FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

ordu her an ırak a girebilir

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "ordu her an ırak a girebilir" başlıklı konu görüntüleniyor, "TIME dergisi, Türkiye´de tansiyonun yükseldiğini ve TSK´nın her an Kuzey Irak´a girebileceğini yazdı. ABD´de yayımlanan TIME dergisi, Şırnak ve Diyarbakır´da 15 askerin şehit edilmesi ardından Türkiye´de tansiyonun yükseldiğini ve TSK´nın ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 09-10-2007, 04:42 PM   #1
Yeni Uye
SUPERMEYDAN
 
Üyelik tarihi: Sep 2007
Mesajlar: 51
Cinsiyet:
Rep Gücü: 6 Rep: 437
hayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoş
ordu her an ırak a girebilir

TIME dergisi, Türkiye´de tansiyonun yükseldiğini ve TSK´nın her an Kuzey Irak´a girebileceğini yazdı.
ABD´de yayımlanan TIME dergisi, Şırnak ve Diyarbakır´da 15 askerin şehit edilmesi ardından Türkiye´de tansiyonun yükseldiğini ve TSK´nın her an Kuzey Irak´a girebileceğini yazdı.
´Türk ordusu her an Irak´a girebilir´
Dergi, PKK´lı teröristlerden `Kürt isyancılar´ diye söz ederken, askeri harekatın sorun için bir çözüm olamayacağını savundu.

TIME dergisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Kuzey Irak´a operasyon yapılması fikrine öteden beri karşı çıktığını son saldırıların ardından kamuoyunda oluşan baskıya boyun eğmesinin zor göründüğünü yazdı. Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt ile Başbakan Erdoğan´ın Kuzey Irak´a operasyon konusundaki fikirlerinin çarpıştığını hatırlatan TIME, muhalefetteki partiler ile halkın, PKK ile mücadelede yetersiz kaldığını öne sürdüğü AKP hükümetini eleştirdiğini kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın Şırnak´taki terör saldırısının ardından yaptığı açıklamayı hatırlatan TIME, "Erdoğan Pazar günü, `Kürt isyancılara´ karşı farklı bir savaş yürüteceklerini taahhüt etti.`Kürt isyancılar´ şimdi Erdoğan´ın oradaki kapmlarda yerleşik `PKK´lı isyancılarla´ savaşmak için Irak´a asker gönderebileceğini düşünüyor" diye devam etti.

Pelin Turgut ile Andrew Lee Butters tarafından kaleme alınan makalede, Erdoğan´ın operasyon için `yeşil ışık´ yakması halinde sınırı aşmanın büyük sorunlar doğurabileceği kaydedildi. Kuzey Irak´taki Kandil Dağı ve çevresinde `Gerilla´ olarak söz edilen PKK´lı grıplarla mücadele etmenin kolay olmayacağını yazan TIME, Türk ordusunun PKK ile çarpışmak için Irak´ın içlerine kadar gitmek zorunda kalacağını ve bu süre içinde hareketli terörist grupların gizlenebileceğini savundu. TIME, "Türk Hava Kuvvetleri Irak´a geçmek için ABD´den izin alsa bile, hava saldırılarının `gerillalar´ üzerinde sınırlı bir etkisi oluyor. Buna ek olarak, Türk ordusu ile sivillere karşı yapılan saldırılar zaten PKK´nın Türkiye´deki operatörleri tarfından yürütülyor."

ASKERİ HAREKAT PKK İÇİN ÇÖZÜM OLMAZ

Geçen ay Türkiye ile Irak hükümeti arasında imzalanan anlaşmaya dikkat çeken TIME, Türkiye´nin `sıcak takibe izin vermediği´ gerekçesiyle bu anlaşmanın koşullarından memnun olmadığını hatırlatark şunları kaydetti:

"Gerçek şu ki PKK için etkin askeri çözüm olamaz. Irak hükümeti görünürde Türkler´le işbirliği yapabilir. Ancak sadece Bağdat´ın güvenliğini bile sağlayamazken, Irak´ın bütünü ve dağların güvenliğini hiç sağlayamaz. Kuzey Irak, merkezi Irak hükümetinin askeri yetkinliğinin olmadığı bir alan. Burada sadece Bölgesel Kürt Yönetimi tarafından yönetilen peşmergeler görev yapıyor. Dahası, Iraklı Kürt liderler askerlerini gerillarla savaşmaya göndermeyeceklerini her fırsatta dile getiriyorlar. Iraklı Kürtler PKK ile 1990´da bir kez çarpıştılar ve o kötü deneyimi tekrar yaşamaya niyetleri yok."

ANKA
hayatyolunda55 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Ordu ili Genel Bilgiler Nil@y Turizm-Gezi-Seyahat 1 05-10-2008 02:38 AM
En iyi ordu TÜRK ordusu Runaw@y Vip Salonu 1 17-05-2008 05:48 PM
Medeniyetler Tarihi PAM.aRt Tarih 50 05-01-2008 05:24 PM
Yeni Irak Stratejisi'nin ikinci aşaması: Ulusal birlik hükümeti adania Siyaset Meydanı 0 29-12-2007 10:40 PM
orhun abideleri doğangüneş Tarih 0 05-06-2007 06:33 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:36 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO