![]() |
|
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Supermeydan Yarışmalar forumu içinde "Supermeydan 2. şiir yarışması" başlıklı konu görüntüleniyor, "Kurallar: - Yarışmaya daha önce yayınlanmamış kendi şiirleri ile katılım yapılacaktır. - Şiirin Konusu serbesttir. - Her yarışmacı en az bir, en fazla üç şiir ile katılabilir - Yarışmacılar, listeye ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Super Aktif ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 421 Rep: 41759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kurallar: - Yarışmaya daha önce yayınlanmamış kendi şiirleri ile katılım yapılacaktır. - Şiirin Konusu serbesttir. - Her yarışmacı en az bir, en fazla üç şiir ile katılabilir - Yarışmacılar, listeye giren şiirlerini daha sonradan değiştiremez, kaldıramazlar. - Katılımcıların degerlendirmeden geçip yarışmaya hak kazanan şiirleri için yeni sabit bir başlık ve anket açılıp diğer uyelerin oyuna sunulacaktır. -Yarışmaya yönetim grubundaki üyeler etik olmadığı için katılamazlar... Katılım Şekli: Yarışmacılar 2. supermeydan Şiir Yarışması başlığı altına (bu başlık) şiirlerini yazacaklardır Eklediğiniz şiirler yönetimin onayından geçip yayınlanacaktır. Süre: 2. supermeydan şiir yarışması, 9 Ekim 2008, Perşembe günü başlayacak ve 30 Aralık 2008 akşamın da sona erecektir. Ödül: Dereceye girenler ödül olarak artı rep + profilde yarışma dereceleri ve sitemizin adreslerine postalayacağı süpriz bir hediye ile ödüllendirileceklerdir. Not; Konuya sadece şiirler eklenecektir. Yorumlarınızı sonuçlar belli olduktan sonra yapabilirsiniz...
__________________ En mükemmel adalet, vicdandır. (Victor Hugo) Konu SAHARAY tarafından (11-10-2008 Saat 01:49 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 | |
Cinsiyet: Rep Gücü: 421 Rep: 41759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması Alıntı:
Dediğim gibi hisarlıkenan yarışma kurallarına uyduktan sonra sorun çıkmayacaktır. Ayrıca bu konu şiir yarışması konusu şiirleri yorumlama konusu değildir. Sizin şiirlerinize yada diğer üyelerimizin şiirlerine hakaret edilmeyeceği garantisini önce adminimiz sonra da ben size veriyorum. Eğer böyle bir şey olursa adminimiz gerekeni yapacaktır hiç şüpheniz olmasın. Kolay gelsin...
__________________ En mükemmel adalet, vicdandır. (Victor Hugo) | |
| | |
| | #3 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Sep 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 12 Rep: 1183 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması Baş Kaldırıyorum doğrunuza yanlışınıza bizi esaretle kuşatmanıza iyi öldürüp kötüyü yaşatmanıza baş kaldırıyorum bütün kurallarınıza sevip sevmediğiniz şeylere hayalini kurduğnuz yönetim şekline ali nize veli nize akıllı nıza deli nize baş kaldırıyorum size ve sizin gibilere efendinize beyinize önünde düğme iliklediklerinize inanmiyorum iyiliğimizi varlığımızı dilediğinize baş kaldırıyorum kulluğa köleliğe cehalete bilinmiyor aslınız bir gün yıkılacak saltanatınız unutmayın bizimdir başinızdaki tacınız baş kaldırıyorum yılmam ne kesseniz ne assanız. S.Görkem Can 19.08.2008 Gece yine girdi gönlüm dar bir kafese yine bomboş masa üstindeki şişe yine düğüm boğazımda her bir hece sevgilim gene sensiz bu gece yine açık kapı ardına kadar yine ruhumda fırtınalar kopar yine sesin kulağımda çınlar sevgilim bu akşam sensizim yine yine kuşlar yemek bekler camımda yine dolaşır şarkımız habersiz dudağımda yine sızlatan kokun burnumda sevgilim yine sensizim bu gece. S.Görkem Can 02.10.2008 Konu SAHARAY tarafından (11-10-2008 Saat 01:53 AM ) değiştirilmiştir. |
| | |
| | #4 |
| Misafir..
| Aşk Aşk Benim yüreğim tül gibi incedir, sen gözümde yırtılmaz bir derisin. Hayalinle avunurum nicedir, sen hayalin en muhteşem yerisin. Anılarım sıra sıra dizildi, bir zerreyle küre küre ezildi, düşünüldü,anlaşıldı,sezildi, âlem şeytan,sen âlemde perisin... Selami PARLAMAZ Bu şiirin devamı var ancak yeter bu kadarı:) |
|
| | #5 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2008 Nerden: samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 31 Rep: 3044 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması YOKSUN Hani umutlar umutlar nerede kaldı Yoksun yoksulum sayende Son elini tutuğumda sana veda ettim Sade veda değil kalbimi heba ettim Şimdi AŞK kırıntıları kaldı bende Kalbimde değil ellerimde Avucumda lekesi kaldı birde Kim bilir kalbim ne hallerde İçinde sadece sevda vardı sen geldiğinde Sen gittin bir kalbim kalmadı bedenimde Sorma sen ne hallerdesin kirlenmiş günlerinde Mutlu musun sanki ben yokken gözlerinde Çok acılar çekti bu yürek Sende olanı göremedi tek Neyse sağlık olsun he birde Ömrün uzun olsun belki kalbimde af bulursun Ben sende yoksul sen bende YOKSUN ADEM GÜNGÖR
__________________ ''DEĞERSİZ DEĞERLER'' |
| | |
| | #6 |
| 2. şiir yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 88 Rep: 8778 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması Vurgular Kafiyeler Vurgular kafiyeler neredesiniz Satırlar dizeler ; sizde anlamsız kaldınız Har vurup harman savurdunuz Savurdukça yüreğimi dağladınız. Dile kolay geleni söylemekte kolay sizin için Hatta bir hikâyeniz vardı bizim için Adını sessizlik koyduğun,yandığın için için Anlatamadığın ve hatta anlamsız kaldığınız için Her kelimede yüreğimden vurduğunuz için Her kelimede kalbe giren bir bıçak gibi hatıralarınız için İnanmıyorum artık sizlere vedalarınız için… Gülgün Turan
__________________ Sil Baştan |
| | |
| | #7 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 421 Rep: 41759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması Ellerini saçlarımdan hiç çekme Bırak ellerin hep öyle kalsın Ellerin aşkımın vazgeçemediğim yansıması Gözlerin boğdu beni yetmedi! Ellerini koy boynuma Onlarda boğsun beni sonra sevsin, Sonra yeniden boğsun! Ellerinde boğulmak ve aynı anda sevilmek isteği... Ben senin ellerinde boğulsamda ölmem ki! Kollarımı iki yana açtım bekliyorum, Bulutların üzerinde boşluğa bırakmak için kendimi Kimbilir belki... ''Bırakırım kendimi'' S.Gürsoy |
| | |
| | #8 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2008 Nerden: samsun
Cinsiyet: Rep Gücü: 31 Rep: 3044 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması Sen,sen,sen Aşk mı? Sen mi? —Ben Aşk desem sensiz aşkı neyleyim Sen desem aşk olmayınca sende neyleyim En iyisi ben var olayım Ne sen bensiz ne ben aşksız kalayım Ölüm mü? Sensizlik mi? —Ben Ölüm desem yine sensizim Sensizlik desem ben sensiz zaten ölü gibiyim En iyisi ben var olayım Ne sen bensiz ne ben sensiz öleyim Ben mi? Aşk mı? Ölüm mü? —Sen, sen, sen Ben desem ben sendeyim Aşk desem kalbindeyim Ölüm desem uğrundayım En iyisi sende var olayım Ne sensiz ne aşksız ne de uğrunda ölmekten geri kalayım ADEM GÜNGÖR
__________________ ''DEĞERSİZ DEĞERLER'' |
| | |
| | #9 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 47 Rep: 4667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması DİRİLİŞ ÖYKÜSÜ (SOL YANIM) tüfek tüfek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... tanırım ben kekik kokusunu buram buram tüterken sıcagında bile ağustos'un görürüm ben mutluluğun rengini kanadında saklıyken haylaz bir kelebeğin ya da duyarım ben mutluluğun sesini su kenarında kavga eden kurbaganın sesinde ... bazen bir taş, bazen bir dağ, o dağda vadi, o taşta yosun, kah dağın ardında taş kah o taşın ardında dağ vadi vadi olurken ırmak ırmak akarken mutluluğum. tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... ben şiirle anlatamam sen şiirle anlamazsın ne kötü tesadüf gavurcada yok burda mutluluk var en türkçesinden en bilineni ve en alışıldık haliyle hep durur orda en sevi yanıyla. Sen anla beni, nemrutun süphana verdigi selam ile kızılırmagın güzelliği ile ılgazlarda urkek ceylan sekişi ile kırılmış ayak tırnaklarındaki nane kokusu ile izmirde ılık meltem ile çukurovada beyaz pamuk ile trakyada şarap tadı ile. kah o dağın ardında kah o taşın, gayesizce anlatırken ben bunu. tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... dolaşırken akşam yelinin büyülü parmakları gözlerimde aksın iki damlası yere düşsün bir karıncanın önüne kana kana içsin varsın doysun yakalasın mutluluğu. bir karıncayken ben bir yudum içinde, bir yudumken ben bir karınca içinde. tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... ben ağlayamam bilirsin oysa ağlar yerime bir genç bir ana bir kadın bir gelin bir yigit bir bebek. ben ağlayamam bilesin taptaze bir sımsıcak bir yurekle ağlamadan yıkılmadan kalırımda egrilmem isterim yine senden tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... belki ben susarım ama; bir ses yukselir bir gece ardımdan, pir sultandan, börklüceden, seyh edebaliden, ilk kurşun gibi gelir hasan tahsinden, bin anadan bin babadan bin amcadan bin haladan bin elleri kınalı gelinlik kızdan binlerce kuştan binlerce karıncadan binlerce papatyadan ve yüzbinlerce yürekten yüzbinlerce hıckırık milyonlarca haykırış gelir çarpar kulaklarına edirneden taa ardahandan sakın ha sakın tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma her dirilişimde beni bin kere öldürme... upuzun bir eyvahtır upuzun bir sessizlik kısa bir nefestir oysa kısa bir gülüş anlık bir bakış siyah gözbebegimde ışık ışık olan sevgiyle buram buram sevda kokarken ıslak ıslak tenimde ve bir istekdir bu sana ve bir arzudur sitem degil ha sakın guvercin kanatlarında ebabil gagasında bir damla gibi bir balıgın yakamozu gibi bir yagmurum şimsegi gibi bal arısının ucusu gibi yuregimin sol yanında ki yerin gibi yırtık yamalı kalbimin cocuk sevdasında gülüşü gibi ve dagların özgür yeli gibi ve yolların hasretli tozu gibi ve denizlerin tuz kokusu gibi iyot iyot deniz deniz gün gün saat saat dakika dakika ve o an an be an kısacası bir an bile tufek tufek çatma kaşlarını kurşun kurşun vurma son dirilişimde beni bir kere daha öldürme SOL YANIMI BİTİRME. -ttuğbaa-2008 (02:41) |
| | |
| | #10 |
| Yeni Kayıt ![]() Üyelik tarihi: Nov 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 47 Rep: 4667 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Supermeydan 2. şiir yarışması ADAM GİBİ ŞİİR benim resmim bu konturu olmayan bir goya gibi, bir picasso bazen jan darke'in kendisi bazen de odudununu ateşleyen cellatı gibi, bazen dostoyevski nin suç ve cezası bazen şevket sureyya nın tek adamı gibi bazen de nazım ın memleket hasretini yanında abidin i ile resmetmek gibi palet palet renklerim her kelime ayrı bir renk her ayrı renk, ayrı bir yürek resimse eğer bu, yağlı boyadan bir tablo baskıysa eğer yüzeyde, bir ebru kalıp kalıpsa heceler, bir heykel kafiye kafiye ise bir şiir. öyleyse bu; sizin için yapılmış kah bir tablo kah bir ebru kah bir heykel benim içinse bir şiir değil sadece anamın ak sütü gibi eşimin kadınlığı gibi, kızımın gülen yüzü gibi gözleri ayrı ayrı gülerken, kavgam gibi, onurum gibi, sevdam gibi, canım gibi, malım gibi, kısacası adam gibi bir şiir. ttuğbaa ( 2008 / 10:01 ) |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |