FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Bu haberi 10 kişiye gönderin :)

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Bu haberi 10 kişiye gönderin :)" başlıklı konu görüntüleniyor, "Bu maili 10 kişiye gönderin duanız kabul olur” e-mailleri müftülerin tepkisini çekiyor. Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, internetten son dönemde sık sık gönderilen ‘Bu maili 10 kişiye gönderirseniz dualarınız kabul olur, ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-04-2008, 09:50 AM   #1
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 20
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Bu haberi 10 kişiye gönderin :)

Bu maili 10 kişiye gönderin duanız kabul olur” e-mailleri müftülerin tepkisini çekiyor.

Edirne Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, internetten son dönemde sık sık gönderilen ‘Bu maili 10 kişiye gönderirseniz dualarınız kabul olur, göndermezseniz başınıza kötü olaylar gelir’ tarzındaki elektronik postaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Bu tarz maillerle insanlar kandırılıyor, hiçkimse itibar göstermesin” uyarısında bulundu.

Elektronik posta yoluyla yollanan mesajların tamamen hurafe olduğunun altını çizen Müftü Taşcıoğlu, bunları yapanlarında büyük günah işlediklerini söyledi. Edirne Müftülüğü'ne telefon ederek ya da bizzat gelerek, bu maillerin akıbetini soranların, psikolojisini bozan bu insanların günaha girdiğini de söyleyen Müftü Taşçıoğlu, “Teknolojiyi kendine göre olumsuz şekilde kullananların cezalarını mutlaka bir gün görecekler. İletişimin en gelişmiş hali interneti kullanarak, insanların içine korku salan bu gruplar, psikolojilerini bozup, korkutarak Allah katında büyük günahlara imza atıyorlar” dedi. Müftü Ömer Taşçıoğlu, bu tür elektronik mesajların kendi mesaj kutularına da geldiğini anlatarak, şunları söyledi:

“Gelen mailleri okumadan silin, bilmem kaç adet gönderince mucize yaratacak bir olayla karşılaşacaksınız, göndermezseniz felaketi uğrarsınız yalanlarına kanmayın. Engelleyebiliyorsanız bu kişileri engelleyin, muhatap almayın bunlar bir oyalama taktiğidir, alakasız bir durumdur. Bu mailleri silseniz de bir şey olmaz. Hayır da şer de Allah'tan gelir.”

Milliyet
Sponsored Links
Alt 16-04-2008, 09:57 AM   #2
SUPER MODERATOR

Go[rk]eM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Her Zaman Doğruyu Söyle,Ne Dediğini Hatırlamak Zorunda Kalmazsın!

Go[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyorGo[rk]eM çok gurur duyuyor
Cevap: Bu haberi 10 kişiye gönderin :)

Arkadaşlarım arasında bu olaya çok dikkat çekmek istedim. Fakat "sanki elime yapışacak" diyerek hala göndermeye devam ediyorlar. Bu olaylar sadece traj arttırma meselesi oldugunu bir türlü anlatamadım. Hatta maillerden geçti artık telefonlara kadar geldi. Ramazan ayında gelen bir mesaja çok gülmüştüm "Bu mesaj Hacdan geliyor" heralde Hacdan türkçe mesaj atmaya başladılar :)

Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler abi
Go[rk]eM isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 16-04-2008, 02:17 PM   #3
FORUM MODERATOR

onairci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kim ne yapar, kendine yapar.

Blog Mesajları: 1
onairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyor

Alıntı:
Go[rk]eM´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Arkadaşlarım arasında bu olaya çok dikkat çekmek istedim. Fakat "sanki elime yapışacak" diyerek hala göndermeye devam ediyorlar. Bu olaylar sadece traj arttırma meselesi oldugunu bir türlü anlatamadım. Hatta maillerden geçti artık telefonlara kadar geldi. Ramazan ayında gelen bir mesaja çok gülmüştüm "Bu mesaj Hacdan geliyor" heralde Hacdan türkçe mesaj atmaya başladılar :)

Bilgilendirdiğin için çok teşekkürler abi
Maillerde, cep telefonlarında böyle çok acayip mesajlar geliyor.
Bende bu Hac'dan Mekke'den gelen mesaja çok gülmüş idim.
Ama bazen Arapça harfler ile, msnden ileti geliyor, dua imiş:))

Birde "Bu mesajı 10 kişiye yolla sevdiğin seni arayacak" nasılda umutlandırıyorlar insanları, yazık yaaaa, bu ne cehalet:(
Alt 16-04-2008, 02:26 PM   #4
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

ben 11 kişiye yollasak cennetlik oluruz herhalde
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:01 PM .

vBulletin 3.7.2 © Jelsoft Enterprises Ltd.
Sitemiz forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir, yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız 'supermeydan@gmail.com' email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır.

Aktifbir  Sinop  

eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.2.0 RC8