![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer" başlıklı konu görüntüleniyor, "hersey plansiz projesiz calismaktan kaynaklaniyor, hicbir hedef yok ne tutarsa o uretiliyor. ne fazla cikarsa o satilip kurtulmaya calisiliyor. gidalar ekonomik bazen degerin altinda satiliyor, bazen de cok pahali , ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #21 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Cinsiyet: Rep Gücü: 125 Rep: 12218 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer hersey plansiz projesiz calismaktan kaynaklaniyor, hicbir hedef yok ne tutarsa o uretiliyor. ne fazla cikarsa o satilip kurtulmaya calisiliyor. gidalar ekonomik bazen degerin altinda satiliyor, bazen de cok pahali , pazarlarda kalinti gidalarda ziyanlik diz boyu size bir zamanlar basimiza gelmis bir olayi anlatmak isterim: 1992-1993 lu yillarda bugday uretimimiz mukemmeldi o kadar iyi bir uretim yaptik ki Rusya dan dagilan Turkii cumhuriyetlere Bugday hibe ettik, Rusyaya verilen hibede ilk yuk gemisinde ben calistim, ilk seferi biz attik. hatta TRT2 tv lerine cikmistik gemi olarak sirf bu plansizlik yuzunden ucuz olarak bugday fiyati Tonlarca Amerikaya satildi Turk Mahsuller ofisinde Silolarda amerikan mali vardi. kisaca adamlar daha gemilere bindirmemislerdi ama parasini odemislerdi. yavas yavas alacaklardi ogunku gazetelerde okudum bir kuraklik oldu Memleketimiz bugday krizine girdi, fransa Sete marseille limanindan her yerden bugday ithal etmeye basladik. silolarimizin icindeki bugdayi2 kat fiyata satin almak zorunda kaldik. problem neydi biz ileri gorememistik, amerika bizim yerimize de gormustu, mevsimleri kurakligi da. o yapmadi ya. akilli olmayi ogretti. peki biz ogrendik mi bilmiyorum Konu orkuorkun tarafından (16-04-2008 Saat 02:57 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| Sponsored Links |
| | #22 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Şeriat yanlıları değil miydi ATATÜRK'ümü dinsiz sayan?Şeriatçılar değil miydi "laiklik dinsizliktir" diyen?Biz bunları okuyoruz beyefendi..Dershanelerde,okullarda bize tarih öğretiliyor ;) |
| | |
| | #23 | |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: Konya
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 345 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Alıntı:
Senden ricam olacak bilirim sizin gibiler kitap okumasını seversiniz çünkü en samimi arkadaşımda öyle: Eger boş buldugun vakit eski eserlerden yani saglam kaynaklardan Ör. imam Hanifi gibi onların eserlerinden bu konuyu araştır göreceksin bu farklılığı | |
| | |
| | #24 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 345 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Bizim ögrendigimiz tarihin gerçekle astarı yok ben bu konuda tez yayınlıyorum olayları çarptırıyorlar.İstersen ben sana Lozandaki gizli anlaşma metinlerinide gösterirdim fakat yasak anlaşma yaptıgım üniversite izin vermiyor zaten onların istegide bu oaylar sizin tarih kitaplarındaki gibi basit degil. |
| | |
| | #25 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 345 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Boş ver tattişmayı varmısına gel.. |
| | |
| | #26 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Amerikancılık ne demek onu bilmem ama Ekonomik olarak Amerikanın karşısında şuandaki tek güç Çin dir , ve çin'in ortak bir dini yoktur. Çin ile birlikte anılan Budizm, Taoizm, İslam gibi inançlar ülke nüfusunun yaklaşık %5-7'sini oluşturur nüfusun geriye kalan çoğunluğu ateist olarak nitelendirilir. Zengin olmanın Ekonomik olarak buyumenın yolu çalışmaktan geçer,Onun için ne bilim şeriatı,kapitalizmi,kominizmi karıştırmamak ,bunlardan medet ummamak lazım diye düşünüyorum.
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır |
| | |
| | #27 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 4 Rep: 345 ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Alıntı:
| |
| | |
| | #28 | ||
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 250 Rep: 24222 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Alıntı:
Aşağıya çok hoşuma giden bir fıkra ekliyorum ,konuylada alakalı aslında :) Alıntı:
Herşey Ekonomik güçten geçer Bakın Arabistan bile bunun farkına vardı Müslüman kardeşlerimizin kutsal toprak diye gittikleri yerde toprak bırakmadı heryanı otelle doldurdu işi ticarete döktü. Kafamızı çalıştıralım biraz kafamızı:)
__________________ Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır | ||
| | |
| | #29 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 105 Rep: 10297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Herşeyi ALLAHTAN beklememek düşüncesine katılıyorum tabiki bizlere akıl ve irade vermiş bunu kulllanalım diye çin ekonomide zirve olabilir artı ateistte olabilir ama şunu unutmayalım ki rabbim kulllarını asla ayırt etmez çalışan ve emek veren kim olursa olsun kazanır o nasıl bir fıkra hem yaradanı konuşturma cesaretinde bulunmuş hemde küfür ettirmiş kim cüret etmişse bunu yazmaya rabbim affetsin inş
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| | #30 | ||
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 244 Rep: 24042 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Biraz bulgur yersek fiyatlar düşer Alıntı:
Alıntı:
LÜTFEN FORUM KURALLARINI OKUYUNUZ
__________________ | ||
| | |
| | |