![]() |
| | |||||||
Sağlık katogorisi Alternatif Tıp forumu içinde "Çay strese iyi geliyor .." başlıklı konu görüntüleniyor, "Sağlığa etkileri üzerine sürekli araştırmalar yapılan çayın yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Stresin en iyi ilacının siyah çay olduğu belgelendi. Sabah kahvaltısında başlayıp gün boyu severek tükettiğimiz, hatta zaman ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| 1. hikaye yarışması birincisi ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27360 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Çay strese iyi geliyor .. Sağlığa etkileri üzerine sürekli araştırmalar yapılan çayın yeni bir faydası daha ortaya çıktı. Stresin en iyi ilacının siyah çay olduğu belgelendi. Sabah kahvaltısında başlayıp gün boyu severek tükettiğimiz, hatta zaman zaman eksikliğinde rahatsızlık duyduğumuz çay, aslında mükemmel bir stres ilacıymış. İngiltere'de University College London'da yapılan araştırmalar, gün boyu içilecek bir kaç bardak siyah çayın insanlar üzerinde önemli bir "anti-stres" etki yaptığını ortaya çıkardı. Bir grup bilim adamı tarafından yürütülen araştırmaya göre; siyah çay, vücuttaki stres hormonları seviyesini doğrudan etkiliyor. Araştırma sonuçları, siyah çay içenlerin stresten çok daha çabuk arınabildiğini ortaya koydu. Araştırmada, çayın stres üzerindeki etkisini şu cümlelerle açıklandı: Siyah çay, vücuttaki stres hormonlarının seviyesi üzerinde doğrudan etki gösteriyor. Araştırmaya katılanlar içinde, 6 hafta boyunca günde 4 kez çay içenlerin kanlarında bulunan "cortisol" isimli stres hormonu seviyeleri, stresli geçen etkinliklerin ardından ölçüldü ve stres hormonunun beklenenin çok altında olduğu görüldü." ![]() kaynak haberler..
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: BULGARISTAN, ROMANYA, UKRAYNA, ISTANBUL, JAKARTA Yaş: 39
Cinsiyet: Rep Gücü: 278 Rep: 27562 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. siyah cay tamam da ozellikle yesil cay bizim cayi 35-50 dakika icinde tuketmezssek bayatlayip faydadan cok zarar vermeye basliyor, cin cayinin (*yesil cayin) oyle derdi yok 2-3 saat sonra da icseniz bayatlama acima olmaz o yuzden, yesil cayi oneririm. tadina alisabileceginizi pek sanmiyorum cin cayinin poset olanini degil dokme olanini icmelisiniz, sadece 1 tutam cay gunde 2 defa icerseniz ozellikle yatmadan once uykunuza da faydasi olur midenize de cin cayi sekersiz icilir seker koymayin, bu yuzdensismanlatma riski yoktur, kanser onelyici ozelligi,ve genclestirme ozelligi var.. cinli isciler calisirken yaz aylarinda 2.5-5 litrelik cam siselerdi cayla doldurup gun boyu icerler |
| | |
| | #3 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27360 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. Ben yeşil çayın tadını pek sevmedim ama gerçekten faydası sayılamayacak kadar çokmuş
__________________ Bugünde dünün yarını değilmiydi? dün ne yaptın ki bugün ne yapacaksın!!! |
| | |
| | #4 |
| FORUM MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Dec 2006 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 167 Rep: 16370 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. Ben bir türlü sevemedim şu çayı:)
__________________ HER NEDEN İLE ÇOK YAŞAR İSE BİR İNSAN, AKİBİYETİ ÖLÜMDÜR GERİSİ YALAN, BEN GİDERİM ADIM KALIR, DOSTLAR BENİ HATIRLASIN |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 168 ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. bende çok fazla sevmiyorum çayı. hangi türü olursa olsun, hiç aklıma bile gelmez çay içmak. ama kahveyi her gün mutlaka bir kaç kez içerim... bu bilgiler içinde tşkler selinam... |
| | |
| | #6 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 276 Rep: 27360 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. sarah bende siyah çayı çok severim ama nescafeyide sabahları içerim hem çayı hemde nescafeyi şekersiz içerim tadını öyle alıyorum..
| | |
| | #7 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 326 Rep: 32494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. Eveeet Çay saatim geldi... Kardeşim bana bir çay getirirmisin... İnce belli bardaktan ve kıtlama şekerli ve hafir açık olsun mümkünse... Yakın olanlar buyursun ,çay ikram edecem. |
| | |
| | #8 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: ank
Cinsiyet: Rep Gücü: 347 Rep: 34413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. Alıntı:
benimkide ince belli açık mümkünse şekerli olsun.kafiyeli olmadı ama idare edersiniz herhalde:) | |
| | |
| | #9 | |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008 Nerden: İstanbul
Blog Mesajları: 17
Cinsiyet: Rep Gücü: 326 Rep: 32494 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. Alıntı:
Bardaklarım hep öze, ince belli adında. Umarım yanlız gelmediniz efendim. Zira çayımız bolca var . Yani herkese yetecek kadar.:Entusiasmado: | |
| | |
| | #10 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2007 Nerden: ank
Cinsiyet: Rep Gücü: 347 Rep: 34413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Çay strese iyi geliyor .. strese iyi geliyorsa foruma dağıtalım:))semaveri yaktın herhalde Ali bey severim çayı ama şekerli.. |
| | |
![]() |
| Etiketler |
| cortisol, hormon, ingiltere, sabah, stres |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |