inseymiş,keşke
__________________ Dişlerinin arasında bir silahın namlusu varsa sadece sesli harfleri söyleyebilirsin. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |