FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

ÖSS yerine 12 dersten sınav

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "ÖSS yerine 12 dersten sınav" başlıklı konu görüntüleniyor, "ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, üniversiteye giriş için tek sınav yerine 12 temel dersten birer sınav yapılmasını önerdi. Açıköğretime sınavsız öğrenci alınmasını istedi ANTALYA - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10-02-2008, 06:47 AM   #1
SİTE ADMİN
 
doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Biz Türküz Vatan bizim Bayrak bizim VATAN ve BAYRAK şereftir ******** ne bilsin!!!!
 
Üyelik tarihi: Apr 2007
Nerden: istanbul
Yaş: 26
Mesajlar: 8.694
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet:
Rep Gücü: 417 Rep: 40740
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
stat ÖSS yerine 12 dersten sınav

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Yarımağan, üniversiteye giriş için tek sınav yerine 12 temel dersten birer sınav yapılmasını önerdi. Açıköğretime sınavsız öğrenci alınmasını istedi

ANTALYA - ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan, üniversiteye giriş sistemine yönelik reform niteliğinde önerilerde bulundu. Üniversiteye giriş için tek sınav yapılması yerine, 12 temel dersten birer 'ders sınavı' yapılması önerisini getiren Yarımağan, üniversitelerin hangi ders sınavından öğrenci alacağına kendilerinin karar vermesi gerektiğini söyledi. Başta açıköğretim fakülteleri olmak üzere yükseköğretim programlarının bazı bölümlerine sınavsız öğrenci alınabileceğini ifade etti.
Prof. Dr. Yarımağan, Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından düzenlenen 'Ortaöğretimde Arayışlar Sempozyumu'nda sunduğu tebliğde, şunları söyledi:
Kontenjanı artırmak şart: Ortaöğretimi bitiren öğrenci sayısında hızlı artış var ama yükseköğretim kontenjanlarında hiç yükselme yok. Türkiye, her yere sınavla girilen ve sadece çoktan seçmeli sınav yapan tek ülke kaldı. Her yıl üniversiteye girmek isteyen 1 milyon 700 bin öğrenci olduğu müddetçe bundan kurtulamayız. Kontenjanları artırmalıyız.
Sınavsız programlar olmalı: Yükseköğretimde okuyan öğrenci sayısını önümüzdeki 10 yılda mutlaka yüzde 50'lere ulaştırmamız lazım. Bunun için öncelikle kontenjan artırılmalı. Lise diplomasının değer taşıması sağlanmalı. Bazı programlara sınavsız öğrenci alınmalı. Açıköğretim fakültelerine sınavla girilmesine ne gerek var?
12 ders sınavı önerisi: Biz 'ders sınavları' öneriyoruz. Liselerde 12 temel ders var. Bu 12 dersten sınav yapalım. Üniversiteler öğrenci alırken hangi dersin puanını kullanacaklarına kendileri karar versin. Örneğin İnşaat bölümü için fizik, Türkçe, matematik derslerinden sınava girilsin. Üniversiteye girişteki yığılmalar önlenirse bu derslerde bütün dünyanın yaptığı gibi çok değişik soruların sorulduğu açık uçlu soruların da sorulması sağlanmış olsun.
Herkese engel var: Öğrencilerin, kendi alanlarının devamı olan yükseköğretim programlarına gitmelerini teşvik eden sistem sadece meslek liseleri için engel getirmiyor. Bunu, liselerin kendi alanları için de getiriyor. Yani sosyal bilimler alanından mezun olan bir öğrenci tıp okumak istese, karşısına çıkan engel meslek liseleriyle eşdeğerdir. Zor da olsa geçiş yolları olmalı.
Okuldaki her ders önemsenmeli: Üniversite giriş sınavında sorulmayan derslere ilginin azalmasının önüne geçilmeli. Beden eğitimi sorusu sormuyoruz, diye ortaöğretimde beden eğitimi dersi yapılmayacak mı? Ortaöğretimin de kendi içinde mutlama denetiminin olması lazım.

BETÜL KOTAN (Arşivi)

kaynak
__________________

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917


doğangüneş isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Etiketler
oss, sınav

Seçenekler
Stil



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:11 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO