FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Evlilik

farklı kültürlerin evlenmesi

Supermeydan Kadın katogorisi Evlilik forumu içinde "farklı kültürlerin evlenmesi" başlıklı konu görüntüleniyor, "Alıntı: üzgünkız ´isimli üyeden Alıntı merhaba canım yaşını yazmamışsın belkıde daha cok gencsın ve genc yasta ınsanlar bazen dogru karar sandıgı seylerın dogru olmadıgını ıs ısten gectıkten sonra görebılıyor.hıcbır anne ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08-05-2008, 12:41 PM   #11
Yeni Kayıt
SUPERMEYDAN

melisipek is on a distinguished road
Cevap: farklı kültürlerin evlenmesi

Alıntı:
üzgünkız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
merhaba canım yaşını yazmamışsın belkıde daha cok gencsın ve genc yasta ınsanlar bazen dogru karar sandıgı seylerın dogru olmadıgını ıs ısten gectıkten sonra görebılıyor.hıcbır anne ve baba cocugunun kötülüğünü ıstemez..onların sesıne kulak ver bıtanem
yazdıklarınız çok hoşuma gitti, teşekkür ederim. benim de istediğim tam bu şekilde bir evlilik yani aşk evliliği... çevremdeki herkes, evlilikte mantığın da olması gerektiğini savunuyo. durumumu yukarıda kısaca özetlemiştim, aslında yaşam koşulllarımın çok da değişmeyeceğini ama daha iyileri olabilirdi. evlenildiğinde artık eskisi gibi kız, erkek tarafının satın aldığı ve katınvalide ve kayınbaba ile beraber yaşayacak bir madde olmaktan çıktı. eşitlik hakim her konuda. benim merak ettiğim şu; evlilikten sonra herşey değişir mi yani aşk biter mi? aşk biterse o zaman bu işin ne tadı ne de tuzu kalır çünkü daha çok aşkın baskın olduğu bir evlilik türü olacak. sevdiğim kişi hala ünv.de okuyor ve aynı zamanda çalışıyor. ileride yüksele de bilir mesleğinde. ailesine gelince, önceden bahsetmiştim nasıl olduğunu. şöyle de bir ayrıntı var; akrabayız. aileme çok bağlı bir insanım, bi başkasıyla evlenecek olsam belki ailemi o kadar sıklıkla göremiicem ama şimdiki durumda ailemle aynı şehirde yaşiicam. ailem istemedi çünkü maddi durumları çok iyi olmasına rağmen elleri çok sıkı karşı tarafın ama sevdiğim kişi bu konuda onların tam tersi. ailem bir de "onlar insan kıymeti bilmez, senin gibi bir kızı bulmuşlar, sevinmeleri lazım ama onların umrunda bile değil" diyor. o ailenin istediği kız tipi benden çok daha farklı; bir işte çalışmayan, dediklerini yaptırabilecekleri, yanlarında oturtacakları, onlara hizmet edecek, okumamış ve sözlerini dinleyecek bi kız tipiydi. onların bu isteği olmadı. sevdiğim kişi benim için yaşadığı şehri terkedip yanıma geldi ailesinin tüm itirazlarına rağmen. onu çok seviyorum. tüm koşulları değerlendirerek tekrar cevaplar mısınız, teşekkürler
melisipek isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 08-05-2008, 06:40 PM   #12
Yeni Uye

meys - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Cahilden Dostum Olacağına Alimden Düşmanım Olsun

meys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyormeys çok gurur duyuyor
Cevap: farklı kültürlerin evlenmesi

Bence evlendiğinde sadece eşinle evlenmiş olmuyorsun.Ailesi ilede uyum içinde olmak gerekiyorki bu nişanlına düşüyor çünkü onun ailesi zaten pasif durumda kalmış.Ailelerin evliliğe bu kadar karışması bence pek sağlıklı değil.Her zaman yanınızda olmalı ama evliliğin içinde değil.Bide iki aileninde birbirine saygılı olması şart.Bu sanırım sizde pek yok.Burda ençok bence nişanlınız ezilecek ve bu durumu nereye kadar sürdürür bilemem.Ne kadarını sindirceğine bağlı.Yaşınızın küçük olduğunu tahmin ederek şunu söylemek istiyorum.Bence evlilikte bu kadar acele etmeyin bırakın nişanlınız okulunu bitirsin.Bence taşlar o zaman daha iyi oturur ve daha sağlıklı bir karar verirsiniz.Şuan da herşey için çok erken.Aileni bu kadar evliliğine sokma en azından karar aşaması sizde olmalı ve görünüyor ki bunu başarman için zaman lazım.
Seninde bir aile olacağını unutma ve bir ailenin kararında ikinci ailenin kararı ancak ortamın karışmasına sebep olur.Nişanlınla karar verip ailelerinde gönlü alınır ama son söz sizde olmalıdır.Eğer bunu başaramam diyorsan bekle.Son pişmanlık hiç bir şeye yaramaz.
Benle ilgili sorularınıza gelince :Evli iki çocuk annesiyim,35 yaşındayım,
meys isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Etiketler
evlilik, gelecek korkusu

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:55 AM .