FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

İngiltere,de Türk kızı Olay oldu

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "İngiltere,de Türk kızı Olay oldu" başlıklı konu görüntüleniyor, "İngiltere'nin özel uçakla sınır dışı etmeye çalıştığı 14 yaşındakı Meltem ülkede olay oldu.İşte İngiltere'yi karıştıran olay İnsan hakları örgütleri sınır dışına karşı kampanya başlattı.. Türkiye'den 6 yıl önce kaçarak İngiltere'ye ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25-11-2007, 01:11 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.310
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 284 Rep: 27642
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
İngiltere,de Türk kızı Olay oldu

İngiltere'nin özel uçakla sınır dışı etmeye çalıştığı 14 yaşındakı Meltem ülkede olay oldu.İşte İngiltere'yi karıştıran olay

İnsan hakları örgütleri sınır dışına karşı kampanya başlattı..
Türkiye'den 6 yıl önce kaçarak İngiltere'ye yerleşen Kahramanmaraşlı Meltem Avcil (14) ile annesi Cennet Avcil'in İngiltere'den sınır dışı edilmeye çalışılması kriz yarattı. İçişleri Bakanlığı Avcil ailesini özel bir jet kiralayarak İngiltere'den geldikleri Almanya'ya göndermek isterken, insan hakları dernekleri sınır dışının durdurulması için imza kampanyası başlattı.

6 YIL ÖNCE AYRILMIŞLAR
Meltem ile anne ve babası, 2001 yılında Almanya'ya giderek iltica başvurusunda bulundu. Ancak taleplerinin kabul edilmemesi
üzerine, bu kez bir TIR'ın arkasında kaçak olarak, kişi başına yaklaşık 2 bin Euro vererek İngiltere'ye kaçtılar.
İngiltere'de kalmaya başlayan ailenin iltica isteği 2005'te reddedildi. Bu arada Meltem'in babası kaçtı. Birçok kez İçişleri Bakanlığı tarafından sınır dışı edilmekle tehdit edilen Meltem ile annesi ise ülkede kaldı. Ancak İngiliz Göçmenlik Bürosu yetkilileri üç ay önce, Meltem ve annesinin Almanya'ya gönderilmelerine karar verdi. Bu karar çerçevesinde de bir sabah evlerine yapılan baskınla gözaltına alınarak Bedforshire kentinde bulunan gözaltı merkezine gönderildiler. Meltem ve annesi burada 3 ay kaldı.

ÖZEL UÇAK KİRALADILAR
Gelişmeler üzerine insan hakları örgütleri Meltem ve annesi için imza kampanyası başlattı. İçişleri Bakanlığı ise ani bir karar alarak aileyi tarifeli uçakla Almanya'ya yollamak istedi. Pilot, sağlık ve güvenlik gerekçesiyle bunu reddetti. Bunun
üzerine anne-kız 25 bin sterline kiralanan özel uçağa bindirildi. Ancak koltuğa kelepçelenen anne ile Meltem direnip, insan hakları yetkilileri de baskı yapınca uçak kalkamadı. Doktor, "Meltem'in sağlığı iyi değil" deyince karara ara verildi ve annesi ile birlikte koşullu serbest kaldı. Önce bir hastanede muayeneden geçen Meltem ile annesi, daha sonra da Kent şehrinde bir sivil toplum kuruluşu tarafından yönetilen bir merkeze gönderildi. Cep telefonundan kendisine ulaştığımız Meltem Avcil yaşadıklarını şöyle anlattı: "Burada şimdilik dışarı çıkabiliyorum. Ancak ne zaman eve döneceğimi bilmiyorum. Uçakta annemi koltuğa kelepçelediler. Ben bağırıp ağlamaya başlayınca ayaklarıma vurdular. Annemin gözüne kelepçeyle vurdular. Hâlâ gözü mosmor."

DAVA DEVAM EDİYOR
"Yine de içimde bir umut var" diyen Meltem Avcil, "Türkiye'ye veya Almanya'ya dönmek istemiyorum. Burası benim evim, 6 yıldır burada yaşıyorum. Arkadaşlarım, okulum her şeyim burada. Umarım her şey düzelir" diye konuşuyor. Ailenin avukatı Allan Van As ise, Meltem ile annesinin ülkede kalmaları için verdikleri yasal mücadeleyi sürdüreceklerini ve davayı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne
göndereceğini söyledi.

Sabah
__________________
Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır
YukseLL isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Yabanci Milletlerin Ders Kitaplarındakı Türkıye Hakkinda Yazılar doğangüneş Vip Salonu 3 03-12-2007 12:01 PM
Yüksek Türk Seciyesi Beylerbeyi Tarih 0 29-10-2007 11:24 AM
TÜRK SİNEMA (YEŞİL ÇAM) TARİHİ doğangüneş Sinemalar 4 10-08-2007 02:44 PM
orhun abideleri doğangüneş Tarih 0 05-06-2007 05:33 PM
Anıtkabir DESTiNA Mustafa Kemal Atatürk 2 20-10-2006 07:39 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:07 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO