![]() |
| | |||||||
Supermeydan Arşiv katogorisi Secim 2007 forumu içinde "Sol Bir Araya Gelmelimi" başlıklı konu görüntüleniyor, ""peki sol nerede? yurtseverlik, enternasyonalizm, emeğin kazanımları, bağımsızlıkçı öğrenciler sahi nerede?" aa "enternasyonalizm" dedi. ben de tkp artık bu laftan vargeçti sanıyodum. hele de yurtseverliği varken. 4 yıl önce (yarı-tkp ..."
| Anketimiz: Sol İttifak Yapmalımı? | |||
| Sol Yeniden Bir Araya Gelsin? | | 8 | 36,36% |
| Sol Bir Araya Gelmesin? | | 7 | 31,82% |
| Kararsızım? | | 7 | 31,82% |
| Katılımcı sayısı: 22. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor | |||
| | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| Yeni Kayıt ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi "peki sol nerede? yurtseverlik, enternasyonalizm, emeğin kazanımları, bağımsızlıkçı öğrenciler sahi nerede?" aa "enternasyonalizm" dedi. ben de tkp artık bu laftan vargeçti sanıyodum. hele de yurtseverliği varken. 4 yıl önce (yarı-tkp sempatizanıyken ) özelleştirme karşıtı afişlerinde fark etmiştim tkpnin hiç iyi yola gitmediğini. şu anda her tür tahminimin ötesinde bir partiye dönüştü. herhangi bir iç demokrasiden yoksun, genişlemesini "bağımsız" cephe örgütüne adam kafalamadan sağlayan, elitizm meselesinde kemalistlerle aşık atan, kürt ve ermeni (ve süryani ve ezidi vs.) meselesinde devletin inkarcılığına doğru yol alan tam bir stalinist parti. ben şahsen tkp ile birleşmem. |
| |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #12 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 92 ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi alpagut çok ilginç solun birleşmesi başlığı farkındamısın. ben tkp li ya da bağımsız cephe örgütüne kafalanmış biri değilim yalnızca internetten takip ediyorum.adam kafalamak meselesi ilginç bu arada adamlar örgütleniyor. adam kafalamıyor. barzanicilik ve amerikancılıkla birleşen bir hareketi reddediyor. ve bunun ne kadar kişiliksiz olduğunu vurguluyor tkp. inanki solun hiç yapamadığını yaptı ve kuyrukçuluktan siyaset üretememekten kurtuldu. örneğin evrensel gazetesi newrozla ilgili haberi verdip te zana nın cümlesini vererek daha sonrada emep in orda olduğunu söylemiş.aynı sayfada da direnişçilere övgüler düzmüş. bu siyasetsizliktir. sen hem abd nin en büyük destekçisi barzaniye övgüler düzen bir örgüte destek verip newrozda içler acısı bir tutum sergileyeceksin hemde aynı sayfada barzaniye işbirlikçilerine ve emperyalizme karşı savaşan insanların yanında olduğunu söyleyeceksin. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. ya da bu ne solculuk bu ne abd kuyrukçusunun kuyrukçuluğu.... tkp bunu yapmadı. siyasteini üretip ukkth nin emperyalizm tarafından nasıl kullanıldığına dikkat çekti. bu inkarcılık ya da egemen ideolojiye yakın davranmak değil siyasetini üretmektir. en büyük enternasyonalizm yurduna sahip çıkarak yurdunda sosyalizmi kurmaktır. bu devamında devrimleri de getirecektir. ve birim veto sisteminin nüvelerini de dünya üzerinde oluşturarak emperyalizmin hareket alanını kısıtlayarak yok olmaya götürecektir. yurtsever olmayan bir solcu düşünemiyorum alpagut. bu solun tarihsel onca birikimine hakaret olur. tkp nin ve yurtsever cephenin adreslerinde bu konular ayrıntılıca verilmiştir.http://www.sol.org.tr yalnızca stalinizm meselesine bende takılmış durumdayım. bu arada özelleştirmeye karşısındır muhtemelen hangi afişlerden bahsediyorsun. ne vardı o afişlerde. arkadaşlar görüyorsunuz solun birleşmesi mümkünmü Konu anarshi tarafından (03-04-2007 Saat 09:49 PM ) değiştirilmiştir. |
| |
| | #13 | |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 32864 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi Alıntı:
| |
| |
| | #14 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi Kemalizm bir siyasi kavram değildir aksine bu halkın bu vatana duyduğu sevginin adıdır?Kemalizm'i siyasi bir olgu içine itmekten vazgeçin?yurtseverliğe gelince bizler sizden çok daha fazla bu vatanı seviyor ve ileriye götürmeye çalışıyoruz. (Alfa 9 söylemiş) Konuya atlamayı hiç düşünmüyordum. Alfa 9 olta attı. Ben de atladım. Kemalist ilkeler ışığında Türk Milleti'ni çağdaş uygarlık seviyesine çıkarmak düşüncesinde olan kadrolar laikliği bu felsefenin temeli olarak almışlardı. Hatta yapının çimentosu laikliktir. Binanın her alanında bu çimentodan kullanılır. Kemalizm'in siyasi kavram olmadığını yazmışsın. Çağdaşlaşmak onların gözünde Avrupalılaşmaktır. Tanzimatçının, Jön Türk'ün ve Kemalist'in gönlünde yatan bu arzudur. Herşeyde Avrupa örnek alınmıştır. Gerçekleştirilmek istenen sistemin felsefi ve siyasi kurumları Batı'dan ithal edilmekteydi. |
| |
| | #15 | |
| Banned Üyelik tarihi: Jan 2007 Nerden: İSTANBUL Yaş: 24
Blog Mesajları: 1
Cinsiyet: Rep Gücü: 0 Rep: 32864 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi Alıntı:
Medeni olmayan milletler, medeni olanların ayakları altında kalmaya mahkumdur. Cumhuriyet düşüncede, bilgide, sağlıkta güçlü ve yüksek karakterli koruyucular ister. Cumhuriyet, demokratik idarenin tam ve mükemmel bir ifadesidir. Bu rejim, halkın gelişimini ve yükselişini sağlayan, onlardan esirlik, soysuzluk, dalkavukluk hislerini uzaklaştıran bir yoldur. Konu Bay X tarafından (04-04-2007 Saat 01:01 AM ) değiştirilmiştir. | |
| |
| | #16 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007 Yaş: 37
Cinsiyet: Rep Gücü: 87 Rep: 8586 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi Maalesef... Kemalist ideolojiyi benimseyen genç kuşak aydın ve yöneticiler, yerel dini ve kültürel grupları Türkiye'nin karanlık çağlarının uzantısı olan gereksiz kalıntıları gibi gördüler. Böyle topluluklara mensup olanlara nefretle baktılar ve bakmaya devam ediyorlar. Aklın hakimiyeti üzerinde ısrar ederler, fakat nedense başvurdukları sadece kendi akıllarıdır. Hürriyetten bahsederler övünerek, fakat maksat kendi inançsızlıklarına ve inançlarına tanıdıkları hürriyet hakkı kadar başkalarına siyasi ve fikri hakları tanımamanın yollarını aramaktır, çıkaracakları yasalarla onları mahkum etmektir. Demokrasi isterler, ama davranışları, konuşmaları, uygulamaları, form sayfalarında yazışmaları bile antidemokratiktir. Demokrasi yalnız kendi elitlerine, kendi derneklerine, kendi fikirlerine, kendi seçmenlerinedir. Kendileri gibi düşünmeyenlere ise ya kırk satır ya da kırk katır... Türkiye'ye yazık oluyor. Hem de çok yazık oluyor. |
| |
| | #17 |
| Yeni Kayıt ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi ANARSHİ'ye: solu bu şekilde tariflediğin için cevap yazdım. konuyu daıtmış olabilirm tabi. kusura bakma. ben de emepli değilim zaten. emepi de savunmuşluum yoktur. kürt hareketini desteklememek inkarcılık değildir. elbette ki ayrı rotanı çizebilirsin. mesele tkp'nin kullandığı söylemler ve pratik araçlardır. parti içi demorkasi eleştirime bişi dememişsin. üye olmadığına göre iç işleyişi bilmiyosun normaldir. ben demokratik merkeziyetçiliğin nasıl bürokratik merkeziyetçiliğe yol açacağını anlatmaya çalışırken bir tkpliye adam bana "demokratik merkeziyetçi olmadıklarını, sadece merkeziyetçi olduklarını" söylemişti. dumurlardan dumur beğenmiştim. stalinizm de böyle bişi zaten. "yurtsever olmayan bir solcu düşünemiyorum alpagut. bu solun tarihsel onca birikimine hakaret olur. tkp nin ve yurtsever cephenin adreslerinde bu konular ayrıntılıca verilmiştir." ben de "yurtseverlik" gibi ulus-devlet temelli bir kavramı baş köşeye oturtmuş bir sol düşünemyiyorum. bunun varacağı nokta bir yüzyıl önce alman sosyalistlerinin anavatan savunması adına birinci paylaşım savaşına onay vermesidir. tkp naapıyor? örneğin kerkük gündemini abd'ye teslimiyet olarak eleştiriyor. t.c. askeri müdahalede bulunsa "işte teslim olmadık" mı diyecekler? soL'un adresini verdiğine göre okumuşsundur arada ermeni katili talat paşayı büyük bir siyasetçi olarak niteleyen köşe yazısını. ermenilere karşı 1890larda ve 1910larda girişilen katliamları ancak emperyalizmin bir oyunu diye kavrayabilen de tkp değil mi? bu arada leninist diyilim. ukkth'nin yılmaz bekçiliğini yapmaya hiç niyetim yok. bahsettiğim afişler de görece masum şeylerdi. "memleketi yabancılara sattırmayacağız" türünden şeyler yazıyodu, ben de yerel sermaye güçlerini yeterince eleştirmemekle suçlamıştım vakti zamanında. tabi 1 mayısa yunanistan bayraklarıyla katılan ykp üyelerinden duyduum dehşetin yanında hafif kalmıştı bu. "ve birim veto sisteminin nüvelerini de dünya üzerinde oluşturarak emperyalizmin hareket alanını kısıtlayarak yok olmaya götürecektir." bunu pek anlamadım. bm'de abd'yi vetolaya vetolaya siyaset yapmalarını engelliycez gibi bişi demiyosun di mi? ALFA9'a: "Kemalizm bir siyasi kavram değildir aksine bu halkın bu vatana duyduğu sevginin adıdır?Kemalizm'i siyasi bir olgu içine itmekten vazgeçin?yurtseverliğe gelince bizler sizden çok daha fazla bu vatanı seviyor ve ileriye götürmeye çalışıyoruz ama maalesef bazı arkadaşar şaftı kırıp geri viteste kalmışlar?yazık?" özelleştirmeler hakkında dediklerine az çok katılıyorum. mesele kemalizmi siyasal geçmişinden uzak düşünebileceğimize dair garip inanç. bu arada hem marksist hem anaşist teoride komünizm devletin olmadığı bir toplum biçimidir, çünkü devletin varlık nedeni sınıflar arasındaki uzlaşmazlığı zor kullanarak sömürülen sınıf aleyhine bastırmaktır. |
| |
| | #18 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2007
Cinsiyet: Rep Gücü: 2 Rep: 92 ![]() | Cevap: Sol Bir Araya Gelmelimi yurtseverlikle milliyetçilik karıştırılmamalı. milliyetçilik sınıfları birleştiren şemsiyelerden bahseder. milliyetçilik tabii ki milleti ve ulusal egemenliği ister.alman sosyalistlerinin paylaşım savaşında yaptıkları milliyetçiliktir çünkü kendi burjuvalarına destek vererek matah bir şey yaptıklarını belki yurtseverlik yaptıklarını sandılar. oysa ki yurtseverlik emekle birlikte anılmalı emekçi yurtseverliği ön plana çıkarılmalıdır. yurtseverliğin bıçak sırtı konumlanışı ancak bu noktayla aşılabilir. yurtseverliğin inkarıyla değil. tüm sınıfları birleştiren ortak çıkar yoktur. ancak tüm emekçileri birleştiren ortak çıkar vardır. yurtseverliği emperyalist savaşı iç savaşa çevirerek yurdunda devrimi yapan bolşevikler yapmıştır. ve yurtlarını başka halkları karşılarına almakla savunmamaışlar, yurtlarını paylaşım uğruna açlığa yoksulluğa ve savaşa kurban veren rus egemenlerine karşı savunmuşlardır. anayurt savunması yurt savunmasıdır yurtseverliktir.komünistlerin hem faşizme karşı hem de evleri barkları yurtları için verdikleri savaştır.stalin olmasada o yapılacaktı belki de o kadar kayıp verilmeden hem de. tabi bu farklı bir konu. yukarıda ulusal egemenlikten bahsettim. ve buna karşı olduğumu belirttim. solun yurtseverliği halk egemenliği esasına dayanır.formül tek tek bireylerin toplamı ulusu, ulus, devleti oluşturur formülü değil, tek tek bireylerin toplemı halkı halk devleti oluşturur formülüdür. ve yurtseverlik bu bağlamda haklıdır. doğru ve anlaşılandır. bayrağımız emekçilerin kızıl orak çekiçli bayrağıdır. bu gün halkımızın ayyıldızlı bayrağının ayı ve yıldızı esirdir. kirlenmiştir. güzel günlerde elbette o bayrağımız temizlenerek bizim bayrağımız olarak yerini alacaktır orak çekicimizle birlikte. bence bu şansı yakalamak için devrimi beklemeye de gerek yoktur.yunanistan komünist partisinin bayrağı taşımasına ben bu gözle bakıyorum çok normal ve doğru karşılıyorum. tarihsel ezberlerimizden birisi anti kapitalizmi anti emperyalizmden öne almaktır. ancak bu gün emperyalizm sorunu her ülkenin içsel sorunudur. yabancı burjuvaziyle hesaplaşmayla yerli burjuvaziyle hesaplaşmak birlikte yapılması gereken bir şeydir. akp politikaları bu gün dışa açılmacı bir politika izlerken de mdd saçmalıklarına takılmadan anti emperyalizm görece öne çıkarılmalıdır.memleketimizi yabancılara sattırmayacağız afişinden yerlilere sattıracağız çıkarılmamalı bu gün yabancıların bir gündem maddesi olarak ön plana akp tarafından çıkarıldığı anlaşıldığı ve o afişin o ana özgü bir afiş olduğu anlaşılmalıdır. kemalizm meselesinde alfa9 u hakana, hakanı da ona havale ediyorum:-) |
| |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |