FORUM SUPERMEYDAN  

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Otomobil > Markalar & Modeller

Web Tasarım Estetik R R key ödemeleri R R R R Alışveriş

Japon Honda sürücüsüz otoya geçti

Otomobil katogorisi Markalar & Modeller forumu içinde "Japon Honda sürücüsüz otoya geçti" başlıklı konu görüntüleniyor, "Japon Honda, yeni Accord’la ’sürücüz oto’ dönemini başlatıp, premium sınıftaki Alman markalarına meydan okudu. Honda'nın hedefi Mercedes, BMW ve Audi’ye alternatif olmak . D sınıfındaki geleneksel Alman markalarına meydan okuyan ..."

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 22-04-2008, 05:15 AM   #1
Uye
 
ErDaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bir gece yürüyüşü gibidir hayat ay ışığın yoksa yolunu bulamazsın
 
Üyelik tarihi: May 2007
Nerden: SİNOP
Mesajlar: 959
Cinsiyet:
Rep Gücü: 90 Rep: 8861
ErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyorErDaLL çok gurur duyuyor
Car Japon Honda sürücüsüz otoya geçti

Japon Honda, yeni Accord’la ’sürücüz oto’ dönemini başlatıp, premium sınıftaki Alman markalarına meydan okudu. Honda'nın hedefi Mercedes, BMW ve Audi’ye alternatif olmak.



D sınıfındaki geleneksel Alman markalarına meydan okuyan Honda, yeni Accord’u bu hedefle Türkiye’de mayıs ayında piyasaya sunuyor.

Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, "Mercedes, BMW ve Audi’ye alternatif bir premium marka olmak istiyoruz" dedi.

Japon Honda, amiral gemisi Accord’un tamamen yenilen 8’inci jenerasyonu ile gözünü premium sınıfa dikti. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, "Yeni Accord tüm özellikleri ile premium yani üst sınıfta bir araç. Biz imaj olarak da yeni Accord’la birlikte premium markalar arasına girmek istiyoruz. Türkiye’de Mercedes, BMW ve Audi’ye alternatif bir premium marka olmak istiyoruz" dedi.

HAZİRAN AYINDA TÜRKİYE’DE:
Bugüne kadar tüm dünyada 16 milyon satan Honda’nın amiral gemisi Accord, 8’inci jenerasyonuyla Mayıs ayından itibaren Türkiye’de yaklaşık 70 bin YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaarslan, yeni Civic ve CR-V’yle premium araçlar üretmeye başladıklarını belirterek, yeni Accord’la da artık alternatif bir premium marka olacaklarını kaydetti. Karaarslan, "Honda’nın yeni modelleri kalite, tasarım ve sahip olduğu teknolojilerle sınıfının üstünde olduğunu kanıtlıyor. Biz özellikle yeni Accord’la, premium markalar olan BMW, Mercedes ve Audi’ye alternatif olacağız. Araçlarımız premium ama imajımızı da modeller gibi yukarıya çekmemiz gerekiyor. Honda markasını premium yapmak için bundan sonra satış ve satış sonrasının bu doğrultuda gelişmesini sağlayacaz" dedi.

SATIŞLARI İKİ KAT ARTAR:
2007 yılında 600’ün üzerinde Accord sattıklarını hatırlatan Karaarslan, yeni Accord’la bu sayıyı iki kat artıracaklarını kaydetti. Karaarslan, "D sınıfında yer alan diğer modellerin küçük dizel motorları olmasına rağmen biz 2 litrelik benzinli motorla bu hedefe ulaşacağız" diye konuştu. Karaarslan, yeni Accord’un dışında 2008 yılında dünyada tasarım ödülü alan yeni Accord Tourer’den (wagon) de bir tane Türkiye’ye getirip, talebe bakacaklarını söyledi.

Motor gücü artarken tüketimi azaltılmış

Yenİ Honda Accord sportif bir tasarım, şık bir görünüm ve yepyeni güvenlik teknolojileri ile tamamı Euro-5 emisyonları ile uyumlu bir motor serisi sunuyor. Daha geniş ve daha alçak tasarıma sahip yeni Acord, keskin kenarlı tasarım ve aracın kaslı yapısını vurgulayan geniş çamurluk ağızları ile güçlü bir duruş sergiliyor. Dış tasarımında dikkat çekici burun ve arkaya doğru uzanan akıcı hatlar da araca daha atletik bir stil sağlıyor. Aracın içide kalite ve konforuyla Accord’un sınıf atladığını net olarak ortaya koyuyor. İkisi benzinli biri dizel olmak üzere 3 motor seçeneğine sahip Yeni Accord’un Türkiye’ye ilk etapta yanlızca 2.0 litre benzinli motor seçeneği gelecek. 2.0-litre i-VTEC motor, öncüsü ile benzer performans seviyeleri sunarken, yakıt tüketiminde ise kendini geliştirmiş. 6300 devirde 156 beygir güç sunan yeni nesil benzinli motor, sınıfının en düşük yakıt tüketimini sağlıyor. Karma yakıt tüketimi, önceki Accord’da 100 kilometrede 7.7 litreyken, yeni benzinli motorda bu oran 7.2 litreye çekilmiş.

Honda, Gebzeli Civic’le Rusya çıkarması başlattı


Honda, Gebze’deki fabrikasından Rusya’ya Civic çıkarmasına başladı. Karaarslan, 100 milyon dolarlık yatırımla Gebze Şekerpınar fabrikasının kapasitesini 50 bin adede çıktığını belirterek, "Ayda 4 bin 500 araç üretiyoruz. Bunun 1200 adedini Türkiye’de satarken, 2 bin 200 adedini ise Rusya’ya ihrac ediyoruz. Rusya’dan büyük talep geliyor"dedi. Karaarslan, Rusya’nın ardından Ukrayna’nın ikinci büyük ihrac pazarları olduğunu da sözlerine ekledi.

Sürücüye gerek duymuyor

Yenİ Accord, otomotiv dünyasında yeni bir dönemi başlatmaya hazırlanıyor. Yeni Accord, sahip olduğu yeni teknolojilerle yollarda artık neredeyse sürücüye ihtiyaç duymuyor. Viyana’da test ettiğimiz ve otomotiv dünyasında yeni bir dönemin başlangıcını oluşturacak bu teknoloji şöyle çalışıyor:

Yeni Accord, ’Şerit Koruma Destek Sistemi’ (LKAS) ile gerektiğinde direksiyon çevirme torku sağlayarak aracın şerit içindeki konumunu koruyor.

Sistem, ön cama takılmış olan kameradan alınan görüntülerin yardımıyla aracın bulunduğu şeridin sınırlarını belirliyor. Daha sonra aracı şeridin ortasında tutmak için gerekli optimum direksiyon torkunu hesaplıyor ve bu tork sürücü hareketi (en az yüzde yirmi) ile desteklenen direksiyon torkunun (en fazla yüzde seksen) kombinasyonunu oluşturuyor.

Araç şerit işaretini geçmek üzere olduğunda kesintisiz bir bip sesi duyuluyor ve sürücü buna tepki vermesse araç otomatik olarak direksiyona verdiği güçle şeridin içine kendini sokuyor.

Bu sisteme ek olarak yeni Accord’da yer alan ACC (standart hız sabitleyici) sistemiyle de aracın hızı otomatik olarak ayarlanırken aynı zamanda aynı şeritte aracın önünde seyreden bir başka araçla aradaki mesafeyi düzenleyebiliyor. Bu iki sistem birleştiğinde ise yeni Accord’da neredeyse sürücüz gidebilecek bir yapıya kavuşuyor. Bu özellikler 2.2 ve 2.4 litre motorlu Executive donanımda yer alıyor. İsteğe bağlı Türkiye’ye gelecek

Emre ÖZPEYNİRCİ'nin haberi
kaynak
ErDaLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Cevapla

Etiketler
accord, audi, civic, honda, mercedes, otomobil, otomotiv, trafik

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Kapalı



Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:16 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO