![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı Hüsyin Çelik'in YÖK başkanı hakkında soruşturma açtırtmam demesi tartışma yarattı. Danıştay eski Başkanı Nuri Alan, Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in önüne gelecek bir soruşturma dosyasına ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı Hüsyin Çelik'in YÖK başkanı hakkında soruşturma açtırtmam demesi tartışma yarattı. Danıştay eski Başkanı Nuri Alan, Milli eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in önüne gelecek bir soruşturma dosyasına ilişkin olarak önceden görüşünü beyan etmesinin ‘ihsas-ı rey’ olacağına dikkat çekerek, “Kurul’a katılacak YÖK üyeleri açısından da onur kırıcı bir durum” dedi. MEB Bakanı Çelik, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan hakkında, üniversite rektörlerine türban talimatı vermesi nedeniyle soruşturma açılması talebiyle yapılan başvurulara ilişkin “yaptıklarının suç teşkil ettiğini sanmıyorum. İzin vermeyeceğim” açıklamasını yapmıştı. “ÜÇ KİŞİLİK KURUL’UN KARARINI ŞİMDİDEN BELİRLİYOR” Çelik’in sözlerinin ‘etik’ olmadığını vurgulayan Alan, şunları söyledi: “Daha böyle bir toplantı yapılmadan ve bu toplantıda bu konu tartışılmadan böyle bir beyan vermek doğru değil. Eğer üç kişilik kurul öngörülmüşse bu üç kişilik Kurul’un vereceği kararı da etkileyecek demektir. Üç kişilik Kurul’un nasıl bir karar vereceğini şimdiden belirliyor. Kurula katılacak YÖK üyeleri açısından da onur kırıcı bir durum. Toplantıya katılacak YÖK üyelerinin peşinen kendi görüşüne katılacağını kabul eden bir beyan bu. Alınacak kararın doğru olup olmadığı konusunda kamuoyunda büyük bir tereddüt oluşturuyor. YÖK Başkanı hakkında soruşturma izni vermeyeceği konusunda peşinen kararlı olduğunu açıklıyor” Hürriyet Nornal bir durum nede olsa Yök Başkanı Hükümet tarafından göreve getirildi.. 'isterse konuşmasın'' misali..!!1
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 9 Rep: 708 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | BAŞBAKAN ERDOĞAN'I KARŞILAMAYAN REKTÖR KONUŞTU Başbakan'ı protesto talimatı Teziç'ten Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Akbıyık, 3 yıl önce Başbakan Erdoğan'ı üniversitesinde konuşturmaması için YÖK eski Başkanı Teziç'ten talimat aldığını açıkladı. 2005 yılında üniversitesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu açılışa katılmayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, yaptığı protestoya üzüntüsünü aradan 3 yıl geçip, görevden ayrıldıktan sonra dile getirdi. Akbıyık, Yeni Şafak'a protesto talimatını YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in verdiğini açıkladı. Başbakan'ı protesto talimatı Teziç'ten Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Akbıyık, 3 yıl önce Başbakan Erdoğan'ı üniversitesinde konuşturmaması için YÖK eski Başkanı Teziç'ten talimat aldığını açıkladı. 2005 yılında üniversitesinde Başbakan Tayyip Erdoğan'ın konuştuğu açılışa katılmayan Abant İzzet Baysal Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, yaptığı protestoya üzüntüsünü aradan 3 yıl geçip, görevden ayrıldıktan sonra dile getirdi. Akbıyık, Yeni Şafak'a protesto talimatını YÖK eski Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in verdiğini açıkladı. TALİMAT TEZİÇ'TEN Akbıyık konuyu 5 kişinin katıldığı bir yemekte konuştuğunu ve Teziç'in de açılışa Başbakan'ın davet edilmesine karşı çıktığını söyledi. Teziç'in “Siyasileri çağırmayın” dediğini anlatan Akbıyık, “O zaman vakıftan yaklaşık 3 trilyon para geliyordu. Sayın Teziç'e bunu söyledim. 'Vakıf başkanı Ahmet Bey bastırıyor. Programa katılmazsam bu para kesilir' dedim. O da 'Kesilsin, ben sana para bulurum' dedi ve bu talimatı verdi.” TELEFONLARA BİLE ÇIKMADI İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal'ı Başbakan Erdoğan'ı sadece Tıp Fakültesini gezdirme ve protokol konuşması yaptırmama konusunda ikna etmeye çalıştığını aktaran Akbıyık, şunları söyledi: “Ahmet Bey direnince Sayın Teziç'in bu konuda olumsuz düşündüğünü belirttim. O da 'Ben YÖK Başkanı ile konuşurum' dedi. Israrla arayacağını ve YÖK Başkanını ikna edeceğini söyledi. Ben sonra YÖK Başkanına durumu aktardım. 'Ahmet Bey sizi arayacak' deyince 'Görüşmem' dedi. Cumhurbaşkanına bile bir telefonda ulaşan Vakıf Başkanı Teziç'e telefonla ulaşamadı. Orada ipler koptu.” Prof. Akbıyık üniversitesinde yapılan temel atna törenine katılmamıştı Terk edildi, itiraf etti Prof. Akbıyık o dönemde Başbakan'ı karşılamamasını, 'Üniversiteler, Atatürkçü düşünceyi özümsemiş, laik Cumhuriyet ilkelerinin yer bulduğu kurumlardır' ifadesiyle açıklamıştı. Olayın ardından katıldığı öğrenci şenliğinde hükümet aleyhine sloganlar eşliğinde konuşan Akbıyık, 'öğrencilerimin bizleri anlaması çok güzel' dedi. Olaydan bir yıl sonra 2006'da ikinci kez rektörlük seçimine giren Akbıyık 171, Atilla Kılıç 97 oy aldı. Ancak YÖK, Akbıyık'ı 3. sıraya düşürerek Çankaya'ya gönderdi. Cumhurbaşkanı Sezer de Kılıç'ı rektör atadı. Akbıyık, talimatıyla hareket ettiği YÖK Başkanı Teziç ve Sezer tarafından 'veto' edilmesinin ardından sessiz kalmayı yeğledi. YENİ ŞAFAK onu bırakta teziçin 4 yıl kime yök başkanlığı yaptığına bi bak, |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı eski YÖK Başkanı Teziç ; BUGÜNLERİ GÖRMÜŞ HERHAL.... (BU İŞİN ŞAKA KISMI TABİ)nE OLURSA OLSUN SUSTURULMAK ÇÖZÜM DEĞİL..şimdi Sayın Başbakan; konuşan herkesi azarlıyor,can acısı olsa gerek.. saygılar
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! Konu k.mutluluk tarafından (01-03-2008 Saat 12:33 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #4 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 92 Rep: 8995 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı Bu konularda görüşünüze yakın görüşler malesef sizlerinde sık kullandığınız gibi ESKİ YÖK Başkanı, ESKİ C.Başsavcısı, ESKİ Danıştay Başkanı vs, vs ,vs aslında kendinizi tashih ediyorsunuz ama ne fayda anlamak zaman alacak. Bırakınız lütfen olaylar ve eski olmayan yetkililer görevini yapsın, şu anda yetki ve sorumluluk onlarda değilmi, sevmek mecburiyetinde olmadığınız malum ki bizimde sizin örnek verdiklerinizi sevmediğimiz gibi, ama ortak bir değer var ki sizlerde bende saygı konusunda tercih hakkımız yok, sadece beyan etmeyebilirsiniz. Yoksa gereksiz latifelerle isteyerek olmasa bile kırılan şeyler oluyor. İyi forumlar. |
| | |
| | #5 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çelik, YÖK üyelerinin onurunu kırdı Alıntı:
![]() saygı konusunda hemfikir olmamız güzel..
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! | |
| | |
| | |