![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Karne sanal, notlar gerçek olacak" başlıklı konu görüntüleniyor, "15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen yarın yarıyıl tatiline giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı 'sanal karne' uygulaması sayesinde karnede sahtecilik bitecek. Veliler, çocuklarının karnesini internetten de görebilecek. ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 7
Cinsiyet: Rep Gücü: 502 Rep: 49297 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | 15 milyon öğrenci ve 600 bin öğretmen yarın yarıyıl tatiline giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın bu yıl başlattığı 'sanal karne' uygulaması sayesinde karnede sahtecilik bitecek. Veliler, çocuklarının karnesini internetten de görebilecek. Karne parası isteme dönemi sona erecek AA - ANKARA - İlköğretim ve ortaöğretim okullarında yarıyıl tatili yarın başlıyor. Yaklaşık 15 milyon öğrenciyle 600 bine yakın öğretmen yarın tatile çıkacak. Öğrenciler iki hafta sonra, 11 Şubat 2008 tarihinde dersbaşı yapılacak. Yarın çocuklara verilen karnelerle birlikte Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sanal karne uygulamasını da başlatacak. Bu uygulama sayesinde öğrencilerin karneleri artık internetten de görülebilecek. MEB'in bu amaçla hazırladığı site, yarından itibaren kullanıma açılacak. TC kimlik numarası girilecek Veliler, sanal karneleri, çocuklarının Türkiye Cumhuriyeti kimlik bilgilerini kullanarak siteden görebilecekler. Böylece, özellikle zayıf notu bulunan öğrencilerin zaman zaman başvurduğu 'karneye rötuş yaparak not yükseltme' dönemi bitecek! MEB yetkilerine göre karneler internetten de görüleceği için okul yönetimlerinin velilerden karne parası isteme uygulaması otomatik olarak ortadan kalkacak. Karnede kitap sayısı da olacak Yaklaşık 15 milyon öğrencinin aldığı karneler geçen yıl uygulanmaya başlanan 100'lük not sistemine göre düzenlenmiş olacak. Karnede, öğrencilerin katıldığı etkinlikler ve okudukları kitap sayıları da yer alacak. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ise bu yıl Diyarbakır'da karne dağıtımı törenine katılacak. Sınav sınav üstüne 11 Şubat'ta dersbaşı yapacak olan öğrenciler, ikinci yarıyı art arda gelen sınavlara hazırlanarak geçirecek. Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinde okumak isteyen ilköğretim son sınıf öğrencileri, 8 Haziran 2008 tarihinde son kez yapılacak Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'na (OKS) girecek. İlköğretim 6'ncı sınıflar için 21 Haziran 2008, 7'nci sınıflar için 22 Haziran 2008 tarihlerinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı ve Seviye Belirleme Sınavları yapılacak. İlköğretim okullarının 5'inci sınıf öğrencileriyle liselerin 9, 10 ve 11'inci sınıflarında okuyan öğrenciler de 4 Mayıs 2008 tarihinde Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na girecek. Öğrenciler 13 Haziran günü yaz tatiline girecek. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 15 Eylül'de başlaması planlanıyor. RADİKAL
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | |