FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Rektörlere tarikat baskısı başladı..

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Rektörlere tarikat baskısı başladı.." başlıklı konu görüntüleniyor, "Üniversitelerarası Üst Kurul’un türban serbestisiyle ilgili yaptığı olağanüstü toplantısı öncesi Mustafa Akaydın bir açıklama yapıldı. Akaydın, bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı "Rektörlerin üzerinde yoğun bir tarikat baskısı var" sözlerini üstü kapalı ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-02-2008, 11:42 AM   #1
Uye

k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor
Unknown Rektörlere tarikat baskısı başladı..

Üniversitelerarası Üst Kurul’un türban serbestisiyle ilgili yaptığı olağanüstü toplantısı öncesi Mustafa Akaydın bir açıklama yapıldı. Akaydın, bugün Cumhuriyet Gazetesi'ne yaptığı "Rektörlerin üzerinde yoğun bir tarikat baskısı var" sözlerini üstü kapalı bir şekilde tekrar etti. Akaydın, "Bazı rektörler toplumsal ve örgütsel baskılara maruz kalıyor. Çünkü siyasilerin bu kadar baskı yaptığı bir ortamda üniversitemi bırakamam” dedi.

İşte Akaydın'ın açıklamasından satırbaşları:

"Hepimizin kamuoyumuzun malumu dahilinde özellikle 1 Şubat tarihi itibariyle yoğunlaşan ve Türkiye’nin ciddi meseleleri arasında laiklik ilkesini hedef alan bir siyasi süreç yaşıyoruz. Bu süreç üniversiteleri çok yakından ilgilendiriyor. 1 Şubat 2008’de oybirliği ile görüşümüzü açıkladık ve bir davette bulunduk.
Bu davetimiz olumsuz sonuçlanırsa ciddi bir kaos yaşanacağını söylemiştik. Gelişmeler öngörülerimiz doğrultusunda gerçekleşti. Üst kurulumuzun başkanı geçtiğimiz pazar günü gönderdiği genelge ile bizi hukuksuz davranmaya zorladı.
Üniversiteleri ve öğrencilerimizi karşı karşıya getirdi. Bu gerilimin büyümesinden endişe ediyoruz. Anayasa Hukukçuları ve idari hukukçular ikiye ayrıldı. Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri de ikiye ayrıldı.
30’a varan rektör arkadaşımız benimle temasa geçerek hangi zorluklarla iç içe olduklarını anlattılar.
Daha önce başını örttüğü için sorun yaşamayan kızlarımız bile sorun yaşamaya başladı.
YÖK Başkanı rektörler komitesini toplayabilirdi ancak yapmadı. Ne yazık ki YÖK Başkanımız kendi hukuki mülahazalarını yeterli gördü. Bize de bu konuyu görüşecek tek çatı olarak bu kurul kaldı.
Üniversiteler arası Yüksek Kurul’un bugünkü gündemle toplanamayacağı söyleniyor.
Üniversiteler dünyayla ilgili her türlü sorundan sorumludur. Bu toplantı görevimizin gereği görüşlerimizi bildiriyoruz.
Bazı rektörler toplumsal ve örgütsel baskılara maruz kalıyor. Bir rektörümüz 'Ben gelemiyorum. Çünkü siyasilerin bu kadar baskı yaptığı bir ortamda üniversitemi bırakamam' dedi."

hürriyet...
Sponsored Links
Alt 28-02-2008, 03:58 PM   #2
Uye

sarahhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

sarahhh has a spectacular aura aboutsarahhh has a spectacular aura about
Cevap: Rektörlere tarikat baskısı başladı..

Bu konu gündeme geldigi zaman düşündügüm tek şey umarım öğrenciler arasında tartışma çıkmaz diye düşündüm ve iç geçirdim. şimdi etrafıma bakıyorumda öğrenciler bence hazır degildi başörtüsü olayına ve hazırda olmayacaklar.
şimdiden başladı ikiye ayrılmalar yok sen örtülüsün yok o örtülü degil üstüne erkeklerde bu olayın dışında degil içindeler ve öyle iki tarafta sanki düşmanıyla savaşıyomuş gibi bir çekişmenin içindeler ki şu anda okullarda ders işlemek yerine birbirleriyle sözlü çatışma içerisindeler umarım bu sorun daha fazla büyümezde sessiz ortamda derslerimize başlarız...
bu arada yazdıklarınızı çok yakından takip ediyorum...
yazılarınızı zevkle okuyorum...
sarahhh isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 28-02-2008, 04:27 PM   #3
Uye

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor

Alıntı:
sarahhh´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bu konu gündeme geldigi zaman düşündügüm tek şey umarım öğrenciler arasında tartışma çıkmaz diye düşündüm ve iç geçirdim. şimdi etrafıma bakıyorumda öğrenciler bence hazır degildi başörtüsü olayına ve hazırda olmayacaklar.
şimdiden başladı ikiye ayrılmalar yok sen örtülüsün yok o örtülü degil üstüne erkeklerde bu olayın dışında degil içindeler ve öyle iki tarafta sanki düşmanıyla savaşıyomuş gibi bir çekişmenin içindeler ki şu anda okullarda ders işlemek yerine birbirleriyle sözlü çatışma içerisindeler umarım bu sorun daha fazla büyümezde sessiz ortamda derslerimize başlarız...
bu arada yazdıklarınızı çok yakından takip ediyorum...
yazılarınızı zevkle okuyorum...
Evet sarahhcım;
malesef 411 el kaosa kalktı bu durumda..

ayrıca teşekkür ederim,güzel fikirlerin için..
Alt 29-02-2008, 01:56 PM   #4
Yeni Uye

çerkeş18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biri

Alıntı:
k.mutluluk´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Evet sarahhcım;

Maşallah gine nalınada mıkınada vuruyorsun hani başörtüsü serbest olmalıydı insanlar özgürce giyinmeliydi.niye 411 kaosa el kaldırıyorda 113 el neye kalktı kanunda olmayan fiili uygulanan yasağın devam etmesine 30 tane prof ünvanlı şahıs anayasa suçu işliyor,bunu bildiğiniz halde kaosu kimin çıkardığını 411 ele yıkıyorsunuz sorunu çekinme sende ben başı kapalı olana karşıyım de örümcek beyinli demek başı kapalı olmak demek de haykır korkma
çerkeş18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 29-02-2008, 02:03 PM   #5
Uye

Alıntı:
çerkeş18´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Maşallah gine nalınada mıkınada vuruyorsun hani başörtüsü serbest olmalıydı insanlar özgürce giyinmeliydi.niye 411 kaosa el kaldırıyorda 113 el neye kalktı kanunda olmayan fiili uygulanan yasağın devam etmesine 30 tane prof ünvanlı şahıs anayasa suçu işliyor,bunu bildiğiniz halde kaosu kimin çıkardığını 411 ele yıkıyorsunuz sorunu çekinme sende ben başı kapalı olana karşıyım de örümcek beyinli demek başı kapalı olmak demek de haykır korkma

nedense ne yazsan sana kızamıyorum
fikirlerimiz tezat ama üslubun tebüssüm ettirici..
Şimdi ne desem gene beni anlatmak istediğim gibi anlamayacaksın
Gene söylüyorum;
İnsanların inançları uğruna örtünmelerini eleştirmiyorum,haddim olmadığını düşünüyorum..
Gene söylüyorum;
Ülkede ayrımcılık yapılması ve simgeselleştirmesine karşıyım..

saygılar..
Alt 29-02-2008, 02:12 PM   #6
Super Aktif

Karakarizma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Blog Mesajları: 1
Karakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyorKarakarizma çok gurur duyuyor

Alıntı:
Evet sarahhcım;

Eğer cidden 411 oyu kaosa kalkan el olarak görebiliyorsanız bende size katılıyorum
"Örümcek beyinlilere benim de tahammülüm yok"

Demoıokrasiyi tanımayan örümceklere özelliklede!
Alt 29-02-2008, 02:14 PM   #7
Yeni Uye

çerkeş18 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

çerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biriçerkeş18 gözlemlemek için görkemli biri
Unknown Cevap: Rektörlere tarikat baskısı başladı..

Alıntı:
nedense ne yazsan sana kızamıyorum
fikirlerimiz tezat ama üslubun tebüssüm ettirici..
Şimdi ne desem gene beni anlatmak istediğim gibi anlamayacaksın
Gene söylüyorum;
İnsanların inançları uğruna örtünmelerini eleştirmiyorum,haddim olmadığını düşünüyorum..
Gene söylüyorum;
Ülkede ayrımcılık yapılması ve simgeselleştirmesine karşıyım..

saygılar..
411 el bu sorunun kalkması için kalkmadımı,ama görüyorsun rektörlerimiz devam etmesi için anayasayı bile çiğniyorlar, o zaman tahammül edin simgeleşmesin birileri sahip çıkamasın ,bide unutmadım ha örümcek beyinli kim olduğunu yazacaktın
ben size göre öyleyim demi
sizin yazılar bende takıntı oldu biraz cevap vermesem işim rast gitmiyor saygılar
çerkeş18 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 29-02-2008, 02:18 PM   #8
Uye

Alıntı:
çerkeş18´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
411 el bu sorunun kalkması için kalkmadımı,ama görüyorsun rektörlerimiz devam etmesi için anayasayı bile çiğniyorlar, o zaman tahammül edin simgeleşmesin birileri sahip çıkamasın ,bide unutmadım ha örümcek beyinli kim olduğunu yazacaktın
ben size göre öyleyim demi
sizin yazılar bende takıntı oldu biraz cevap vermesem işim rast gitmiyor saygılar
işiniz rast gitsin....
bu gün başlığı açıcam...

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:19 AM .