FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları Samsun Özel Armada Kız Öğrenci Yurdu key ödemeleri Tex reklam Alanı Tex reklam Alanı

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer" başlıklı konu görüntüleniyor, "hersey plansiz projesiz calismaktan kaynaklaniyor, hicbir hedef yok ne tutarsa o uretiliyor. ne fazla cikarsa o satilip kurtulmaya calisiliyor. gidalar ekonomik bazen degerin altinda satiliyor, bazen de cok pahali , ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16-04-2008, 02:49 PM   #21
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer

hersey plansiz projesiz calismaktan kaynaklaniyor, hicbir hedef yok ne tutarsa o uretiliyor. ne fazla cikarsa o satilip kurtulmaya calisiliyor. gidalar ekonomik bazen degerin altinda satiliyor, bazen de cok pahali , pazarlarda kalinti gidalarda ziyanlik diz boyu

size bir zamanlar basimiza gelmis bir olayi anlatmak isterim:

1992-1993 lu yillarda bugday uretimimiz mukemmeldi o kadar iyi bir uretim yaptik ki Rusya dan dagilan Turkii cumhuriyetlere Bugday hibe ettik, Rusyaya verilen hibede ilk yuk gemisinde ben calistim, ilk seferi biz attik. hatta TRT2 tv lerine cikmistik gemi olarak

sirf bu plansizlik yuzunden ucuz olarak bugday fiyati Tonlarca Amerikaya satildi Turk Mahsuller ofisinde Silolarda amerikan mali vardi. kisaca adamlar daha gemilere bindirmemislerdi ama parasini odemislerdi. yavas yavas alacaklardi ogunku gazetelerde okudum
bir kuraklik oldu Memleketimiz bugday krizine girdi, fransa Sete marseille limanindan her yerden bugday ithal etmeye basladik.
silolarimizin icindeki bugdayi2 kat fiyata satin almak zorunda kaldik.

problem neydi biz ileri gorememistik, amerika bizim yerimize de gormustu, mevsimleri kurakligi da. o yapmadi ya. akilli olmayi ogretti. peki biz ogrendik mi bilmiyorum

Konu orkuorkun tarafından (16-04-2008 Saat 02:57 PM ) değiştirilmiştir..
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Sponsored Links
Alt 16-04-2008, 02:50 PM   #22
spermeydan 1.güzeli

sheytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Haydi bastır GALATASARAY-En büyüksün GALATASARAY-Yönetim,Futbolcu,Taraftar-Şampiyonsun GALATASARAY

Blog Mesajları: 5
sheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyorsheytan çok gurur duyuyor

Şeriat yanlıları değil miydi ATATÜRK'ümü dinsiz sayan?Şeriatçılar değil miydi "laiklik dinsizliktir" diyen?Biz bunları okuyoruz beyefendi..Dershanelerde,okullarda bize tarih öğretiliyor ;)
sheytan isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekle
Alt 16-04-2008, 03:06 PM   #23
Yeni Uye

samedi765 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

samedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taş

Alıntı:
sheytan´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Şeriat yanlıları değil miydi ATATÜRK'ümü dinsiz sayan?Şeriatçılar değil miydi "laiklik dinsizliktir" diyen?Biz bunları okuyoruz beyefendi..Dershanelerde,okullarda bize tarih öğretiliyor ;)
Evet degildi ben derim, sence bunlar Türkiye'nin üzerine oynanamiş pis oyunlar degl mi?
Senden ricam olacak bilirim sizin gibiler kitap okumasını seversiniz çünkü en samimi arkadaşımda öyle: Eger boş buldugun vakit eski eserlerden yani saglam kaynaklardan Ör. imam Hanifi gibi onların eserlerinden bu konuyu araştır göreceksin bu farklılığı
samedi765 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 16-04-2008, 03:12 PM   #24
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

samedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taşsamedi765 kıymetli bir taş

Bizim ögrendigimiz tarihin gerçekle astarı yok ben bu konuda tez yayınlıyorum olayları çarptırıyorlar.İstersen ben sana Lozandaki gizli anlaşma metinlerinide gösterirdim fakat yasak anlaşma yaptıgım üniversite izin vermiyor zaten onların istegide bu oaylar sizin tarih kitaplarındaki gibi basit degil.
Alt 16-04-2008, 03:15 PM   #25
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

Boş ver tattişmayı varmısına gel..
Alt 16-04-2008, 03:44 PM   #26
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
samedi765´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
amerikacılıgın karşısındaki tek güç şeriatcılıktır..
Amerikancılık ne demek onu bilmem ama Ekonomik olarak Amerikanın karşısında şuandaki tek güç Çin dir , ve çin'in ortak bir dini yoktur. Çin ile birlikte anılan Budizm, Taoizm, İslam gibi inançlar ülke nüfusunun yaklaşık %5-7'sini oluşturur nüfusun geriye kalan çoğunluğu ateist olarak nitelendirilir.

Zengin olmanın Ekonomik olarak buyumenın yolu çalışmaktan geçer,Onun için ne bilim şeriatı,kapitalizmi,kominizmi karıştırmamak ,bunlardan medet ummamak lazım diye düşünüyorum.
Alt 16-04-2008, 04:03 PM   #27
Yeni Uye

SUPERMEYDAN

Alıntı:
YukseLL´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Amerikancılık ne demek onu bilmem ama Ekonomik olarak Amerikanın karşısında şuandaki tek güç Çin dir , ve çin'in ortak bir dini yoktur. Çin ile birlikte anılan Budizm, Taoizm, İslam gibi inançlar ülke nüfusunun yaklaşık %5-7'sini oluşturur nüfusun geriye kalan çoğunluğu ateist olarak nitelendirilir.

Zengin olmanın Ekonomik olarak buyumenın yolu çalışmaktan geçer,Onun için ne bilim şeriatı,kapitalizmi,kominizmi karıştırmamak ,bunlardan medet ummamak lazım diye düşünüyorum.
Müslümana göre şeriatcılıktır.Onların oyunu bizve bizim gibi ülkelerin dini ve kültürel baglarını kopararak parçalamaktır.Bu da saglam inaçla olur.Saglam inanç=iman olduguna göre iman ancak şeriatla gerçekleşir. Bu da benim analizimdir.
Alt 16-04-2008, 04:30 PM   #28
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor

Alıntı:
Müslümana göre şeriatcılıktır.Onların oyunu bizve bizim gibi ülkelerin dini ve kültürel baglarını kopararak parçalamaktır.Bu da saglam inaçla olur.Saglam inanç=iman olduguna göre iman ancak şeriatla gerçekleşir. Bu da benim analizimdir.
O zaman kopmayacaksın Ulkene bayrağına sıkı sıkıya sarılacaksın halkını Başı ortülü Başı açık ,sağ sol, inanan inanmayan diye kutuplara bölmeyeceksin, İlaveten senin mantığın doğru olsa nufusunun %90 dinsiz olan ulke çin yerinde sayardı değilmi?

Aşağıya çok hoşuma giden bir fıkra ekliyorum ,konuylada alakalı aslında :)

Alıntı:
Allahım Beni Kurtarır.Siz gidin....

Bir gün meteroloji uyarı yapmış.Fındıklı köyü seller altında kalacak 3 gün var herkez kaçsın.
Köylülerden duyan kaçmış,haberi alan kaçmış.
Son bi gün.
Köyde sadece imam kalır.Köylülerede
İmam:Ben gelmiyom beni allah kurtarır,siz gidin.
Sel başlar hertaraf su içinde köy sular altında.
Görevli Uzmanlar:Hocam gel gidelim.
İmam:Yok allahım beni kurtarır.Siz gidin.
Hoca camiye saklanmış.
Sel artar hoca camiden çıkamıyor.
Gevli Uzmanlar:(Botla gelmiş)Hocam hadi gidelim ölecen burda.
İmam:Yok allahım beni kurtarır siz gidin.
Hoca su yükselince kubbeye çıkar.
Görevli Uzmanlar:(botla gelmişler)Hocam gidek hadi ölşüp geberecen.
İmam:Yok beni allahım kurtarır.Siz gidin.
Su baaya yükselir fırtına iiyce artar.Hoca minarenin zirvesiinde.
Görevli Uzmanlar:(Helikopterle gelmişler)Hocam bak bida gelmiyecez öleceksin.Gel artık gidelim.
İmam:Yoook allahın beni kurtaracaktır.Siz gidin

Su iyce yükseldi.Hoca ÖLDÜÜ.
Kolundan 2 melek tutmuş ahirette hadi gidiyoz demiş.
İmam:Ben gelmiyom,ben allaha küssüm.Okadar da kurtarır bizi dedik hiç bişiy yapmadı.Küsüm ben ona gelmiyom.

Tam o sırada gürültülü,uğultulu bi ses yükselmiş.
>>>>Has**** lan biiree merhuumm.2 Bot,1 Helikopter gönderdim binmedin.Sen salaksan ben napıyım....
>>>>Atın bu mal imamı Cehenneme....
Herşeyi Allah'tan beklersek vah halimize Allah bize akıl vermiş once onu kullanmalıyız kullanamaz isek ulkemizin %100 musluman bile olsa şii,sunni diye bölerler yine parçalarlar bizi

Herşey Ekonomik güçten geçer Bakın Arabistan bile bunun farkına vardı Müslüman kardeşlerimizin kutsal toprak diye gittikleri yerde toprak bırakmadı heryanı otelle doldurdu işi ticarete döktü. Kafamızı çalıştıralım biraz kafamızı:)
Alt 16-04-2008, 05:30 PM   #29
Super Aktif

Selinamm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

Selinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyorSelinamm çok gurur duyuyor

Herşeyi ALLAHTAN beklememek düşüncesine katılıyorum tabiki bizlere akıl ve irade vermiş bunu kulllanalım diye çin ekonomide zirve olabilir artı ateistte olabilir ama şunu unutmayalım ki rabbim kulllarını asla ayırt etmez çalışan ve emek veren kim olursa olsun kazanır

o nasıl bir fıkra hem yaradanı konuşturma cesaretinde bulunmuş hemde küfür ettirmiş kim cüret etmişse bunu yazmaya rabbim affetsin inş
Alt 16-04-2008, 08:42 PM   #30
Super Aktif

Bay X - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Ne Parayla Adam Olduk Bu Hayatta Nede Her Parası Olanı Adam Yerine Koyduk !

Blog Mesajları: 1
Bay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyorBay X çok gurur duyuyor

Alıntı:
Evet degildi ben derim, sence bunlar Türkiye'nin üzerine oynanamiş pis oyunlar degl mi?
Senden ricam olacak bilirim sizin gibiler kitap okumasını seversiniz çünkü en samimi arkadaşımda öyle: Eger boş buldugun vakit eski eserlerden yani saglam kaynaklardan Ör. imam Hanifi gibi onların eserlerinden bu konuyu araştır göreceksin bu farklılığı
Alıntı:
Bizim ögrendigimiz tarihin gerçekle astarı yok ben bu konuda tez yayınlıyorum olayları çarptırıyorlar.İstersen ben sana Lozandaki gizli anlaşma metinlerinide gösterirdim fakat yasak anlaşma yaptıgım üniversite izin vermiyor zaten onların istegide bu oaylar sizin tarih kitaplarındaki gibi basit degil.
Alıntı:
Boş ver tattişmayı varmısına gel..
Arda arda 3 mesaj atmışsın flood yapmak forum kurallarına aykırı kuralları bir kere daha okuman için linke göz at?

LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ

Bay X isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:59 PM .