FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Memur zammı açıklandı

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Memur zammı açıklandı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, basın toplantısında konuşuyor. Unakıtan 2008 bütçesini açıklarken memur maaşlarına yapılacak zammı da açıkladı. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, memur maaşlarına 2008 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2 2 zam ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 18-10-2007, 01:22 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 6.140
Blog Mesajları: 25
Cinsiyet:
Rep Gücü: 423 Rep: 41307
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Post Memur zammı açıklandı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, basın toplantısında konuşuyor. Unakıtan 2008 bütçesini açıklarken memur maaşlarına yapılacak zammı da açıkladı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, memur maaşlarına 2008 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2 2 zam yapılacağını, ayrıca Ocak ayında taban aylığında seyyanen 10 YTL artış olacağını bildirdi.

Maliye Bakanı Unakıtan, 2008 yılı Merkezi Yönetim Bütçesinin TBMM'ye sunulması nedeniyle düzenlediği basın toplantısında, memurlara verilecek zam oranının, ''düşük maaş alana daha yüksek, yüksek maaş alana daha düşük oranda'' yansıyacak şekilde bütçe imkanları ve enflasyon hedefleri dikkate alınarak belirlendiğini söyledi.

Unakıtan buna göre memur maaşlarına 2008 Ocak-Temmuz döneminde yüzde 2 2 zam yapılacağını, ayrıca Ocak ayında taban aylığında seyyanen 10 YTL artış olacağını belirtti.

Bakan Unakıtan, bu artışlara ilaveten çeşitli adlar altında ek ödeme alamayan kurumlarda istihdam edilen yaklaşık 1 milyan 550 bin personele halen 90 YTL civarında ödenmekte olan denge tazminatı tutarının Ocak 2008'de 20 YTL artırılarak 110 YTL, Temmuz ayında 20 YTL daha artırılarak 130 YTL'ye çıkarılacağını bildirdi. Bakan Unakıtan şöyle devam etti:

ENFLASYON YÜZDE 4'Ü GEÇERSE FARK YANSITILACAK

''Ayrıca 2007 yılının ikinci altı aylık döneminde enflasyon oranının yüzde 4'ü aşması halinde, aşan kısmı telafi edecek şekilde 2008 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere enflasyon farkı memurlarımızın aylık ücretlerine yansıtılacak. Yapılacak bu artışlar sonucunda 2008 yılında en düşük memur maaşında yüzde 10,5 , ortalama memur maaşı yüzde 7,6 , en yüksek memur maaşı ise yüzde 4,1 oranında artış olacaktır. Daha önce yapılan vergi düzenlemesi sonucunda asgari geçim indiriminin 2008 yılı Ocak ayında yürürlüğe girecek olması nedeniyle ayrıca aylık ücretler, anılan tarihten itibaren kişilerin durumuna bağlı yaklaşık 45 YTL ile 90 YTL arasında değişen tutarlarda artacaktır.''

2008 yılı için tüketici fiyatlarında öngörülen kümülatif artışın yüzde 4 olduğu dikkate alındığında, özellikle alt gelir grubunda yer alan devlet memurlarının aylıklarında yapılacak artışın 'enflasyonun üzerinde' olduğunun görüldüğünü vurgulayan Bakan Unakıtan, ''böylece bugüne kadar olduğu gibi, 2008 yılında da çalışanlarımızın enflasyon karşısında alım güçlerinin korunması sağlanacaktır'' dedi.

Unakıtan, büyüme ile istikrara geçiş dönemini başlattıklarını belirtti. Ekonominin 2003-2006 döneminde yıllık ortalama yüzde 7.3 büyüdüğüne işaret eden Unakıtan, Tükiye'nin en hızlı büyüyen ülkeler arasına girdiğini belirtti.

Unakıtan, 'Daha öncede sürdürdüğümüzü büyüme politikasına uygun hazırladık. Önümüzdeki dönemde küresel ekonomide rekabet gücünü artırarark, büyümeyi kalıcı hale getirmeyi hedefliyoruz. Mevcut imkanları sürdürdükçe ülkemiz cazibe merkezi olmaya devam edecektir.

Türkiye ekonomisi 2003-2006 dönemindeki büyüme ile dünyanın en hızlı büyüyen ekononimlerden biri olduk. 2007 yılı sonu ile de hedeflenen yüzde 5'lik hedefe ulaşacağız. Bunu ekonmik göstergeler göstermektedir.

Makro ekonomik istikrar ve büyüme istikrarının kalıcı hale gelmesi temel hedefimizdir. İktidara geldiğimizden bu yana enflasyonu düşürerek tarihi performans gösterdik. 2006 Eylül'de 10,56 olan enflasyon bugün 7,12 olarak kayıtlara geçmiştir. 35 yıl sonra tek haneli enflasyonu yakalama başarısı gösterdik.' dedi.

Unakıtan, Türkiye'de işsizlik sorunu olduğunu buna karşın, işçi talebininde olduğun söylerken 'Bu durumda mesleki liseler ve kursları fazlalaştırarak yetişmiş ara elamanlara yetiştirerek buna çare bulabiliriz. Eğitim şart' dedi.

Unakıtan, düşük maaşlı memurlara daha fazla zam verileceğini söyledi.

En düşük memur maaşına yüzde 10.7 ortalama memur maaşlarına ise yüzde 7.6 zam yapılacak. En düşük memur maaşına 10 YTL seyyanen zam yapılacak.

Zam Ocak Temmuz döneminde yüzde 2+2 olarak yapılacak.

haber7
__________________
İlerlediğiniz yolda hiç zorlukla karşılaşmıyorsanız, Bilinki o yol asla sizi doğruya ulaştırmaz...
YukseLL isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
KPSS tarihleri açıklandı YukseLL öss, kpss 0 15-02-2008 02:29 PM
Memur ne kadar zam alacak ? YukseLL Ekonomi, iş, kariyer 1 03-01-2008 10:07 PM
TURKCELL SÜPER LİG'DE 15 HAFTA MAÇLARINI YÖNETECEK HAKEMLER AÇIKLANDI!... onairci Futbol 0 06-12-2007 04:12 PM
Torpilli Memur YukseLL Haberler 6 10-03-2007 09:50 PM
İşte zamlı memur maaşları YukseLL Haberler 0 11-01-2007 06:00 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:42 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO