FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Uçakta "namahrem koltuk" krizi

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Uçakta "namahrem koltuk" krizi" başlıklı konu görüntüleniyor, "NTV'nin haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26-05-2008, 10:28 PM   #1
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor
Uçakta "namahrem koltuk" krizi

NTV'nin haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan kalkan KLM’ye ait uçaktaki türbanlı bir Türk kadın, İslam dinine göre bir erkekle yan yana oturmasının günah olduğu gerekçesiyle yanındaki yolcunun kaldırılmasını istedi. Bu talep üzerine kadın yolcunun yanında oturan Hollanda iktidar partisi CDA’nın Amsterdam Belediye Meclisi üyesi Lex van Drooge koltuğundan kaldırıldı. Van Drooge, Hollanda’ya iner inmez durumdan şikayetçi oldu.

Van Drooge sonradan basına yapğtığı açıklamada, “Demek ki böyle durumlarda nasıl davranmamız gerektiğini bilmiyoruz.” diye konuştu.

Hollanda basını ise haberi, “KLM İslam’a boyun eğdi” başlığıyla duyurdu.

Şirket yetkilileriyse kabin görevlileri hakkında soruşturma başlattı. KLM’den yapılan açıklamada, böyle bir uygulamanın kabul edilemeyeceği ifade edildi ve neden erkek yerine kadın yolcunun yerinin değiştirilmediğinin henüz açıklığa kavuşmadığını belirtti.

Kaynak:Uçakta “namahrem koltuk” krizi
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 27-05-2008, 08:32 AM   #2
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkesçe sevilmek istiyorsanız, sıradan biri olmalısınız. O.W.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
Cevap: Uçakta "namahrem koltuk" krizi

Uzun otobüs yolculuklarında ben de oturmam bir erkek yolcunun yanına ama bunun sebebi
yanımdaki yolcunun uyuyunca farkında olmadan bana yaslanacağı ihtimalidir.
O yüzden tercihim bayan yolcunun yanına oturmaktır. Dolmuşlarda böyle bir ayrım yapmam
söz konusu bile değil.Çünkü 15 dakika yada 30 dakikalık yollarda kimsenin kimseyi cinsiyet
yüzünden ayıracak durumda olduğunu sanmıyorum. Yanına oturduğum kişi edepsizlik
yaparsa cevabını alır.
İnsan gibi oturursa kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.Uçak olayına gelirsek.
Madem kadın rahatsız olmuş,keşke onun yerini değiştirselermiş.Adam şikayet etmemişki
neden onun yeri değiştirilmiş? Sadece bu bana saçma geldi biraz.

Konu SAHARAY tarafından (27-05-2008 Saat 08:39 AM ) değiştirilmiştir..
SAHARAY isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 27-05-2008, 09:10 AM   #3
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

dunyada iran ve araplarin kendi hava yollarinda bu prensip vardir ancak petrolu kendi urettigi icin, ucak zarar etse de petrol bedava oldugundan .daha cok reklam ve sembolik ucuslardir. var olmak icin var olmaktir . bunun disinda

B.arap emirliklerinde bile boyle birsey uygulanmaz. dubaii nin mesela emirates te bile yoktur boyle bir kural. defalarca kadin yolcu yaninda uctum ama hic aklima bir anormallik gelmedi. omrum boyunca da ozellikle yanimda kadin var diye bir anormal dusuncem olmadi. 20 saatlik ucuslarimiz oldu.
350-450 kisilik koltuk takiminda haremlik selamlik yapmak zordur, bu forumumuzda havayollarinda calisan arkadaslar vardir. onlar bunu benden daha iyi bilir.Boyle bir uygulama yapilirsa ucakta planlama icin zorlanmalar yasayacaklardir. cunku yolcu koltuklari acenteler tarafindan sanki bir borsa varmiscasina satilir.
hatta Ingilterede dunya koltuk borsasi vardir. internet ustunden koltugunuzu satin alirsaniz , acenteden daha ucuz alirsiniz (bileti verme mecburiyeti vardir ama adam uyuz olur)

Hava yolunda 1 ucak kalktigi zaman kurtarmiyorsa da ucak kalkar ,sefer sayisi planlanmistir
Ucmak otobusle gitmeye benzemez
1 koltugun hesabi yapilir verilen para az degildir. o yuzden indirimlerlerle paket ucuslar, gibi bircok promosyonla koltuklar sonuna kadar doldurulma calisilir. maksat en cok yolcu ile ucagi kaldirmak maliyeti dusurmektir. (toplu ucuslarda kisiler kendi aralarinda cinsiyet ayrimini isterse yapar.)
secim yaparken Koltuklarin cinsiyeti yoktur.
illa ki uygulanacaksa ancak domestik(sehirler arasi) hava yollarinda uygulamak daha mumkundur. uzak yolda bunu yapmak mumkun degil.
petrol bedava olmadigi icin.
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-05-2008, 07:05 AM   #4
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Alıntı:
SAHARAY´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Uzun otobüs yolculuklarında ben de oturmam bir erkek yolcunun yanına ama bunun sebebi
yanımdaki yolcunun uyuyunca farkında olmadan bana yaslanacağı ihtimalidir.
O yüzden tercihim bayan yolcunun yanına oturmaktır. Dolmuşlarda böyle bir ayrım yapmam
söz konusu bile değil.Çünkü 15 dakika yada 30 dakikalık yollarda kimsenin kimseyi cinsiyet
yüzünden ayıracak durumda olduğunu sanmıyorum. Yanına oturduğum kişi edepsizlik
yaparsa cevabını alır.
İnsan gibi oturursa kimsenin bir şey diyeceğini sanmıyorum.Uçak olayına gelirsek.
Madem kadın rahatsız olmuş,keşke onun yerini değiştirselermiş.Adam şikayet etmemişki
neden onun yeri değiştirilmiş? Sadece bu bana saçma geldi biraz.
Saatede baktım yaklasık 3.5saat sürüyormus İstanbul-Amsterdam arası :s
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-05-2008, 10:44 PM   #5
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder

haberdeki kadın fitmeye sebebiyet vermiş..
gereksiz bir davranış'mı tartışılır,ama illaki bir yer değişikliği olması gerekiyorsa kadın kalkıp başka yere otursaymış,başka yer yoksa ve okadar hassasiyet sahibi biriyse o hanımefendi iptal etseymiş yolculuğunu inseymiş,keşke

Seçenekler
Stil