FORUM SUPERMEYDAN  
Web Tasarım Estetik Estetik prefabrik key ödemeleri Alışveriş

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Evlilik

Nikâhın Hikmeti

Supermeydan Kadın katogorisi Evlilik forumu içinde "Nikâhın Hikmeti" başlıklı konu görüntüleniyor, "Dünyanın Allahü Teale'nın takdir ettiği vakte kadar insan neslinin dev***** bağlıdır.Neslin bir intizam ve dairesinde devamı ise ancak nikah ile temin edilebilir. Gayr-i meşru mukarenetler(birleşne)ler,insanların birbirine zulmetmelerine ,kanların dökülmesine,neseblerin kaybolmasına,beşeriyetin ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-07-2008, 05:26 PM   #1
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)
 
RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.
 
Üyelik tarihi: Mar 2008
Yaş: 24
Mesajlar: 2.672
Blog Mesajları: 22
Cinsiyet:
Rep Gücü: 556 Rep: 55320
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Nikâhın Hikmeti

Dünyanın Allahü Teale'nın takdir ettiği vakte kadar insan neslinin dev***** bağlıdır.Neslin bir intizam ve dairesinde devamı ise ancak nikah ile temin edilebilir.

Gayr-i meşru mukarenetler(birleşne)ler,insanların birbirine zulmetmelerine ,kanların dökülmesine,neseblerin kaybolmasına,beşeriyetin manevi helakına sebeb olur,birçok şahsı ve ictinai fesatlıklar.Bunlar şu şekilde hülasa edilir.

Nesebin bozulması ve yozlaşmasına sebep olur.Gar-i meşru bir çocuk,şefkatlı bir ana ve babanın himayesinden,terviyesinden mahrum bulunur.Bunun neticesinde çocuklar zayi nesiller munkati(kesilmiş)olur.

Böyle kadınlar birer erkeğe ait olamaz.Bu durumda anlaşmazlıklar çıkar,güçlü ve kuvvetli olanlar,istedikleri kadınları elde ederler.Bunun neticesinde insanlık umumi bir karışıklık içinde kalır.

Bir kadın bir erkeğe ait olmadğı zaman insanlar ,hayvanların seviyesine düşmüş olurlar.

Böyle kadınlar her selim tabiatlı insan,çirkin görür,böyle kadınlar ile aile teşkil etmek istenmez ve kadının hayatı mahvolur.

Gayr-i meşru münasebetler,kadınlar ve erkekler için bir felakettir.Kadınlar erkeklerin nefislerinitatmin için yaratılmış değildir.Bu latif cinsin kendine has birtakım vazifeleri ve hakları vardır.Bu vazifeler ve haklar ancak meşru'surettr birer aile teşkil etmeleri ile vucuda gelir.

Kadınlar ile erkekler arasında nikahtab başka bir yol cinsi yajınlaşma ,kadın ve erkeği aşağılar,bir takın hastalıkların zuhuruna yol açar.Halbuli Allahü Teala'nın meşru kıldığı yollar ,bu gibi ictimai afetlererin zuhuruna mani olmak insanietin değerini yükseltmek içindir.

Hasılı nikah;sünnet-i nebeviyedir.Bir kadın lanikahlanıldığında yaratılış olarak zayıf olan kadınlar koruma altına alınmış olur.Aileler arasındaki yakınlık meydana getirerek yardınlaşmayı artırır,neticede ahlakı, terbiyeli neslin yetişmesine ,güzel uffet ve muaşete,vatana daha ziyade bağlılığa vesile olur.

Evleniniz, çoğalınız, çünkü ben Kıyamet gününde sizin çokluğunuzla iftihar edeceğim.”

Hadis-i Şerif

Genç Beyinler
__________________
Kalem eğri dilli,mürekkep siyah yüzlü,kağıt ikiyüzlü !
Şimdi kalkıp arzuhalimi yazmaya kimi mahrem kılayım?
RABİA isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Herşey Yarı Fiyatına..
Alt 11-07-2008, 05:29 PM   #2
Yeni Kayıt
 
patnosi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sanırım böyleydi
 
Üyelik tarihi: Jul 2008
Nerden: nereye?
Yaş: 25
Mesajlar: 33
Cinsiyet:
Rep Gücü: 4 Rep: 317
patnosi kıymetli bir taşpatnosi kıymetli bir taşpatnosi kıymetli bir taşpatnosi kıymetli bir taş
Cevap: Nikâhın Hikmeti

Evet, evlenemk çok faziletli ve zaruri ama günümüzün ağır şartlarında maalesef gençlerin çoğu evliliğin yanından bile geçemiyor. Bu duruma çok üzülüyorum. Niye toplumö olarak evlilği bu kadar zorlaştırıyoruz kiii!!!!!!...
patnosi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Alt 11-07-2008, 06:40 PM   #3
FORUM MODERATOR
 
onairci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuşmak ihtiyaç olabilir, ama susmak bir sanattır...
 
Üyelik tarihi: Dec 2006
Nerden: İstanbul
Mesajlar: 2.817
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet:
Rep Gücü: 167 Rep: 16370
onairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyor
Cevap: Nikâhın Hikmeti

Çok güzel bir konuya değinmişsin RABİA, teşekkürler.
__________________
HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN
onairci isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Namazda Şehadet Parmağının Kaldırılmasının Hikmeti Nedir? Gülüm islam (Müslümanlık) 1 12-05-2008 11:28 PM
Göz yaşının hikmeti.. Selinamm Kadınlar Kulübü 0 01-02-2008 12:01 AM
Kur'an'la İlgili Genel Bilgiler. KANUNİ Kuran-ı Kerim 57 30-01-2008 12:21 AM
Hacda şeytan taşlamanın hikmeti nedir? erkişi islam (Müslümanlık) 0 21-12-2007 04:25 PM
besmelenin hikmeti karaca10 islam (Müslümanlık) 0 06-10-2006 04:28 PM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:51 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


Telif haklarını ihlal eden hertürlü materyal supermeydan.net de yayınlanamaz ve dağıtılamaz.Site içeriğini Kaynak göstermek şartıyla kullanmanız serbesttir.
Okur konuları ve yorumları kişilerin kendi görüşleridir.SuperMeydan.Net konu ve yorum içeriklerini benimsememektedir

Search Engine Friendly URLs by vBSEO