![]() |
| | |||||||
Sağlık katogorisi Alternatif Tıp forumu içinde "Ayva'yı ye Ağzın kokmasın" başlıklı konu görüntüleniyor, "Ayvanın kalbe ve mideye iyi geldiği, ağız kokularını yok ettiği ve kabızlığı giderdiği belirtiliyor. Akdeniz ve Asya ülkelerinde yetişen ve 'kışın habercisi' olarak bilinen ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye Grubu ![]() Üyelik tarihi: Mar 2007 Nerden: Sinop
Blog Mesajları: 19
Cinsiyet: Rep Gücü: 95 Rep: 9298 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Ayva'yı ye Ağzın kokmasın Ayvanın kalbe ve mideye iyi geldiği, ağız kokularını yok ettiği ve kabızlığı giderdiği belirtiliyor. Akdeniz ve Asya ülkelerinde yetişen ve 'kışın habercisi' olarak bilinen ayvanın kalp, akciğer, boğaz, mide, böbrek, göz, bağırsak, ağız rahatsızlıklarına faydalı olduğu biliniyor. Soğuk iklimlerde yetişen bu meyve, sarı renkli güzel görünümü ve hoş kokusuyla dikkat çekiyor. Kurutulmuş ayva suda bekletilerek yapılacak şurup ile gargaranın boğaz iltihaplarına iyi geldiği belirtilirken, ayva çekirdeğinin ise deri çatlaklarını gidermede kullanıldığı belirtiliyor. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #2 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Nov 2007 Nerden: istanbul
Cinsiyet: Rep Gücü: 25 Rep: 2369 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Ayva'yı ye Ağzın kokmasın Bence en güzeli ayva tatlısı veya reçeli.Meyve olarak yerken yutamıyorum ben ,boğazıma çakılıyo sanki:) bu çok rastlanan bir durum eğer başınıza gelirse geçmesi için sakın su içmeyin!Herhangi bişey yiyin ekmek gibi.Su daha fena yapıyor.bir yerden duymuştum hatırlamıyorum ama geç duydum:)) |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |
| | |