![]() |
|
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Psikoloji forumu içinde "Hafıza Geliştirme" başlıklı konu görüntüleniyor, "İngilizce Kelimeleri Hatırlama İngilizce'de ve bütün yabancı dillerde problem olan "kelime unutma"yı hafıza tekniklerini kullanarak en aza indirebiliriz. Bu konuda aşağıdaki örnekler verilebilir: Bundle (bandıl): Bohça, paket. "Bandıl"ı "bandır" olarak ..."
![]() |
| | Seçenekler | Stil |
| | #11 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Apr 2007 Nerden: istanbul Yaş: 26
Blog Mesajları: 8
Cinsiyet: Rep Gücü: 865 Rep: 85450 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hafıza Geliştirme İngilizce Kelimeleri Hatırlama İngilizce'de ve bütün yabancı dillerde problem olan "kelime unutma"yı hafıza tekniklerini kullanarak en aza indirebiliriz. Bu konuda aşağıdaki örnekler verilebilir: Bundle (bandıl): Bohça, paket. "Bandıl"ı "bandır" olarak aldım. Kocaman bir bohçanın baldan olduğunu hayâl ediyor ve elimdeki ekmeği bohçaya bandırıyorum. Collar (kolır): Yakalamak. "Kollar"ın bir adamı yakaladığını düşünüyorum. Callous (kelıs): Duygusuz. Duygusuz bir adamın kalas taşıdığını düşünüyorum. Çünkü "kalas" kelimesi genelde duygusuz, kaba insanlar için kullanılır. Drag (dıreg): Sürüklemek. Bir direk sürüklediğimi düşünüyorum Expense (ekspens): Masraf. Eve bir ek pense daha alıp gereksiz masraf yaptığımı düşünüyorum. Prize (pırayz): Ödül. Şampiyona Ödül olarak priz verdiklerini düşünüyorum. Shield (şiyıld): Kalkan. Ödül olarak verilen şildi kalkan olarak kullandığımı hayâl ediyorum.
__________________ Kimse Bana Masal Anlatmasın Çocukkende Sevmezdim Zaten.. |
| | |
| Herşey Yarı Fiyatına.. |
| | #12 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 865 Rep: 85450 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Akrostişler AKROSTİŞ NEDİR? Bir bilginin hatırda tutulabilmesi için, ilgili kelimelerin baş harflerinden oluşan kelime ya da anlamsız harfler grubuna akrostiş denir. AKROSTİŞ ÖRNEKLERİ Dünya'nın en uzun nehirleri MANİSA'nın içinde. MANİSA kelimesindeki sessiz harfler, sırasıyla Dünya'nın en uzun nehirlerinin baş harflerinden oluşuyor. Sırasıyla, Dünya'nın en uzun nehirleri: Mississippi A Nil İ Sarıırmak A Türkiye'nin En Uzun Nehirleri KAFES'in içinde. Yâni, KAFES'teki sessiz harfler, sırasıyla, Türkiye'nin en uzun nehirlerinin ilk harflerinden oluşuyor. Sırasıyla, Türkiye'nin en uzun nehirleri: Kızılırmak A Fırat E Sakarya kaynak
| | |
| | #13 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: May 2008
Cinsiyet: Rep Gücü: 132 Rep: 13172 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hafıza Geliştirme sevgili dogangunes ,valla gece gece hepsini okudum actigin konularin ve sanirim ki hafizam daha da bi genisledi ama yordu beni:))bukadar bilgi depolamak hafiza geriligine sebep olmaz umarim bu saat de ....:) guzel konulardi hepsi...
__________________ sade ve gucluyum... |
| | |
| | #14 |
Cinsiyet: Rep Gücü: 865 Rep: 85450 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hafıza Geliştirme Bu kadar bilginin zararı olmaz canım inan faydası olur bir gün bir yerde...:Entusiasmado:
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| |