| YÖK Başkanı'nın Malezya tutkusu Dün bir gazeteye çeşitli açıklamalarda bulunan, herkesin kendisine "Hocam dikkat et ipini çekerler diyorlar" dediğini ifade ederken, basından dert yandı.
HABER MERKEZİ Geçen hafta başında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan dün Akşam gazetesine çeşitli açıklamalarda bulundu. Özcan, kendisinin tanınmadan eleştirildiğini söylerken, "Basın bu yazılanlarla 1-0 öne geçti ama ben çabuk sinirlenmem, sakinimdir" şeklinde konuştu.
Yaptığı açıklamada, kendisinin açığının bulunması için uğraşıldığını söyleyen Özcan, "Köksal Toptan'la görüşmemde, kendisine 'Herkes konuşma diyor. Hocam dikkat et ipini çekerler diyorlar. Cumhurbaşkanı, Başbakan bile aynısını söyledi' dedim. Ama basın bunu nasıl yazmış Allah aşkına... Alışveriş yaptığım bakkal bile ‘Aman hocam, dikkatli olun konuşmayın' diyor" dedi.
Bir dönem Malezya İslam Üniversitesi'nde görev yapan Özcan, bu üniversiteye ilişkin olarak da, "Oradaki İslam Üniversitesi'ni Türkiye kurdu. Türkiye'nin gelişiminde çok büyük katkıları vardır" derken, "Ama kuruluşunda yer aldığımız bir üniversiteyi, devletin zamanında tanıdığı bir üniversiteyi bugün tanımıyoruz. Böyle saçma şey olmaz" şeklinde konuşarak sitemde bulundu. Özcan "Ben Malezya'ya gitmekten şeref duyarım" dedi.
"Sabırlıyım ve zor sinirlenirim"
Açıklamasında, kendisi hakkında yeterince tanınmadan eleştirilerde bulunulduğunu söyleyen Özcan, "Ben sabırlıyım ve zor sinirlenirim. Ama beni tanıyıp anlayacaksınız. Ben buraya gelmeden önce 30 kişinin arasından seçildim ve buranın ne kadar zor bir koltuk olduğunu biliyordum. Buraya gelmek cesaret ister. Varsa istekli olan gelsinler ben çekileyim" dedi. Kendisinin "serbest bir üniversite için bu koltuğa" geldiğini söyleyen Özcan, "bugüne kadar burada hiç aykırı ses çıkmamış, herkes ne konursa önüne onay vermiş. Bu mu bağımsızlık? Bundan sonra herkes istediğini söyleyecek. Ama bu konudaki açıklamalarım hep başka yerlere çekildi, moralim de bozuldu" şeklinde konuştu. |