FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GİRİŞ > Haberler

Saç Ekimi Fue kompresör R key ödemeleri BU ALANA REKLAM VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ

yecüc mecüc geldimi (busha göre evet)

GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "yecüc mecüc geldimi (busha göre evet)" başlıklı konu görüntüleniyor, "ABD’nin Evangelist Başkanı Bush’un Irak savaşı öncesi şu sözleri söylediği ortaya çıktı: Ortadoğu’da Yecüc ile Mecüc harekete geçti. İncil’in tüm öngörüleri yaşanıyor. Bana yardım et! Peki, Bush bu sözleri hangi ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-09-2007, 12:54 PM   #1
Yeni Kayıt

Rep Gücü: 6
hayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoş
Post yecüc mecüc geldimi (busha göre evet)

ABD’nin Evangelist Başkanı Bush’un Irak savaşı öncesi şu sözleri söylediği ortaya çıktı: Ortadoğu’da Yecüc ile Mecüc harekete geçti. İncil’in tüm öngörüleri yaşanıyor. Bana yardım et! Peki, Bush bu sözleri hangi ünlü lidere söyledi, aldığı yanıt ne oldu?

“Yecüc ile Mecüc çıktı, bana yardım etmelisin!”
Başkan Bush’un Irak savaşı öncesinde Fransız lider Chirach’dan savaş için yardım istediği ancak talebini ilginç bir şekilde dile getirdiği anlaşıldı. Chirac ve Bush Irak savaşından birkaç hafta önce bir araya geldi. Bu toplantıda Bush, Fransız lideri savaşa girmeye ikna etmek için şunları söyledi: “Ortadoğu’da Yecüc ile Mecüc harekete geçti. İncil’in tüm öngörüleri yaşanıyor. Bana yardım etmelisin.” Chirac’ın bu talebe bilgisi olmadığı için yanıt vermediği ancak görüşme sonrası teoloji profesörlerinden Yecüc ve Mecüc’ün ne olduğunu sormasıyla görüşmenin ayrıntılarının ortaya çıktığı belirtildi.
hayatyolunda55 isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleShare on Facebook
Sponsor Reklamları...
Alt 21-09-2007, 10:35 AM   #2
Uye

TEMREN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 8
TEMREN bilinen bir isimTEMREN bilinen bir isimTEMREN bilinen bir isimTEMREN bilinen bir isimTEMREN bilinen bir isimTEMREN bilinen bir isim
Cevap: yecüc mecüc geldimi (busha göre evet)

Umarım bu haber asparagosdur. Dünyaya hükmeden insanların bunlar olduğunu düşünmek ürkütücü. Ya iki gün sonra "dünya insanlarının bedenini şeytan ele geçirdi" deyip termonükleerler patlamya başlarsa ... !
TEMREN isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleShare on Facebook
Alt 24-09-2007, 11:50 PM   #3
Aktif Uye

sahrabetis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 1613
sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

Olacağına bak sevgili temren . Maalesef ki evangelistler pek de hoş olmayan bir tutum içindeler . Bush gibi , dünyanın lideri sayılabilecek bir ülkenin liderinin de böylesi bir mezhebin üyesi olması ve bilinçlerin almayacağı denli ağır ve değişik kararları aniden alması da dediğiniz gibi çok ürkütücü . Zira yeryüzündeki sahnenin hazırlanmasına az kalmışa benziyor ( bu hıza bakılacak olursa ) Benim asıl merak ettiğim armagedondaki kanlı kıyamet savaşının tek tarafı olan kötüler ordusunun başındaki deccal kim ? O kadar çok seçenek var ki , seçim yapamıyorum .....
sahrabetis isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alt 25-09-2007, 12:31 AM   #4
Yeni Kayıt

hayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoşhayatyolunda55 sadece gerçekten hoş

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Olacağına bak sevgili temren . Maalesef ki evangelistler pek de hoş olmayan bir tutum içindeler . Bush gibi , dünyanın lideri sayılabilecek bir ülkenin liderinin de böylesi bir mezhebin üyesi olması ve bilinçlerin almayacağı denli ağır ve değişik kararları aniden alması da dediğiniz gibi çok ürkütücü . Zira yeryüzündeki sahnenin hazırlanmasına az kalmışa benziyor ( bu hıza bakılacak olursa ) Benim asıl merak ettiğim armagedondaki kanlı kıyamet savaşının tek tarafı olan kötüler ordusunun başındaki deccal kim ? O kadar çok seçenek var ki , seçim yapamıyorum .....
evet .evangelistlerin hedefi

yahudileri güçlendirip 3.dünya savaşını çıkarmak.
kıyamet savaşı dedikleri armegedon da bu..

inanaçları şu..

büyük bir savaş çıkacak ve hz.isa yeryüzüne inip hristiyanları gökyüzüe arşa çıkaracak.

hadislere göre ortadoğuda çok büyük bir savaş çıkacak ve bu savaşa katılan 100 kişiden 99 u ölecek..ölmeyenler ölenlere gıpta edecek yani onları kıskanacak.

ve bu savaş fırat etrafında yani bizim topraklarımızıda kapsıyor..

tavsiye edrim

tanrıyı kıyamete zorlamak

adlı bir kitap var okumalısınız ......hakcay1977@hotmail.com

www.daricayi.com
Alt 25-09-2007, 10:27 AM   #5
Aktif Uye

sahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyorsahrabetis çok gurur duyuyor

"tanrıyı kıyamete zorlamak" ... muhakkak alacağım .
Alt 26-09-2007, 11:13 AM   #6
Yeni Kayıt

Unknown Cevap: yecüc mecüc geldimi (busha göre evet)

Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem) bir hadislerinde söyle buyuruyorlar:

Allah Resûlü (sallallâhu aleyhi ve sellem) bir hadislerinde söyle buyuruyorlar: “Ihtimal bir gün Firat’in suyu çekilir. Ve altindan hazineden bir dag zuhur eder. Kim orada bulunursa bir sey almasin.” (Buhari, Fiten, 24; Müslim Fiten, 30; Ebu Davud, Melahim, 12, 13) Bu hadis, Efendimiz’in gaybî haberlerindendir. Yani bu haber de Peygamberimiz’in kiyâmete kadar olacak hadiseler hakkindaki net, parlak ve ayn-i hakikat beyanlarindan bir tanesidir. Bugüne kadar Firat’in basinda dünya kadar katliamlar meydana geldi. Yakin tarihten baslayacak olursak, Firat’a yakin yerde Irak-Iran savasi oldu. 1958’de yine Firat’a yakin bir yerde çok ciddî kiyim yapilarak Allah Resûlü’nün torunlari katledildi.. Ancak, yukaridaki hadîsten, bu iki hâdiseyi çikarmak uygun olmasa gerek.. Hadis âlimleri, hadiste ifade edilen Firat nehrinin suyunun çekilmesi hadisesini kiyamet alameti saymislardir. Firat nehrinin suyu çekilince dibinden bir kisim hazinelerin çikacagini belirten bu hadisin manasi, hem bu ifadelerin hakikatine hem de mecazina hamledilmistir. Hakikaten Firat nehri çekildigi zaman onun dibinde bir kisim altin madenlerinin çikmasi muhtemeldir. Bu düsünce akildan uzak degildir. Böyle bir sey olmaz diyenlerin Firat havzasinin her tarafini iyice arastirip incelemeleri gerekir. Simdilerde, sözünü ettigimiz olayin bu sekilde arastirilmasi lazim ki, bu sözün dogru olup olmadigi ortaya çiksin. Bu itibarla konuya ihtiyatli yaklasmak gerekir. Zira belki bir gün Firat’ta olan böyle bir hazine insanimizin karsisina çikabilir.. ve o zaman hadis-i serif açiktan açiga ne ifade ediyorsa ona hamledilir ve hiçbir tevil ve tefsire girmeye de gerek kalmaz. Hadisi anlama adina sunu da bilmemizde fayda var: Bazen Efendimiz (aleyhissalatü vesselam) kiymetli bir meseleyi, yine kiymetli baska bir sembol ile anlatir. Mesela biz, altina altin dedigimiz gibi sari madene de altin diyoruz. Bazilari da petrole siyah altin diyorlar. Aynen bu nazarla bakildiginda ihtimal Firat havzasinda belki suyun çekilmesiyle belki de suyun bir havuzda toplanip bazi yerlere aktarilmasiyla Cenab-i Hak oradaki mevcut petrol ve cevheri ortaya çikaracaktir. Bugün bir kisim ilim adamlarinin, sözünü ettigimiz havzada petrol olabilecegini bildirmeleri de bunu teyit etmektedir. Tabii orada bulunan degerli nesne petrolden veya altindan baska bir sey de olabilir. Ihtimal hadiste Efendimiz (aleyhissalatü vesselam), insanlik için uzun zaman yararli olabilecek böyle bir meseleyi “altin” sözüyle ifade buyurmus olabilir. Eger bugün bunun emareleri görülmüyorsa yarin görülebilir. Ayri bir bakis açisi olan bu mülahazayi da akla uzak görmemek lazim. Bir diger husus da sudur: Tarihî bir gerçektir ki Firat üzerinde bir baraj kurulmustur. Bundan sonra daha baska barajlar da kurulabilir. Netice itibariyla Efendimiz (aleyhissalatü vesselam) Firat’tan bu ve benzeri sekilde elde edilecek semereyi “altin” olarak tavsif etmis olabilir. Çünkü bu da bir altindir ve Firat bugün degeri açisindan altin olarak akiyor dense dogrudur. Ayrica su husus üzerinde de durulabilir: Günümüzde çevre ve çevre temizligi ile alakali çalisma ve arastirmalarda bulunan ilim adamlari ve uzmanlar, gelecekte bazi bölgelerde temiz su kalmayacagini ifade etmektedirler. Firat nehri ise, Türkiye ile beraber birkaç devletin istifade ettigi bir nehirdir. Is böyle olunca bir gün Firat’in suyunun altin gibi deger kazanmasi söz konusu olabilir. Bugün bile bazi ülkelerde bir sise suyun çok pahaliya satildigini biliyoruz. Ihtimal gelecekte, bir sise su birkaç sise petrolden daha kiymetli hale gelebilir. “Kavganin bir tarafinda siz olmayin!” Hadis-i serifin diger rivayetlerinin sonunda Firat’in basinda ciddi muharebeler olacagindan ve o esnada tamah edip de el uzatmamak gerektiginden bahsedilir. Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) ümmetinden kendisine inanan bir cemaati, öyle bir mücadeleden el çekmeye ve müstagni davranmaya davet etmektedir. Öyle anlasiliyor ki, bu mücadele mümin iki topluluk arasinda meydana gelecektir. Zira inanmayan bir topluluk ile böyle bir kavganin olmasi düsünüldügünde Efendimiz’in kendi ümmetini istignaya davet etmemesi gerekirdi. Çünkü mali, irzi, nefsi ve dini ugrunda ölen, sehit olur. Bundan da oradaki kavganin iki mümin zümre arasinda olacagi anlasilmaktadir. Bu açidan meseleyi ele aldigimiz zaman; orada ister hakikaten bir altin çiksin, ister iki Müslüman topluluk birbirlerine karsi bir vaziyet alsinlar, isterse de orada çok cazip bir petrol olsun veyahut da bazi ülkelere giden petroller oradan geçsin, Firat’in basinda ileride ciddi bir kavga olacagi anlasilmaktadir. Bu mücadele dogrudan dogruya suyun basinda da olabilir. Iste Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem) böyle bir kavgada, kendine inananlari (biraz) istignaya davet etmekte ve bu kavganin bu suretle durdurulabilecegini bildirmektedir. Nasil ki Efendimiz, Hazreti Hasan’a, “Benim su evladim var ya! Iki zümre arasindaki kavga bununla sulha dönüsecektir.” demistir. Ve Hazreti Hasan nasil ki Hazreti Muaviye devrinde hilafetten ferâgat etmek suretiyle, iki mühim Islam cemaati arasinda hakikaten sulh olusmustur ve o Cedd-i Emced’ine yakisir bir davranis içinde bulunmustur, aynen öyle de Efendimiz (aleyhissalatü vesselam), müminler arasindaki böyle bir kavgada, çok sevdigi kendi ümmetine istignayi tavsiye etmektedir. Her seyin en dogrusunu Allah bilir. ÖZETLE 1- Allah Resûlü bir hadislerinde söyle buyuruyorlar: “Ihtimal bir gün Firat’in suyu çekilir. Ve altindan hazineden bir dag zuhur eder. Kim orada bulunursa bir sey almasin.” 2- Firat nehrinin suyu çekilince dibinden bir kisim hazinelerin çikacagini belirten bu hadisin manasi, hem bu ifadelerin hakikatine hem de mecazina hamledilmistir. 3- Bir gün Firat’in suyunun altin gibi deger kazanmasi söz konusu olabilir. Ihtimal gelecekte, bir sise su birkaç sise petrolden daha kiymetli hale gelebilir.

-------------
Alt 26-09-2007, 11:27 AM   #7
Aktif Uye

Kuranı-ı Kerimin Şifresi isimli kitabı okudunuz mu bilmiyorum ama bu olay orada da çok net şekilde açıklanıyor . Kuranın mucizelerine inanmamak elbetteki mümkün değil .
Alt 26-09-2007, 05:28 PM   #8
Yeni Kayıt

Alıntı:
sahrabetis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kuranı-ı Kerimin Şifresi isimli kitabı okudunuz mu bilmiyorum ama bu olay orada da çok net şekilde açıklanıyor . Kuranın mucizelerine inanmamak elbetteki mümkün değil .

o kitabı okumadım akumakta istemiyorum.

kuranı kerime bakarak bazı tarihler bulmak bazı olayları tahmin etmek gibi

şeyler bence sakıncalı olabilir.

''inmemiştir kur an bunu hakkıyla biliin

ne mezarlıkta okumak nede fal bakmak için''

kuranın gerçek amacına aykırı bu şekilde tahminlerde bulunmak

zaten kuran a bütünüyle uyulmuş olsa idi

dünyayı saran bir çok felaket kesinlikle olmayacaktı.............
Alt 27-09-2007, 08:54 AM   #9
Aktif Uye

Aslına bakarsanız ben o kitabı yazan kişinin amacının yanlış anlaşıldığını düşünüyorum . Bana göre niyeti kuran'ı bir fal aracı olarak göstermek değil , ne kadar yüce bir kitap olduğunu ve içinde yazan alametlerin yüzdeyüz doğru olduğunu ispat etmekti . "Okumak istemiyorum" demeniz bence çok doğru bir yaklaşım olmayabilir , ne olursa olsun okumalıyız ki doğru olup olmadığı konusunda daha çok bilgi sahibi olalım .Her konuda ve onaylamadığımız noktalarda bile kitap okuma taraftarıyım . Bunu sadece minik bir dipnot olarak ekledim , elbetteki okumak istemeyebilirsiniz , bu da sizin görüşünüz . Bana saygı ile dinlemek düşer .

Seçenekler
Stil