FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Sağlık > Alternatif Tıp

Türkiye'de Beyaz çay

Sağlık katogorisi Alternatif Tıp forumu içinde "Türkiye'de Beyaz çay" başlıklı konu görüntüleniyor, "Türkiye'de Beyaz çay Türkiye'de beyaz çay üretim denemelerine 2005 yılında başlanmıştır. 1 Mayıs 2005 tarihinde Çay Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup; Türk çaycısına "Çayın alternatifi ancak Çaydır" gerçeği doğrultusunda yeni bir ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 18-08-2007, 12:11 AM   #1
Aktif Uye
 
Üyelik tarihi: May 2007
Mesajlar: 1.488
Cinsiyet:
Rep Gücü: 86 Rep: 8389
erkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyorerkişi çok gurur duyuyor
Türkiye'de Beyaz çay

Türkiye'de Beyaz çay

Türkiye'de beyaz çay üretim denemelerine 2005 yılında başlanmıştır. 1 Mayıs 2005 tarihinde Çay Araştırma Enstitüsünde üretilmiş olup; Türk çaycısına "Çayın alternatifi ancak Çaydır" gerçeği doğrultusunda yeni bir yüksek gelir kaynağının kapısı açılmasını, Türk tüketicisine çaydaki sağlığın sırrını erdirecek olan kanserin bilinen doğal ilacı olan antioksidanaları içersinde en yüksek derecede ihtiva eden böyle bir ürünü: Çay İşletmeleri Genel Müdürü Ekrem Yüce ve Enstitü Araştırma Ekibi sağlamıştır.

Basında Kasım 2005 tarihinde AA kaynaklı olarak "Beyaz çay bin bir derde deva" başlığı adı altında özetle şu haber yer alıyordu:

Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, Atatürk Çay Araştırma Enstitüsü’nde beyaz çay için mayıs ayında başlattıkları deneme üretiminden olumlu sonuç aldıklarını belirtti. Beyaz çayın, çayın en kıymetli yeri olan tepe tomurcuğundan üretildiğini, bu tomurcuğu toplamanın oldukça güç olduğunu ifade eden Yüce, “Bu nedenle fazla üretim imkanımız yok. Beyaz çaya, çayın anzer balı diyebiliriz. Sağlık yönünden çok faydalı, ancak ekonomik anlamda çok pahalı bir ürün.” dedi.

Beyaz çayın kilosunun dünya piyasasında 50 ila 250 dolardan satıldığını dile getiren Yüce, genelde Avrupa ve ABD’de maddi durumu iyi olanların kullandığı çayın, buralarda eczanelerde gramla satıldığını kaydetti. Beyaz çayın taşıdığı Vitaminler itibarıyla pek çok hastalığa iyi geldiğini anlatan Yüce, “Beyaz çay, kanser hücrelerini etkisiz hale getiriyor, tansiyonu düzenleyip yaşlanmayı geciktiriyor. Akciğer, mide, Bağırsak Kanseri riskini azaltıyor. Damar sertliğini, kemik erimesini önlüyor, kan şekerini düzenliyor, damarları güçlendiriyor, gribi önlüyor.” diye konuştu.

Beyaz çayı sallama posetler halinde piyasaya sürecekler içi, kimyasal yontemlere tabi tutulmadan doğal renklerinde ve dokularında sunulmasını oneriliyor. Bu kadar sağlıklı bir çayı oksidasyonla beyazlatılmış poşetlerde sunmak kendi içerisinde celişkili ve yazık olacağı belirtiliyor.

Beyaz çay tiryakilerince sakın sakın deniliyor, doğal kavun oraması dışında bu çay piyasaya sunulmasın deniliyor. Emeklere yazık olacağı, bu çayın doğallığıyla satışa sunulması halinde çok büyük başarı getireceği ifade ediliyor.

Evet ... artık, "Beyaz Çay' içmek vakti geldi.. İki buçuğun buçuğu, tomurcuğun demi, beyaz çayı içmek uzaklarda değil olsa gerek.... Hem de tomurcukları açmadan.... Çaykur bunu başardı.... Sıra Özel Sektörde.... Çay tüketicisi Beyaz Çay ile artık tanışmalı... Vakit Geldi....

Alıntı
erkişi isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Beyaz çayın bilinmeyen faydaları! DESTiNA Alternatif Tıp 1 05-03-2008 05:41 PM
Beyaz Kurt(Yemler) PAM.aRt Akvaryum 0 21-02-2008 03:02 AM
ÇAY HAKKlNDA HERŞEY doğangüneş Damak Tadı (yemek tarifleri) 16 15-11-2007 02:24 PM
Turk Bayragı Nasıl Olustu? Beylerbeyi Genel Kultur 0 29-10-2007 11:12 AM
Gaziantep Halk Oyunlari.. DESTiNA Halk Oyunları 0 19-10-2007 09:27 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:12 AM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!


eXTReMe Tracker

Search Engine Friendly URLs by vBSEO