FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Ek Yerleştirme Tercih Başvuruları Yarın

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "Ek Yerleştirme Tercih Başvuruları Yarın" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ek Yerleştirme Tercih Başvuruları Yarın 2007-2008 eğitim öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2007-ÖSYS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01-10-2007, 02:08 AM   #1
SİTE ADMİN

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Biz Türküz Vatan bizim Bayrak bizim VATAN ve BAYRAK şereftir ******** ne bilsin!!!!

Blog Mesajları: 6
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor

2007-2008 eğitim öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan, yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan ve 2007-ÖSYS yükseköğretim programları ve kontenjanları kılavuzu yayınlandıktan sonra açılan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına ek yerleştirme tercih başvuruları yarın başlayacak.

Önlisans programlarında toplam 48 bin 753, lisans programlarında ise 18 bin 954 boş kontenjan bulunuyor. Başvurular, 4 Ekim Perşembe günü sona erecek. Adaylar, ''2007-ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu''nu 1-4 Ekim 2007 tarihleri arasında ÖSYM'nin Sınav Merkezi Yöneticiliklerinden 3 YTL karşılığında satın alabilecekler ve ÖSYM'nin internet sitesinde görebilecekler. Adaylar, kılavuz ücretiyle tercihlerini başvuru merkezi aracılığıyla yaptıklarında ödeyecekleri 3 YTL tutarındaki

hizmet ücreti dışında başka bir ücret ödemeyecek. Posta ile merkeze gönderilen tercih formları işleme alınmayacak. ÖSYM Sınav Merkezi Yöneticilikleri ile kılavuz satış noktalarının adresleri ayrıca gazete ilanında ve ÖSYM'nin internet sitesinde yayınlanacak. Tercih işlemi, başvuru merkezi aracılığıyla veya kişisel olarak internet üzerinden yapılacak ve bu süre kesinlikle uzatılmayacak.

2007-ÖSYS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim progr***** yerleştirilmiş olan adaylar (Açıköğretim fakültesinin kontenjansız programlarına yerleşenler hariç) ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip olmayacak. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için 2007-ÖSYS merkezi yerleştirme hiçbir yere yerleştirilmemiş veya açıköğretim fakültesinin kontenjansız programlarına yerleştirilmiş olmak gerekiyor. Bunun dışında, yeni açılan yükseköğretim programlarıyla merkezi yerleştirmede kontenjanı dolmayan ve en

küçük puanı oluşmayan yükseköğretim programları, ilgili puanı hesaplanmış tüm adaylar tarafından tercih edilebilecek. Merkezi yerleştirmede kontenjanı dolan ve en küçük puanı oluşan, ancak yerleştirilen adaylardan bir kaçının kayıt yaptırmaması nedeniyle kontenjan açığı oluşan lisans programlarını ve ön lisans programlarını ilgili programın en küçük puanına eşit veya daha büyük puana sahip olan adaylar tarafından tercih edilebilecek ön lisans programları için en küçük puan koşulu aranmayacak.

2007-ÖSYS'de sadece sınavsız geçiş için başvuran adaylardan açıköğretimin kontenjansız programları hariç bir yükseköğretim progr***** yerleşmemiş olanlar da 2007-ÖSYS Ek Yerleştirme'ye başvurabilecekler. Lise mezunları ek yerleştirme için ön lisans programlarını da tercihleri arasında gösterebilecek ve ilgili yasa gereğince meslek lisesi mezunlarına öncelik tanınmak koşuluyla bir yükseköğretim progr***** yerleştirilebilecekler. 2007 yılında özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına

kesin kayıt yaptırmış olanlar da ek yerleştirmeye başvurabilecekler. Ek yerleştirme işlemleri, ''2007 ÖSS Öğrenci Seçme Sınavı Kılavuzu'', ''2007 ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu'' ile ''2007 ÖSYS Yükseköğretim Programlarına Ek Yerleştirme Kılavuzu''nda belirtilen esaslara göre yapılacak.

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917

doğangüneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil