![]() |
| | |||||||
GİRİŞ katogorisi Haberler forumu içinde "İlköğretim Kayıtları Başlıyor" başlıklı konu görüntüleniyor, "Öğrenci velileri okul müdürlüklerine müracaat edecek. İlköğretim okullarına kayıtlar bugün (01.06.2007) başlıyor. Kayıt için öğrenci velisi doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edecek. Öğrenci velileri burada bir görevlinin yardımıyla çocuğunun TC kimlik ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SİTE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 6
Cinsiyet: Rep Gücü: 439 Rep: 42942 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Öğrenci velileri okul müdürlüklerine müracaat edecek. İlköğretim okullarına kayıtlar bugün (01.06.2007) başlıyor. Kayıt için öğrenci velisi doğrudan okul müdürlüğüne müracaat edecek. Öğrenci velileri burada bir görevlinin yardımıyla çocuğunun TC kimlik numarası ve adres bilgilerini internet ort***** aktaracak. İl ve ilçelerde kurulacak yerleştirme komisyonları bu beyanları dikkate alarak öğrencilerin oturdukları yere en yakın okulu belirleyecek ve ilgili okul müdürlüğüne duyurusunu yapacak. Adres kontrollerinin ardından komisyonlarca öğrencilerin kesin kayıtları yapılacak. Kayıt sonuçları bakanlığın internet adresinden ve okul müdürlüklerinden öğrenilebilecek. Bu sene getirilen bir yenilikle, şehit, malul ve muharip gazi çocuklarının talepleri halinde istedikleri okula kayıtları yapılacak. Kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi, öğrencinin ana sınıfını okuduğu okula devam edebilmesi ile çalışan anne ve babanın iş yerlerinin bulunduğu alanın dahil edildiği okula kayıt yaptırma talepleri de değerlendirilecek. Bu durumdaki veliler gerekçelerinin belgeleriyle istedikleri okula müracaat edecek. E-Kayıt sistemi Ortaöğretim Kurumları için bu yıl 16 ilde uygulanacak. Kayıtlara ilişkin ayrıntılar daha sonra duyurulacak. alıntı
__________________ |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 | |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: İlköğretim Kayıtları Başlıyor Alıntı:
| |
| | |
| | #3 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 439 Rep: 42942 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: İlköğretim Kayıtları Başlıyor Alıntı:
![]() Burdan bulabilirsin aynı haberi
__________________ | |
| | |
| | #4 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 439 Rep: 42942 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | İlköğretim okullarına kayıtlar başlıyor İlköğretim okullarına öğrenci kayıtları yarın başlayacak. İnternet üzerinden gerçekleştirilecek kayıtlar, 30 Temmuz tarihinde sona erecek. Ortaöğretimde geçen yıl 16 ilde pilot uygulama olarak başlatılan 'e-kayıt' sistemi, bu yıl Türkiye geneline yaygınlaştırılacak. Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve Anadolu liseleri dışındaki liselere kayıtlar ise 15 Ağustos'tan sonra okulların kontenjanlarına göre yapılacak. Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) sonuçlarına göre öğrenci alan liseler ise Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirleyeceği takvime göre kayıt yapacak. Ortaöğretim kayıtları da internet üzerinden alınacak. İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın ortaöğretim kurumlarına yerleştirilmesini esas alıyor. Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nın web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapıyor. MEB yetkilileri, internet üzerinden kayıt sisteminin, velilerin şikayetlerine sebep olan 'zorunlu bağışı ortadan kaldırdığını' belirttiler. Ankara, aa kaynak
__________________ |
| | |
| | #5 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Jun 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 1 Rep: 10 ![]() | Cevap: İlköğretim Kayıtları Başlıyor iyigünler doğan bey evet haber eski ilk girdiğiniz haberinizdeki "Kardeşlerin aynı okulda birleştirilmesi," satırı ile başlayan paragraf benim için önemli araştırma yaptım bu sene böyle bir habere ulaşamadım ama 2007 de çıkan tebligat 2008 de de geçerlidir herhalde.yine aklınızda bulunsun bir şeye rastlarsanız bilgilendirirseniz sevinirim.iyi günler. |
| | |
| | #6 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: İlköğretim Kayıtları Başlıyor doğangüneş bayan sn.gemici24 ayrıca benimde ufak kuzenimi kayıt ettirmek icin dayımlar gittiler ana kayıtlar internetten oluyormus sadece ön kaydını yaptırabilmişler. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |