![]() |
| | |||||||
Sağlık katogorisi Alternatif Tıp forumu içinde "Kuşburnu şarabi" başlıklı konu görüntüleniyor, "yaz geldi, soguk icecek ister insan , artik her icecek sakarin, gida boyasi ve sahte karbonat, gecelim bunlari bu dedigimi herkes yapabilir, oncelikle adi şarap diye sarapla alakasi yoktur cok ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Rep Gücü: 235 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Kuşburnu şarabi yaz geldi, soguk icecek ister insan , artik her icecek sakarin, gida boyasi ve sahte karbonat, gecelim bunlari bu dedigimi herkes yapabilir, oncelikle adi şarap diye sarapla alakasi yoktur cok dogal bir icecektir. Butun komsu ulkelerdeki adi KVAS olarak gecer , ve turkii cumhuriyetlerde de bilinir. Kusburnu sadece ,marmelat ve cay olarak icilmez, en dogal hali ham halidir kaynatimamis hali kurutulmus kusburnu 1 kg bir kavanoza konulur 1 kg seker kavanozu dolduracaginiz kadar su , hepsi bu kadar sadece 15-20 gun rengini salmasini bekleyin Kusburnu mayalaninca kopurecek butun vitamin ve minerallerini suya birakacaklardir. Turkler dunyada mayalanmayi ilk bulan insanlardir. kendi gecmisimizde yaptigimiz bir icecektir. kabuklu Limon ile bunu yaparsaniz Limonata olur, eger sert gelirse su katarsiniz kusburnu ile olan daha lezzetlidir. soguk icilirse makbuldur vucuda meyvenin butun mineralleri mayali olarak girer. son olarak suzgecten gecirirseniz , alkol ile alakasi yoktur, |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 7
Rep Gücü: 519 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kuşburnu şarabi Çok lezzetli gözüküyor tarifine göre denicem paylaştığın için sağol orkuorkun
__________________ |
| | |
| | #3 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA
Rep Gücü: 235 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Kuşburnu şarabi genelde kusburnu ve gul tohumundan karisik yaparlar uzum kabugu filan, guzel koksun diye ITIR cicegi yapragi 1 tane konulur pazarlarda kusburnu son zamanlarda bulunmaya basladi. karadeniz bolgesinde bolca bulunur. cocuklara icirin ,kendiniz de icin. mineral ve vitaminler kendi mayasi dogal mayasi ile birlikte. yemek arasinda kirmizi renkli enfes bir icecektir. Rusyada, Turkii cumhuriyetllerde kazakistanda bile panayir gibi yerlerde . koyden gelen turkler bir Tanker arabasi ile gelip bunu bardak bardak satar. kiloyla alanlardan tutun bardakla icenler. icinde gida boyasi yoktur. ben bunu rusyada filan denemek icin icmistim harika geldi ,Kusburnu Tansu cillerle bir atilim yapti ,pazarlara kadar dustu bir baktim ki bizim evde babam bile biliyormus ,bir tek ben bilmiyorum yapmayi , oglum dedi bu bu 1000 seneden fazladir turk soguklugu diye gecer. Koka kola yoktu eskiden bakma sen herkes bilmez bunu. |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |