FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Yabancıya ev satışı durdu

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Yabancıya ev satışı durdu" başlıklı konu görüntüleniyor, "Yabancılara gayrimenkul satışı bugünden itibaren durduruldu. Satışların yeniden başlamasını sağlayacak yeni düzenleme Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Yeni tasarıda, 2.5 hektardan fazla arazinin yabancılara satışı engelleniyor. Hükümet, yabancılara gayrimenkul satışını Tapu ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-04-2008, 09:28 PM   #1
Super Aktif
 
Bay X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne Parayla Adam Olduk Bu Hayatta Nede Her Parası Olanı Adam Yerine Koyduk !
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: İSTANBUL
Yaş: 24
Mesajlar: 2.612
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 244 Rep: 24042
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor
Yabancıya ev satışı durdu

Yabancılara gayrimenkul satışı bugünden itibaren durduruldu. Satışların yeniden başlamasını sağlayacak yeni düzenleme Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldı. Yeni tasarıda, 2.5 hektardan fazla arazinin yabancılara satışı engelleniyor.

Hükümet, yabancılara gayrimenkul satışını Tapu Kanunu’yla düzenlemişti. Ancak Anayasa Mahkemesi, CHP’nin açtığı dava çerçevesindeki değerlendirmesiyle ilgili maddeyi iptal etti.
Mahkeme, 2007 Nisan’ındaki kararıyla yabancılara doğrudan satılabilen 2.5 hektarlık arazi miktarını Bakanlar Kurulu’nun 30 hektara kadar çıkarabilmesine izin veren düzenlemeyi iptal etti. Yabancılara satılabilecek alanın, illerin yüzölçümünün binde 5’ini geçemeyeceği maddesi de orman ve göl alanlarının dışarıda tutulması nedeniyle yerleşim alanlarının tamamını geçebileceği değerlendirmesi yapılarak iptal edildi.

3 AYLIK SÜRE DOLDU
16 Ocak 2008’de Resmi Gazete’de yayımlanan iptal kararı, yeni düzenleme için 3 ay süre tanıyordu. Süre bugün doldu ve yeni düzenleme yapılmadığı için yabancılara taşınmaz satışları durduruldu.

YENİ DÜZENLEME BAŞBAKANLIK’TA BEKLİYOR
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün iptal kararı doğrultusunda hazırladığı yeni düzenleme ise Başbakanlık’ta bekliyor. Yeni tasarıda yabancılara yapılacak doğrudan satışında alan sınırlaması getirildi. Satışlar 2.5 hektar olarak korundu ancak Bakanlar Kurulu’nun miktarı artırma yetkisi kaldırıldı. İllerin yüzölçümüne göre belirlenen binde 5 oranındaki alan için ise imar planı içinde kalan alanın baz alınması şartı getirildi. İmar planı içindeki alanın yabancılara satılabilecek oranının ise yasama organınca belirlenmesi benimsendi.

UNAKITAN: BİRKAÇ İMZA EKSİK, YAKINDA MECLİS’E GELİR
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, yabancılara mülk satışıyla ilgili düzenlemenin Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını söyledi. Unakıtan, “Ben de bugün imzaladım. Birkaç bakanın imzası eksik, en kısa zamanda Meclise sevk edeceğiz” dedi.

73 BİN YABANCI GAYRİMENKUL SAHİBİ
Türkiye’de, 73 bin yabancının, toplam 38 milyon 419 bin metrekare taşınmazı bulunuyor. Toplam alan açısından bakıldığında, yabancıların en fazla gayrimenkul satın aldığı illerin başında, 4.5 milyon metrekare ile Muğla geliyor. Muğla’yı 3 milyon 800 bin metrekare ile Antalya, 3 milyon metrekare ile Aydın izliyor.

EN ÇOK ANTALYA İLGİ GÖRÜYOR
Gayrimenkul edinen yabancı sayısı değerlendirildiğinde ise Antalya 26 bin 31 kişi ile başı çekiyor. Listede sırasıyla Muğla (12 bin 865), İstanbul (8 bin 830), Aydın (7 bin 415), Bursa (5 bin 241), İzmir (4 bin 145) yer alıyor.

İSTANBUL’DA YUNANLAR ÖNDE
İstanbul’da ise Yunan uyrukluların ağırlığı göze çarpıyor. 3 bin 807 Yunan uyruklu, kentte 3 bin 804 emlak satın aldı. Ağrı, Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Urfa, Şırnak, Ardahan ve Iğdır’da yabancılara ait hiç gayrimenkul bulunmuyor.

ntvmsnbc.com
__________________

Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Alt 16-04-2008, 10:26 PM   #2
Uye
 
hakan2034 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Atalarının Dindarlığıyla Kurtulacağını Sananlar Babalarının Yemesiyle Doyacağını Zannedenler Gibidir
 
Üyelik tarihi: Feb 2007
Yaş: 36
Mesajlar: 458
Cinsiyet:
Rep Gücü: 61 Rep: 5986
hakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyorhakan2034 çok gurur duyuyor
Cevap: Yabancıya ev satışı durdu

Filistin'in başına gelenleri hesaba katarsak yabancılara gayrimenkul satışları kontrol altına alınmalıdır !...
hakan2034 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alıntı ile Cevapla
Alt 16-04-2008, 11:46 PM   #3
SUPER MODERATOR
 
orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning
 
Üyelik tarihi: Jan 2007
Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Mesajlar: 1.157
Cinsiyet:
Rep Gücü: 125 Rep: 12218
orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: Yabancıya ev satışı durdu

cok guzel noktaya degindin, israilin bugunku israil olmasinin en buyuk sebebi ,1942 den sonra filistinlilerin
kendi topraklarini yuksek fiyata satmasiydi, orada bulunan araplarin toprak fiyatlarini yuksek fiyata satmasi istah kazanmisti, araplar bilindigi gibi ticaretci bir toplumdur, ancak yahudiler daha once kovulmadan once o topraklarda yasiyorlardi. ticareti de kendi kendine degil yahudilerden ogrenmislerdi. bu is tereciye tere satmak gibi oldu. once yahudi mahallesi ,sonra yahudi ilcesi ,kasabasi,sehri,ve ulkesi oldu, artik toprak almasi icin paraya da ihtiyaci yoktu gucu vardi.hemde kendi gucu degil. israil ordusunun %100 yahudi oldugunu kimse soyleyemez. o kadar cok multeci gitmek istemektedir ki. ama sarti vardir oraya girince kimliginizi unutacaksiniz.

Endonezyanin dogu timor adasi da boyle ele gecirildi. singapore da ,cinde hong kong, guangzhou,shenzen hep belli kisilerin belli yerde toprak satin almasiyla basladi.

hep toprak satisiyla oldu hersey,satmak zorunda kalindi, bu bazen bir borctu bazen de yukse rant kazanci idi. 2-3 kisi kazancli cikti bu isten gerisine bakmak kaldi olacaklara bakmak.satilmisti
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:43 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO