FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Gerekçe: "Halkı askerlikten soğutma" Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, bir yarışma programında söylediği sözler nedeniyle ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında ‘halkı askerlikten soğutma’ suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlattı. Pop Star Alaturka adlı ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-02-2008, 07:09 PM   #1
Uye

ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın

ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı

Gerekçe: "Halkı askerlikten soğutma"

Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı, bir yarışma programında söylediği sözler nedeniyle ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında ‘halkı askerlikten soğutma’
suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlattı.

Pop Star Alaturka adlı yarışma programında söylediği sözler nedeniyle ünlü sanatçı Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Savcısı Ali Çakır’ın, Ersoy hakkında ‘halkı askerlikten soğutma’ suçunu işlediği iddiasıyla soruşturma başlattığı öğrenildi.

Savcı Çakır’ın,Ersoy’un sözlerinin yer aldığı kasedi talep ettiği, kasedi izledikten sonradava açıp açmayacağının netleşeceği öğrenildi. Ersoy hakkında halkı
askerlikten soğutma suçunu işlediği iddiasıyla dava açılırsa Ersoy, bu suçu
basın yoluyla işlediği için 9 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle
yargılanacak

İŞTE, ERSOY HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILMASINA NEDEN OLAN
KONUŞMALAR…

İşte, Ersoy hakkında soruşturma başlatılmasına neden olduğu iddia edilen dialoglar:

Ersoy: "Tamam vatan bölünmez, bilmem ne olmaz ama göz göre göre de bu çocukları bütün analar doğursun, toprağa versinler. Bu mu yani? Bir çocuğun ne demek olduğunu ben sizler gibi bilemem. Ben anne değilim, olamayacağım da. Ama insan olarak o anaların yüreğinin nasıl cayır cayır yandığını ben anlayamam ama anneler anlar. Başkalarının masabaşı savaşı içinevladımı harcayamam. Bir oyun oynanıyor ve biz bunların oyuncağı oluyoruz.

Gündeş: İnşallah Allah bana bir oğul nasip eder de anlı şanlı askere yollarım.

Ersoy: Ondan sonra da ölüsünü eline alırsın.

Gündeş: Bu devlet için, bu topraklar için, bir kadın olarak ne gerekiyorsa yapabilirim.Benim oğlum da aslan gibi yapar. Eğer bunun için kaderde ölüm varsa, alnımıza yazılmış böyle bir şey varsa, onu da yaşayacağız. Bunun için şehitler ölmez, vatan da bölünmez zaten,

Ersoy: Şehitler ölmez vatan bölünmez' hep aynı klişe laflar. Hep bunu söylüyoruz zaten. Çocuklar gidiyor, kanlı gözyaşları,cenazeler... Klişeleşmeş laflar..."

kaynak
Sponsored Links
Alt 25-02-2008, 08:07 PM   #2
Uye

toprak81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
gericiliği nerde gorsem tepelerim K. Atatürk

toprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecektoprak81 pırlanta bir gelecek
Cevap: Bülent Ersoy hakkında soruşturma başlatıldı

ebru gundeş gıtsın o zman askere zaten ahmet kaya olayıda onun yuzunden buyumustu
bence ersoy haklı
toprak81 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 25-02-2008, 10:38 PM   #3
1. avatar yarışma birincisi

mrs.x.ray - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BoŞuNaDıR yAkArIş ÇiZiLeNe....

mrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyormrs.x.ray çok gurur duyuyor

sen oğlunu gönderme,diğeri göndermesin.........ee senin benim canımı,malımı,namusumu en önemlisi vatanı kim bekleyecek kim koruyacak ???
ben ersoya pek de hak vermiyorum çünkü şuanki hükümetten memnun olmaığını bi şekilde dile getirmiş bunu da yanlış bir konuda dile getirdi (bence).
mrs.x.ray isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 28-02-2008, 12:37 PM   #4
Uye

k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor
Işte Bülent Ersoy’un Açıklaması ....

Yanlışım Varsa Asın Beni

Sanatçı Bülent Ersoy, bir yarışma programının canlı yayınında sarf ettiği şehitlerle ilgili sözlerinin çarpıtıldığını iddia edip, basın toplantısı düzenledi.

İŞTE BÜLENT ERSOY’UN AÇIKLAMASI ....

Hiçbir siyasi parti, görüş ve düşünceyle ilişkisi olmadığını söyleyen Ersoy, "ben ölüm değil çözüm istiyorum" dedi.

Hakkında açılan soruşturmaya da değinen Ersoy, "eğer düşünce suçundan dolayı içeri gireceksem, bu demokrasi adına kara bir leke olur" diye konuştu.

Basın toplantısına bir saat gecikmeli gelen Ersoy’un oldukça gergin olduğu gözlendi. DTP grup başkanı Ahmet Türk’ün kendisiyle ilgili grup toplantısında sarf ettiği sözleri nasıl değerlendirdiğini sormak istemesi üzerine Ersoy daha da sinirlenip, soru almak istemiyorum karşılığını verdi.

Ersoy aynı gazeteciyle soru sormak konusunda tartıştı. Gazetecinin sorusunu sorması üzerine, "Benim adıma konuşan hiç kimse ya da kurum beni bağlamaz" yanıtını verdi.

Ersoy’un tepkisinden asistanları da nasibini aldı. Tartışmalara konu olan programın kaydını gazetecilere izletmek isteyen Ersoy, gecikme yaşanınca sinirlendi.

Bant kaydının ilgili bölümlerini tek tek izleten Ersoy söz alarak söylediklerimin arkasındayım, bu kadının söyledikleri yanlış mı diye sordu. kaydın son bölümünün olmamasına büyük tepki gösteren Ersoy, gazetecilerin önünde asistanlarını azarladı.

Konuşmasına "Ben bir sanatçıyım bu ruhu taşıyorum" diye başlayan Ersoy, "annelere üzülüyorum, ama biz savaşçı bir milletiz, kurtuluş savaşında aynı analar cepheye mermi taşıdılar, tarihi kanlarıyla yazdılar" diye konuştu.

Ölüm yerine çözüm demek suçsa beni hemen assınlar diyen Ersoy, ülkem üzerine oynana çirkin oyunlar beni son derece rahatsız ediyor diye sürdürdüğü konuşmasında Amerika ve İngiltere’yi suçlayıp, Iraktaki petrol hesaplarından bahsetti.

Sezen aksu’nun kendisini arayarak, ’bir çok aydın sana ulaşamadığı için beni aradı, sözlerinden dolayı seni tebrik etmek istiyorlar, ben de onlar adına seni kutluyorum’ dediğini aktaran Ersoy, "Sağ olsunlar ben de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

1981 yılında askeri yönetim tarafından kendisine yasak konulduğunu hatırlatan Ersoy, "O zaman bir Avrupa ülkesi bana vatandaşlık teklif etti, her türlü lüks içinde yaşamamı sağlayacak olanaklar sundu hiç düşünmeden hayır dedim" diyerek, "Ben hain olabilir miyim asla diye sözlerini tamamladı".

İSTANBUL DHA - HÜRRİYET
Alt 28-02-2008, 01:34 PM   #5
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

syazgeldi is on a distinguished road

bülent ersoy bu konuda en son konuşması gereken daha doğrusu hiç konuşmaması gereken insan
eğer o kendini bilseydi kadın olup askerden kaçmazdı dönüp arkasına bir baksın bu sözlerden dolayı ona destek olanlar kimler.
syazgeldi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-02-2008, 01:53 PM   #6
Uye

k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor

Bülent Ersoy'u severiz sevmeyiz bu çok ayrı;

Burada kendisinin ilettiği bir mesaj var..!!!

Analar ağlamasın,evlatlarımız ölmesin diyor..Yani barış ve kardeşlik mesajları veriyor..

Üstelik birilerine iyi görünmek adına showanistlikte yapmıyor..

Oturduğumuz yerden konuşmak kolaydır.Ebru GÜNDEŞ tribünlere güzel oynuyor..

Gidin bir bakın bakalım ocaklarına ateş düşenlere; analar babalar tepkili,siyasetçilere..!!

Bir şehit babası '' kendinize gelin'' diyor milletvekiline...

Mesele vurup,yıkmak,öldürmek,kan dökmek değil,mühim olan kesin çözümler üretmek , barışçıl çözümler..

Başbakan oğluna çürük raporu alırsa ve hep ölenler yoksul halkımızdansa..birileri bu kanı durdurmalı derim bende..

Kimsenin evladı ölmesin...Kimseyi yok saymayalım....

Yoksa bu vatan hepimizin gerektiğinde elbette hepimiz canımızı veririz,ancak canımızı ortadoğu projesi için,emperyalizm için,oynanan oyunlar için veriyorsak birileri çıkıp bu kanı durdurmalı DERİM...!!

İşte Bülent ERSOY' un söylemi de budur..Katılırsınız veya katılmassınız..!!!

soruşturma açmak da nesi..??

Konu k.mutluluk tarafından (28-02-2008 Saat 03:30 PM ) değiştirilmiştir..
k.mutluluk isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 28-02-2008, 02:31 PM   #7
Uye

sarahhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SUPERMEYDAN

sarahhh has a spectacular aura aboutsarahhh has a spectacular aura about

Bülent Ersoy bence yanlış anlaşıldı daha dogrusu şehit haberini duyunca düşünmeden bazı hoş olmayacak sözlerde ve ifadelerde bulundu ama bence ne olursa olsun böyle konuşmamalıydı sonuçta bu vatanı atalarımıza borçluyuz bu vatanı korumak için kanımızın son damlasına kadar akıtmalıyız .bunun sonu ölüm olsa bile.
belki bir ana degilim onlar kadar içim sızlamadı ama ekranda anaların ferhatlarını izledikçe bende agladım ve hoşuma giden '' başlarını kaldırıp dimdik durarak vatan sagolsun diyebiliyorlar'' ...
bence bu vatan ugruna her şey yapmalıyız.
umarım başka şehit haberi duymayızzz ...
sarahhh isimli Üye şimdilik offline konumundadır  

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:32 AM .