FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Supermeydan Kadın > Evlilik

Kadına da boşanma hakkı

Supermeydan Kadın katogorisi Evlilik forumu içinde "Kadına da boşanma hakkı" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sual: Bir kadın, boşanma hakkı kendi elinde olmak üzere nikahlanmak için ne yapması gerekiyor? CEVAP Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye’de diyor ki: Kadın, boşanmak benim elimde olmak üzere seninle evlendim der ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04-03-2008, 02:37 AM   #1
Uye

guzin_abla - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Rep Gücü: 43 Rep: 4200
guzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyor
Kadına da boşanma hakkı

Sual: Bir kadın, boşanma hakkı kendi elinde olmak üzere nikahlanmak için ne yapması gerekiyor?
CEVAP
Tam İlmihal Seadet-i Ebediyye’de diyor ki:
Kadın, boşanmak benim elimde olmak üzere seninle evlendim der ve erkek de bunu kabul ettim derse, kadının boşanması kendi elinde de olur. Erkek eşine (İşin, senin elinde olsun) veya (Kendini sen boşa) yahut (Diler isen boşsun) gibi cümlelerden birini söylerse, kadın, ancak o oturumda kendisini boşayabilir. Kocası (Ne zaman istersen kendini boşa) derse, o oturuma mahsus olmaz. Kadın istediği zaman, kendini boşayabilir.

Kendisine boşanmak hakkı verilen kadın, kocasına (Seni boşadım) derse, boşanma işi gerçekleşmez. (Kendimi boşadım) demesi lazımdır. Nikah yapılırken kadın, (Ne vakit istersem, kendimi senden boşamak üzere...) diyerek, şart ederse, erkek de, nikah yapılırken, bu şartı kabul ettim derse, böyle şartlı nikah sahih olur ve kadın da boşanmak hakkına sahip olur. Erkek boşanma hakkını verse, kadın (Ben boşanma hakkını istemem) dese de, hakkını red etmiş olmaz. Dilediği zamanda, kendini boşayabilir. Erkek nikah yaparken, (Boşanmak senin elinde olmak üzere, seni nikah ettim) derse, nikah sahih olup, boşanmak hakkı kadının elinde olmaz. Fakat, önce kadın, (istediğim zaman, boşanma hakkı elimde olmak üzere sana nikahlandım) der, erkek de, (kabul ettim) derse, hem nikah sahih olur, hem de, boşanmak kadının elinde olur.

Sual: Nikah kıyılırken, kadının boşanma hakkını almasını tavsiye eder misiniz?
CEVAP
Tecrübelerimize istinaden söylüyoruz. Genelde kadın erkeğe göre daha duygusaldır. Olaylarda tez etkilenir. Hislerine mağlup olur. Zaruri haller hariç, boşanma hakkını almasını tavsiye etmeyiz.

alıntı
guzin_abla isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 04-03-2008, 09:14 AM   #2
SUPER MODERATOR

güney - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
hak verilmez alınır!!!

güney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyorgüney çok gurur duyuyor
Cevap: Kadına da boşanma hakkı

bence açtığınız bu konuda "medeni kanun" kitaplarından faydalansaydınız daha sağlıklı olurdu...Zira ülkemizde "boşanma" önemli bir konu...
güney isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 04-03-2008, 11:03 AM   #3
Uye

guzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyorguzin_abla çok gurur duyuyor
Icon13 Cevap: Kadına da boşanma hakkı

Alıntı:
güney´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
bence açtığınız bu konuda "medeni kanun" kitaplarından faydalansaydınız daha sağlıklı olurdu...Zira ülkemizde "boşanma" önemli bir konu...

Sevgili güney ülkemizde boşanmanın önemli bir konu olup hatda çok gündemde ,magazinsel hale geldiğini bende biliyorum canım medeni kanunun taraflara getirdiği maddi olayları ve sırf evliliğini madde üzerine kuran insanları velhasıl herşeyi iyi bilen biriyim sadece evlilik üzerine bir takım dini araştırmalar yaparken bu konuya eyilip sizlerle paylaşmak istedim kusur işlediysek affola ama şunuda unutmayalımki herne kadar bu yalan dünyanın çeşmekeşine kaptırmış gidiyorsakda kendimizi gerçek dünya içinde ara sıra birşeylerin araştırılması ve çok geç kalınmadan yapılması gerektiğini düşünüyorum birinin yazdığı konuya muhalefetlikten ziyade okumayabilir ve saygı duyabilirdiniz diye düşünüyorum...Negatif bir yaklaşımlada olsa yinede ilgilenmeniz bile büyük incelik teşekkür ediyorum.....
Alt 04-03-2008, 11:44 AM   #4
FORUM MODERATOR

onairci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Konuşmak ihtiyaç olabilir, ama susmak bir sanattır...

Blog Mesajları: 1
onairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyoronairci çok gurur duyuyor

Bunuda öğrendiğimiz iyi oldu, çok güzel araştırmalar yapıyorsun güzin abla, çok teşekkürler.
Alt 04-03-2008, 12:37 PM   #5
Uye

Alıntı:
onairci´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bunuda öğrendiğimiz iyi oldu, çok güzel araştırmalar yapıyorsun güzin abla, çok teşekkürler.

O senin güzel görüşün birtanem katılmayan arkadaşlarda var görüyorsun seviyorum seni.

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 11:46 PM .