FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > SUPERMEYDAN ONLİNE > Supermeydan Arşiv > Secim 2007

Partiler ve Egitim Vaatleri

Supermeydan Arşiv katogorisi Secim 2007 forumu içinde "Partiler ve Egitim Vaatleri" başlıklı konu görüntüleniyor, "İşte seçime katılacak bazı partilerin eğitim hakkındaki vaadleri. AKP: ÖSS, internet üzerinden yılda en az 3 kez yapılacak. İmam hatip liseleri ve meslek lisesi öğrencilerine ÖSS'de uygulanan farklı katsayı kaldırılacak. ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20-06-2007, 01:24 PM   #1
SITE ADMİN

YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır

Blog Mesajları: 21
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Partiler ve Egitim Vaatleri

İşte seçime katılacak bazı partilerin eğitim hakkındaki vaadleri.

AKP: ÖSS, internet üzerinden yılda en az 3 kez yapılacak. İmam hatip liseleri ve meslek lisesi öğrencilerine ÖSS'de uygulanan farklı katsayı kaldırılacak.

CHP: Bilim ve Teknoloji Bakanlığı kurulacak. Lisede mesleki teknik eğitime ağırlık verilecek. Üniversite sınavı kaldırılacak.

ZORUNLU EĞİTİM 10 YIL OLACAK
Kapsamlı ve çağdaş yeni bir eğitim reformu yapılacak.

10 yıllık zorunlu temel eğitime geçilecek.
Lise öğrencileri üçte ikisini iş ve meslek sahibi yapacak şekilde eğitilecek.
Üniversiteye giriş sınavları kaldırılacak.
Her yıl bir milyon üniversite öğrencisine yeterli Eğitim Yaşam Desteği Bursu sağlanacak.

MHP: Üniversite giriş sınavı kaldırılacak. Bunun yerine ilköğretim ve ortaöğretimde etkili yönlendirmeye bağlı olarak uygulanacak müfredat ile ortaöğretim başarısını ve ortaöğretim sonunda yapılacak 'Olgunlaşma Sınavı'nı esas alan üniversiteye geçiş sistemi uygulanacak.

MHP, iktidara gelmesi durumunda, okullarda seçmeli ders olarak “Kuran-ı Kerimi Okuma ve Anlama”, “İlmihal Bilgileri” ve “Peygamberin Hayatı” gibi derslerin seçmeli olarak okutulacağını açıkladı.

İktidara gelmeleri durumunda eğitim konusuna ağırlık verileceğini açıklayan MHP, eğitimin tüm kademelerinde sınıf mevcutlarının otuz öğrencinin altına indirileceğini ve zorunlu şartların dışında ikili eğitim uygulamasına son verileceğini kaydetti.

“DERSHANELERİN ÖZEL OKULLARA DÖNÜŞMESİ TEŞVİK EDİLECEK”
MHP’nin eğitime yönelik seçim vaadleri şöyle:

-Dershanelerin özel okullara dönüşmesi teşvik edilecek,

-İlköğretim 6’ncı sınıftan itibaren ‘Kuran-ı Kerimi Okuma ve Anlama’, ‘İlmihal Bilgileri’ ve ‘Peygamberin Hayatı’ gibi dersler seçmeli olarak okutulacak. Böylece milli birlik ve bütünlüğün yanısıra vatandaş ve devlet arasında yakınlaşma ile ön yargıların giderilmesi de sağlanacak.

-Türklüğün ve İslam’ın değerlerini yaşayan ve yaşatan önder şahsiyetlerin (Hacı Bektaş-ı Veli, Mevlana, Hoca Ahmet Yesevi, Hacı Bayram Veli ve Yunus Emre gibi) hayatı ve felsefeleri, okullarda seçmeli ders olarak okutulacak.

-Üstün zekalı ve üstün yetenekli öğrenciler özel imkanlara kavuşturulacak.
-Zorunlu temel eğitim süresi 12 yıla çıkacak.

GENÇ PARTİ: Ailelerden, dershanelere harcadıkları paranın yarısını devlete vermeleri istenecek. Bu parayla eğitim fonu oluşturulacak. Fon, eğitim sisteminin güçlendirilmesine harcanacak. 3 yıl boyunca devlete para ödeyen ailelerin çocukları sınava girmeden istedikleri üniversitede okuma hakkına sahip olacak.

DEMOKRAT PARTİ: ÖSS kaldırılarak yerine istikrarlı başarıyı ödüllendirecek sistem getirilecek.

SAADET PARTİSİ: İmam hatip liseleri ve meslek lisesi öğrencilerine ÖSS'de uygulanan farklı katsayı kaldırılacak.

İP: ÖSS'nin ortaöğretimin içini boşaltan etkisine son verilecek ve sınav adım adım kaldırılacak.

EMEP: ÖSS kaldırılacak. Üniversiteye giriş sistemi herkesin yeteneklerine göre meslek edinebileceği şekilde yeniden düzenlenecek.

(Hürriyet)
Sponsored Links

Seçenekler
Stil