![]() |
| | |||||||
Eğitim Öğretim katogorisi AOF (Açık Öğretim fakültesi) forumu içinde "uygarlık tarihi 2007 arasınav soru ve cvpları (a.ö.f)" başlıklı konu görüntüleniyor, "1-) Güneş saati, güneş ve ay tutulmalarının periyodik niteliği aşağıdaki uygarlıkların hangisi döneminde bulunmuştur? cvp:babiller 2-) Aşağıdakilerden hangisi, Hititlerin en önemli tanrıçalarından biridir? cvp:arinna 3-) Tarihin bilinen en eski uygarlığı ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Yeni Kayıt ![]() | uygarlık tarihi 2007 arasınav soru ve cvpları (a.ö.f) 1-) Güneş saati, güneş ve ay tutulmalarının periyodik niteliği aşağıdaki uygarlıkların hangisi döneminde bulunmuştur? cvp:babiller 2-) Aşağıdakilerden hangisi, Hititlerin en önemli tanrıçalarından biridir? cvp:arinna 3-) Tarihin bilinen en eski uygarlığı aşağıdakilerden hangisidir? cvp:sümer 4-) Arkaik dönemde, ekonomik açıdan kendine yeten kabilelerin bir araya gelip oluşturduğu şehir devletlerine ne ad verilir? cvp:polis 5-) Homer çağında, tanrıların kralı aşağıdakilerden hangisidir? cvp:zeus 6-) Aşağıdakilerden hangisi, Solon Reformlarından biridir? cvp:Halkın sahip olduğu toprak miktarına göre sınıflara ayrılması 7-) İliada Destanı ile ilgili aşağıda verilen ifadelerden hangisi doğrudur? cvp:Truva Saşaşı’nın elli günlük hikâyesidir. 8-)Aşağıdakilerden hangisi, Eski Yunan’da sofistlerin savunduğu görüşlerden biridir? cvp:İnsan her şeyin ölçüsüdür. 9-)Eski Yunan komedilerinde oyunun konusunun açıklandığı bölüme ne ad verilir? cvp:prologos 10-) Aşağıdakilerden hangisi, Sokrates’in diyalektik yönteminin özelliklerinden biri değildir? cvp:Doğa kanunlarına bağlı olması 11-)Aşağıdakilerden hangisi, Roma hukukunun özellikleri arasında yer almaz? cvp:Polis devleti yapısına uygun olması 12-)hangisi, Roma Cumhuriyeti’ndeki halk sınıflarından biridir? cvp:plepler 13-) Arap-İslam düşünürleri ortaçağ batı uygarlığına dolaylı olarak hangi konuda katkıda bulunmuştur? cvp:Eski Yunan düşünürlerinin Batıya tanıtılmasında 14-)hangisi, Roma Cumhuriyeti döneminde ailenin koruduğu temel değerler arasında yer almaz? cvp:Kast sistemine bağlılık 15-)Skolastik düşünceyi yıkan Nominalizm akımının dayandığı temel düşünce aşağıdakilerden hangisidir? cvp:Bilginin kaynağı akıl değil deneydir. 16-)hangisi, Yüzyıl Savaşlarının belirgin bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır? cvp:Kralların parlamento üzerindeki denetiminin azalması 17-)hangisi, İslam felsefesinin özelliklerinden biri değildir? cvp:Din adamları hiyerarşisine dayanması 18-)Ortaçağda Roma kilise hiyerarşisinin başında aşağıdakilerden hangisi bulunurdu? cvp:papa 19-)Roma’da imparatorluk döneminin gelişmelerinden biri aşağıdakilerden hangisidir? cvp:Hıristiyanlığın Roma’nın resmi dini olarak kabul edilmesi 20-)lycum nedir? cvp:üniversite 21-)atinada çocukalara neden eğitim verilir? cvp:ii bi vatanadaş olmaları için |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |