![]() |
| |||||||
| Haberler teknoloji, spor, ekonomi, sağlık, siyaset, kültür sanat, magazin, türkiye ve dünyadan enson haberler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 2
Cinsiyet: Rep Gücü: 191 Rep: 18745 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | YouTube yine yasaklandı Türkiye, dünya genelinde youtube.com'u en çok engelleyen ülkeleri arasında zirveye oynuyor... Türk Telekom, mahkeme kararı doğrultusunda internetin en büyük video paylaşım sitesi Youtube.com'a erişimi yeniden engellendi. Kullanıcıların fomülleri de artık işe yaramıyor Youtube.com'a erişim yasağı getirilmiş olsa da bilgisayar kullanıcıları bilgisayarlarında yapacakları ufak bir ayarla erişimi yeniden sağlayabiliyordu. Ancak Türk Telekom bunun da çözümünü buldu.haber3.com Bilgisayar kullanıcıları internete bağlandıkları "DNS sunucular"ın ayarını değiştirerek Türk Telekom'un yasakladığı internet sitelerine erişebiliyordu. Ancak Türk Telekom buna da çözümü buldu. Artık DNS değiştirmek de yasağı delmeye yeterli değil. Dünya yasaklarımızı konuşuyor Türkiye'de YouTube'a sık sık erişimin durdurulması, başta AP ve AFP olmak üzere uluslararası ajanslarda ve yayın organlarında da defalarca geniş şekilde yer almıştı. "Devekuşu" eleştirisi Türk Telekom'un uyguladığı yasak kararı bilişim sektöründen ağır eleştirilere de yol açıyor. Youtube.com'a getirilen erişim yasağına genelde Atatürk'e yönelik aşağılayan videolar ya da yorumlar neden oluyor. Mahkemenin "Site kapatma" kararıyla hareket edilince Youtube.com'daki uygunsuz içeriğe sadece Türkiye'den internete giren kullanıcılar ulaşamıyor. Ama diğer dünya ülkeleri bu videoları izleyebiliyor ya da yorumları okuyabiliyor.haber3.com Oysa Youtube.com'da yer alan videoları ya da yorumları yayından kaldırmak için Youtube.com üzerinden yapılacak bir kaç "Tık" yeterli olacak... Nedeni açıklanmadı Youtube.com'a girenlerin karşısına aşağıdaki uyarı çıkıyor. Ancak sitenin engellenme nedeni açıklanmadı. "BU SİTEYE ERİŞİM ENGELLENMİŞTİR! Ankara 11. Sulh Ceza Mahkemesi, 24/04/2008 tarih ve 2008/468 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir. haber3.com
__________________ HERKES AYNIYKEN BEN FARKLIYDIM...ŞİMDİ HERKES FARK PEŞİNDE BEN YİNE AYNIYIM.......... Bizim KRAL Olduğumuz Yerde Kimse DEVLET Kuramaz , Bizim DEVLET Olduğumuz Yerde Kimse KRAL OlamaZ... |
| | |
| | #2 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 20
Cinsiyet: Rep Gücü: 183 Rep: 17695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YouTube yine yasaklandı Siteye proxy üzerinden girilebiliyor. Ağ ayarlarınızı değiştirmeden web üzerinden bu hizmeti sağlayan bazı siteler var. Mesela aşağıdaki bağlantıya tıkladığınızda yasaklanan YouTube'a giriş yapabileceksiniz. birinci seçenek: BURAYA TIKLAYIP ACILAN SAYFADAN BEGİN BROWSİNG TUŞUNA BASIP GİREBİLİRSİNİZ İkinci seçenek olarak BURAYA Tıklayın girin Üçüncü secenek olarak: Vtunnel.com is here to help you beat internet filtering! a giren kullanıcı, ekrandaki adres kutucuğuna www.youtube. com yazarak siteye ulaşabiliyor
__________________ |
| | |
| | #3 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul/Pendik
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 67 Rep: 6390 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: YouTube yine yasaklandı Tabi olan forumlardaki videolara oluyor:(
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN! |
| | |
| | |