![]() |
| |||||||
| türküler ve hikayeleri turku, türkü, türküler, türkü hikayeleri ve öykülerini bu forumda paylasabiliriz |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Neşet Ertaş son Albüm..... Biter Kırşehir'in gülleri biter Biter Kırşehir'in gülleri biter Şakıyıp dalında bülbüller Öter Aman aman aman sebep aman Ben yandım aman Güzelleri çoktur yar kendine yeter Güzellerin kaşı keman görünür Aman aman aman sebep aman Ben yandım aman Çıktım kervansaraydan seyreyledim Al yeşİl bahçeli kaman görünür Aman aman aman sebep aman Ben yandım aman Aynam düştü yerlere Karıştı gazellere Tabiatım kurusun Bakarım güzellere Hopladım binek bağa Alnım değdi yaprağa Kız ben seni almadan Girmem kara toprağa |
| | |
| | #2 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Gece gündüz baharında yazında Gece gündüz baharında yazında Arıyordum onu hayli zamandır Şu benim özümde benim gözümde Sevişmek ibadettir sevgi imandır Seviştiğim anda mutlu olurum Sevgisiz imanı nasıl bulurum Ben böyle inandım böyle bilirim Sevişmek ibadettir sevgi imandır Sevgi için benim arif olduğum Doğrudur sevgiden iman bulduğum Benim inandığım benim bildiğim Sevişmek ibadettir sevgi imandır |
| | |
| | #3 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Göç eyleyip her dağlarda yaylanmaz Göç eyleyip her dağlarda yaylanmaz Başı bölük bölük kar olmayınca Dünya malıyla gönül eğlenmez Gönülden verecek yar olmayınca Dost elinden gel olmazsa varılmaz Rızasız bahçenin gülü derilmez Gönül yarasına derman bulunmaz Yare eliyle yara sarılmayınca İstemem dikeni güle istemem Ben o kelamları dile istemem Cennet-i alayı bile istemem N'edem iki gönül bir olmayınca Bir garibim halimi kimse bilemez Bu derde düşenin yüzü gülemez Her çalan saz çalar tatlı çalamaz Yar aşkı bağrında nar olmayınca |
| | |
| | #4 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Yar gönlünü bilenlere Yar gönlünü bilenlere Yarelinden gül gelir Yar gönlünü bilmeyene Yardan acı dil gelir Gülüm aman aman... Gönül bilen yar olunca Aşk sinede nar olunca İki gönül bir olunca Soğan yesem bal gelir Gülüm aman aman... Sadık bir yar bulup yaşa Onun dışındakini boşa El aklıyla gezen başa Bin bir türlü hal gelir Gülüm aman aman... Yar gönlünü bilmiyorsa Gelip gönlünü almıyorsa Garip yüzün gülmüyorsa Her ne giysen çul gelir Gülüm aman aman |
| | |
| | #5 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... İbret Almalı Adem olup şu dünyaya gelenler Hayvanı görünce ibret almalı Huri kızlarının yari olanlar İnsanlığın kıymetini bilmeli İnsanlar dünyada sürerse kayık Hayvan azap çeker görür cefayı Boş gezmeyip çalıştırıp kafayı Bunlar neden nedenini bilmeli İnsan ölür ama (u)ruhlar ölmez Bunca mahlukatlar yüzleri gülmez Cehennem azabı zordur çekilmez Azap çeken hayvanları görmeli Hayvandan doğanlar hayvan olurlar Anadan doğanlar insan olurlar Hepsi de bu dünyaya gelirler Anaların kıymetini bilmeli Vade tekmil olup ömür dolmadan Emanetçi emanetin almadan Şu ömrüm bağının gülü solmadan Garibim cananın kulu olmalı |
| | |
| | #6 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Analar babalar devri Analar babalar devri de geçti Arzusun bulanlar demi de geçti Şu bizim tecelli gam ile geçti Gelmiyor bizlere yaz bahar Güzeller içinde yar seni seçtim Ben senin yoluna serimden geçtim Yandım ateşin narına düştüm Yandım ateşine göz bahar |
| | |
| | #7 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Bu dünyada eğer sen Bu dünyada eğer sen Ben ağlarken gülersen Cennet yüzünü görme hiç Başkasını seversen, edalı gelin Aman gelin gelin öldürdün beni Tomurcuk güller gibi Soldurdun beni Güllerimiz solmadan Kavuşalım ölmeden Senin aşkın değil mi Beni böyle söyleten, edalı gelin Aman gelin gelin Öldürdün beni Tomurcuk güller gibi Soldurdun beni Eda ile naz ile Tatlı şirin söz ile Vur hançeri kalbime Can alıcı göz ile, edalı gelin Aman gelin gelin Öldürdün beni Tomurcuk güller gibi Soldurdun beni |
| | |
| | #8 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... -Karlı dağlar geçit vermez olunca Karlı dağlar geçit vermez olunca Gidilmez o yare yollar bağlanır Gül yüzlü sevdiğim elin eli olunca Elde bir şey kalmaz gayrı ağlanır Dağlar dağlar, sevdiğim ağlar Mah cemale telli duvak örtmüşler Ağ ellere al kınalar yakmışlar Duydum sevdiğimi elin eli etmişler Gayrı bu ellerde durulmaz Dağlar dağlar, sevdiğim ağlar |
| | |
| | #9 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Uykuda mısın sevgili yarim Uykuda mısın sevgili yarim uyan uyan Aç pencereyi göreyim gül yüzünü uyan uyan Aman yar canım yar yar Sabah olmadan uyan uyan Horozlar ötmeden güneş ışımadan uyan uyan Kimseler görmeden usul usul bana gel Aman yar canım yar yar Sabah olmadan uyan uyan |
| | |
| | #10 |
Rep Gücü: 42 Rep: 4123 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Neşet Ertaş son Albüm..... Karga olan gül kıymeti bilemez Yar hoyrata tatlı kelam eyleme Hoyrat olan dil kıymetini bilemez Kargayı bağına koyup aleme Karga olan gül kıymeti bilemez Kerem gibi canın nara yakmayan Mecnun gibi çilesini çekmeyen Yaraşkına gözyaşları dökmeyen Ağlamayan sel kıymeti bilemez Gül cemalin kayıp edip aratma Şu gönlümün ışığını karatma Zülüflerin yad ellere taratma Kul olmayan tel kıymeti bilemez |
| | |
| | |