FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Erkekler ,Vah Erkekler

Konuş Be Adam!

YAŞAM katogorisi Erkekler ,Vah Erkekler forumu içinde "Konuş Be Adam!" başlıklı konu görüntüleniyor, "Akşam yemeğinde konuşmuyor, televizyonun karşısında tek kelime etmeden oturuyor Neden? Neden erkekler konuşmazlar? Merak eden hanımlar için işte size cevaplar... Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-06-2008, 04:06 PM   #1
SUPER MODERATOR

Gülüm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkes Kendine Yakıştığı Gibi Yaşar

Gülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyorGülüm çok gurur duyuyor
Konuş Be Adam!

Akşam yemeğinde konuşmuyor, televizyonun karşısında tek kelime etmeden oturuyor Neden? Neden erkekler konuşmazlar? Merak eden hanımlar için işte size cevaplar...

Konuşmak isteyen bir kadın ve suskunluğa gömülen bir erkek... Bu çift size pek yabancı gelmiyordur herhalde. Kadın erkek ilişkilerinin çoğunda durum aynıdır, hatta o kadar aynıdır ki, kadının erkekten çok daha fazla konuştuğu saptaması bilimsel araştırmalara bile konu olmuştur.

DOĞALARI BÖYLE

Buna göre bir kadının ağzından günde 23 bin kelime çıkarken, erkeğin ağzından en iyi ihtimalle bunun yarısı kadar kelime çıkar.

Dolayısıyla birlikte olduğunuz erkeğin az konuşmasına, özellikle de kritik durumlarda sessiz kalmayı tercih etmesine aranızdaki bir sorun olarak değil, erkek doğasının bir parçası olarak görseniz iyi olur.

Neden erkekler konuşmazlar, neden futbol dışında hiçbir konuda yorum yapmazlar? İşte elimizdeki cevaplardan bazıları...

* Zamanlamaları farklı: İşten eve yorgun argın dönen bir kadın oturup gününün nasıl geçtiğiyle ilgili sohbet etmeyi bir yorgunluk olarak görmez. Oysa erkek o esnada tek bir kelime etmeyi bile büyük bir külfet sayar. Yani kadınla erkeğin sohbet konusundaki zamanlaması farklıdır. Aynı şey kavgalar için de geçerli... Kadın olayı patlak verdiği yerde ve zamanda çözmek ister, bunun tek yolunun ise konuşmak olduğunu düşünür. Oysa erkek olayın üzerinden vakit geçmesini, yani ateşin küllenmesini beklemeyi tercih eder.

* Büyütmemek için: Burada kötü olay derken kastettiğimiz, sadece kadınla erkek arasındaki tartışmalar değil. Örneğin, ikisi birden trafikteyken öndeki arabanın sürücüsünün abuk sabuk bir hareketine aynı derecede sinirlenseler de kadın o adama iki saat söylenir, oysa erkek bir küfür sallayıp bir daha lafını bile etmez. Erkek böyle bir durumda, kadının her şeyi ne kadar büyüttüğünü bildiği için, kendini bir denge unsuru olarak görür ve sessiz kalarak yatıştırıcı etki yaratmak ister.

* Rolleri gereği: Erkeklere küçük yaştan itibaren "erkek adamın" az ve öz konuşması gerektiği öğretilir ve bilinçaltına işleyen bu öğreti çoğu erkeği ileri yaşlarda suskunluğa iter. Erkeğin toplumsal rolünde "karı gibi konuşup karı gibi gülmeye" yer yoktur. O her zaman soğukkanlı ve kontrollü olmak, sorunlar karşısında tepeden bakan bir tavır takınmak zorundadır.

* Fırsat verilmediği için: Biz kadınlar konuşma konusundaki önceliği hiç kimseye kaptırmak, lafı kimseye bırakmak istemeyiz. Bu da karşımızdaki erkeklerin zaman zaman duygu ve düşüncelerini ifade etmeyi isteyip de buna fırsat bulamamalarına neden olur. Aceleci davranmak, bir kadının yapabileceği en büyük hatadır.

* Sözleri yoktur: Bazen ise durum bu kadar alengirli değildir, işten eve gelen erkek "Günün nasıl geçti canım?" sorusuna "iyi" diye cevap verir ve bunun anlamı gününün iyi geçtiğinden başka bir şey değildir. Onun zaten çok iyi bildiğiniz iş hayatındaki sıradan bir günü anlatmayı gereksiz bulur. Yani erkeğin her susuşunun altında bir mana aramak çok anlamsız ve ayrıca paranoyakça bir tutum...

Erkeklerin ağzından, kadınların yarısı kadar kelime çıkar. Bu onların tabiatında var.

kaynak

Varmı sizin hayatınızdada böyle tipler?
Sponsored Links
Alt 11-06-2008, 04:10 PM   #2
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor
Cevap: Konuş Be Adam!

Benim Muhammed'im de tam aksine benden şikayetçi,fazla konuşmuyorum diye...

Ama ben onun konşmasından hiç şikayetçi değilim...
Alt 11-06-2008, 04:32 PM   #3
Aktif Uye

aliÖZDEMİR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
BEN KENİMİ BEĞENMİYORUM.... BENİ BEĞENENLERİDE BEĞENMİYORUM......

Blog Mesajları: 17
aliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyoraliÖZDEMİR çok gurur duyuyor

Alıntı:
RABİA´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Benim Muhammed'im de tam aksine benden şikayetçi,fazla konuşmuyorum diye...

Ama ben onun konşmasından hiç şikayetçi değilim...
Bazence B.z erkekler eve gidince ..... PTT.... oluyoruz.
Ne demek mi ????

P : Picama
T : Terlik
T : Televizyon

aliÖZDEMİR isimli Üye şuanda  online konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alt 11-06-2008, 05:20 PM   #4
Banned
SUPERMEYDAN

-berk- is on a distinguished road

Yav hanımlar niye erkeklerin üzerine geliyorsunuz bırakın yahu belki adam sizlen küstü o yüzden

ALLAH ALLAH hem adam o kadar çalışmış evde hanımın dır dır ı bırakında özgür olalalım
-berk- isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil