![]() |
| |||||||
| Haberler teknoloji, spor, ekonomi, sağlık, siyaset, kültür sanat, magazin, türkiye ve dünyadan enson haberler |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: adana-ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 73 Rep: 7112 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kaymakamın göz zevki.... Kaymakamın göz zevkini bozunca evleri başlarına yıkıldı Olimpiyat Köyü yakınlarında bulanan 5 gece kondu, Balçova Kaymakamı Ünal Erdoğan'ın göz zevkini bozunca Balçova Belediyesi'nin yıkım ekimleri tarafından yerle bir edildi. İzmir'in Balçova İlçesi'ne bağlı Cennetçeşme Mahallesi'nde bulunan Olimpiyat Köyü'nün karşı yamacına kurulan 5 gece kondu, içinde eşyalar olduğu halde Balçova Belediyesi'ne bağlı yıkım ekipleri tarafından hane halkının üzerine yıkıldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi'ne başvurarak yardım isteyen 5 aileden 4'ü kiraya çıkarken, 10 nüfuslu Mamuk ailesi, kurduğu naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor. 21 yıl önce köylerinin yakılması nedeniyle Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nden göç ederek İzmir'e yerleşen Mamuk ailesi, 2 yıl kirada kaldıktan sonra ekonomik sorunlar yüzünden Cennetçeşme Mahallesi'nde bir gecekondu inşa ederek burada yaşamaya başladı. 19 yıldır yaşadıkları evleri 24 Nisan 2008 tarihinde Balçova Belediyesi tarafından yıkıldı. Hazine arazisi olduğu gerekçesiyle yıkılan gecekondu evleri için her yıl emlak vergisi ödediklerini belirten Mamuk ailesi, yıkım tarihinden itibaren yıkıntıların içinde yaşıyor. Evleri başlarına yıkılan Mamuk ailesi, yaşadıkları sorunları şöyle anlattı. Kendilerine hiç bir bildirim yapılmadan evlerinin yıkılmasına tepki gösteren 58 yaşındaki Eşref Mamuk, "Yaklaşık 1 ay önce belediye yıkım ekipleri gelip buradaki bazı evleri yıktılar. Benim evime o zaman dokunmadılar. Bana evimin emlak vergisini ödememi söylediler. Ben evraklarımı alıp Balçova Belediyesi'ne gittim. Oradan bana bin YTL'lik masraf çıkarttılar. Ben bu paranın 400 YTL'sini ödedim. Geri kalanını daha sonra ödemek için anlatım. Ancak ben ödemeyi Salı günü yaptım. Belediye ekipleri Cuma günü gelip evimi yıktılar" dedi. Yıkım ekiplerine ricada bulunduğunu kaydeden Mamuk, "Ben okullar tatil edilene kadar müsaade istedim. Bunlar hiç bi rşey dinlemediler. Ben rica ettim, 'çocuklarım gelsin bari çatıdaki sacları sökelim' dedim. Beni hiç dinlemeden içeride eşyalarım varken yıkmaya başladılar" şeklinde konuştu. 4 çocuğunun öğrenci olduğunu ifade eden Mamuk, "Ben hastayım, 4 çocuğum okula gidiyor. Bunların yaptığı resmen vicdansızlık. Yıkım yapıldığı gün bardaktan boşanırcasına yağmur yağıyordu. Dışarıda yağmurun altında kaldık. Ne battaniyemiz vardı ne de korunacak bir çadırımız. Bu hakareti hak edecek ne yaptık biz?" diye sordu. Lise öğrencisi Medine Mamuk ise, "Ben evimizi yıkıldığından beri okula gidemiyorum. Kırılan kiremitleri birleştirip tekrar duvar örmeye çalışıyoruz. Babama ve anneme burada yardım ediyorum. Yatacak yerimiz yok. Mecburen barınacak bir yer yapmaya çalışıyoruz. Yağmur yağınca sığınacak bir yer bırakmadılar" şeklinde konuştu. Evin en küçük çocuğu ilkokul birinci sınıf öğrencisi Songül Mamuk, belediye yetkililerine seslenerek, "Biz dışarıda yatıyoruz. Bizim evimiz yok. Bize bir ev yapsınlar. Annemle babam üşüyor soğukta. Onları üşütmesinler. Biz geceleri dışarıda korkuyoruz" diyerek derdini anlatmaya çalıştı. Kaynak: Demokrat Radyo, Sevinç Tuncelli |
| | |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN-ROMANYA-UKRAYNA-ISTANBUL-JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 63 Rep: 6157 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kaymakamın göz zevki.... memleketimizde malesef aniden hersey olur, avrupada 3 ay sure verilir 15 gun onceden tekrar gelinir. eger hala diretirsen ceza verilir. bir daha diretirsen yikilir. senin eline belge verilir o belgenin kopyasinin aynisi sen yirtsan bile orada vardir. yasalar karsisinda kendilerini korumak icin. (o belgede sana taninan sure yikim sebebi 1nci 2nci kontroller bulunur) Turkiyede sadece 1-2 gunde Fabrikalara Dukana aniden Muhur vurulur. belediyenin zabitalari gelir. kimse neden kapatildigini anlayamaz. en kolay cumle sikayettir,sikayet edilmek bir fabrikayi kapatirir. nedeni nasili arastirilmaz |
| | |
| | |