Personel istihdam yapısında değişikliklere paralel olarak son yıllarda kadrolu atama yerine sözleşmeli öğretmen alımına giden MEB Salı günü 10 bin öğretmen atayacak. Sözleşmeli öğretmenler iş güvencesinden yoksun olarak çalışıyor. Din branşına matematikten daha fazla atama yapılması dikkat çekiyor.
HABER MERKEZİ Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 18 Aralık Salı günü 10 bin 324 sözleşmeli öğretmen ataması yapacak. Bilindiği MEB son yıllarda öğretmen alımlarında kadrolu istihdam yerine, iş güvencesiz sözleşmeli öğretmen atamasını tercih ediyor. Atamalar için alınacak öğretmen sayısının iki katından fazla öğretmen başvurdu.
Salı günü bilgisayardan yapılan atamalar sonrasında, görevlendirme sonuçları aynı gün bakanlığın
http://personel.meb.gov.tr/ adresinde yayınlanacak. Görevlendirilenler gerekli belgelerle birlikte ilgili eğitim kurumlarının bağlı bulunduğu il milli eğitim müdürlüklerince yapılacak tebligat süresi içinde başvurmaları durumunda sözleşme imzalayarak göreve başlayabilecekler.
Matematikçiden çok din öğretmeni
Salı günü yapılacak atamada, en fazla sözleşmeli öğretmen alımı 7 bin 50 öğretmenle sınıf öğretmenliği branşından yapılırken, sınıf öğretmenliğini 500'ün üzerinde atamayla Okul öncesi öğretmeniyle, Türkçe öğretmeni ataması izleyecek. 18 Aralık'ta yapılacak atamalarda, tüm ülkede 15 tane Fizik, 37 tane Matematik, 55 tane Coğrafya öğretmeni ataması yapılırken, 260 tane Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni yapılması dikkat çekiyor.