FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Eğitim Öğretim > AOF (Açık Öğretim fakültesi)

İktisat 2006 Final(1.sınıf)

Eğitim Öğretim katogorisi AOF (Açık Öğretim fakültesi) forumu içinde "İktisat 2006 Final(1.sınıf)" başlıklı konu görüntüleniyor, "1-Hane halkları tasarruflarını artırmaya karar verdiği zaman, artan tasarrufları tüketim harcamalarını ve dolayısıyla azaltması nedir? Tasarruf Paradoksu 2- Üretim hacminde zaman zaman ortaya çıkan daralmaların yarattığı işsizliktir? Konjonktürel İşsizlik 3- ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22-03-2008, 05:16 AM   #1
SUPER MODERATOR

doğangüneş - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olması gerekenler yanımda..Olması gerekipte yanımda olmayanlar kimin umurunda..

Blog Mesajları: 7
doğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyordoğangüneş çok gurur duyuyor
stat İktisat 2006 Final(1.sınıf)

1-Hane halkları tasarruflarını artırmaya karar verdiği zaman, artan tasarrufları tüketim harcamalarını ve dolayısıyla azaltması nedir?

Tasarruf Paradoksu

2- Üretim hacminde zaman zaman ortaya çıkan daralmaların yarattığı işsizliktir?

Konjonktürel İşsizlik

3- MPS= 0.30 İSE MPC=?

MPC=0.70

4- “Her Arz Kendi Talebini Yaratır” aşağıdakilerden hangisini ifade eder?

Say kanunu

5- Reel faiz oranı=0.20 ve nominal faiz oranı= 0.50 ise beklenen enflasyon oranı kaçtır?

Beklenen Enf= 0.30

6- Gelir arttıkça tüketimi artan, gelir azaldıkça tüketimi azalan mal hangisidir?

Normal Mal

7- Aşağıdakilerden hangisi toplam arzı sola kaydıran nedenlerden değildir?

Hava Şartlarının İyi Olması

8- MPS= 0.40 VE MPI=0.10 ise vergi çarpanı kaçtır?

Vergi Çarpanı= -1

9- Talebin yatay eksene dik olması durumunda esneklik nedir?

Talep İnelastiktir.

10- Kuaförün öğrencilere daha ucuza saç kesmesi neyi gösterir?

Alıcıların Farklılaştırılması

11- Faktör talebinin en önemli özelliği nedir?

Türev Talep Olması

12-Marjinal fayda ile toplam faydaya ilişkin aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

Marjinal fayda artan eğime sahiptir

13- Antalya’da üretim yapan fabrikanın atıklarını denize bırakması durumu neyi ifade eder?

Negatif Dışsallık

14- MPS=0.40 VE MPI=0.10 iken kamu harcamaları 250 birim artarsa gelir nasıl değişir?

Gelir 500 birim artar

15- Piyasa dengedeyken p sabitken miktar artarsa arz ve talep eğrileri nasıl değişir?

Arz Ve Talep Eğrisi Sağa Kayar

16- Arz sabit iken talep artarsa denge miktarı ve denge fiyatı nasıl değişir?

Fiyat Ve Miktar Artar

17- Aşağıdakilerden hangisi gelir vergisidir?

Advalorem Vergi

18- Hangisi Zorunlu İhtiyaçtır?

Yemek Yemek

19- Bir mal olarak değeri bulunmayan, ancak mal ve hizmetlerin satın alınmasında bir değer ifade eden nesneler?
İtibari Para

20- Ticari bankalar tarafından vadesiz mevduat şeklinde ifade edilen para?

Kaydi Para

21- Bir fabrikada girdi %10 artarken üretimde % 10 artıyorsa bu durumda ne söz konusudur?

Ölçeğe Göre Sabit Getiri

22- Sahip olunan mal ve hizmetlerin üretiminde artan maliyetler ve uzmanlaşma nedeniyle ortaya çıkan durumdur?

Sınırlı Uzmanlaşma

23- Arz edilen mal veya hizmeti sınırlayarak, rekabet koşullarında oluşmuş piyasa fiyatını üreticilerin lehine dönük devlet müdahalesidir?

Üretim Kotası

24- İktisadi birimlerin kendi hedefine uygun bir biçimde hareket etmesidir?

Rasyonel Davranış

25- Tam rekabet piyasasında kar maksimizasyonu şartı?

Marjinal Maliyet= Marjinal Gelir

26- Bir kişinin kamusal maldan fayda elde etmesine karşın, kamusal malın finansmanında herhangi bir maliyet yüklenmekten kaçınması nedir?

Bedavacılık

27- Bir işletmenin üretim değerinden kullanılan ara malların değerini çıkartarak bulunan değer?
Katma Değer
28- Bir ekonomide, belli bir dönemde üretilen tamamlanmış mal ve hizmetlerin piyasa fiyatları ile ifade edilen değerlerinin toplamı?

GSMH

29-Belli bir dönemde bir ekonomide mal ve hizmet üretim kapasitesinde meydana gelen artıştır?

Ekonomik Büyüme

30- Dikkate alınan her bir seçenek ya da alternatife ilişkin maliyetlerin karşılaştırılmasıdır?

Rasyonel Seçim

31- Klasik miktar teorisine göre para arzındaki değişikliğin yaratacağı sonuç nedir?

ΔM=ΔP

32- Aşağıdakilerden hangisinin talebi inelastiktir?

Tuz

33- Emekteki bir değişimin toplam üründeki yaratacağı…….?

Emeğin Marjinal Fiziki Ürünü

34- Belli bir dönemde tüketim harcamaları neye bağlıdır?

Gelir

35- Tam rekabet piyasasında uzun dönem dengesinde aşağıdaki eşitliklerden hangisi geçerlidir?

MR=MC=AR=AC=P

36- Ülkedeki toplam üretimin işgücü ve sermaye stokuna oranı?

Toplam faktör verimliliği

alıntı

Her Hakkım Saklıdır®
|l|lllll|lll||ll||lll|
569076912008
SÜPERMEYDAN

DİĞER KONULARIM İÇİN TIKLAYIN
http://www.supermeydan.net/forum/image.php?type=sigpic&userid=59583&dateline=121882  6917

doğangüneş isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:08 AM .