FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları key ödemeleri Estetik prefabrik reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Psikoloji

uykuda Insan istedigi düşü gorebilir mi ?

Bilim Teknik katogorisi Psikoloji forumu içinde "uykuda Insan istedigi düşü gorebilir mi ?" başlıklı konu görüntüleniyor, "mesela uyuyoruz,Uyuyoruz, ruya goruyoruz, ayni ruyayi olsa olsa politikacilar gordurur insanlara , bunu kabul ediyorum. su anki durum da bu belkide kimbilir. 1-benim sorum gercek , insan istedigi ruyayi gorebilir ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30-04-2008, 07:50 PM   #1
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor
uykuda Insan istedigi düşü gorebilir mi ?

mesela uyuyoruz,Uyuyoruz, ruya goruyoruz, ayni ruyayi olsa olsa politikacilar gordurur insanlara , bunu kabul ediyorum. su anki durum da bu belkide kimbilir.

1-benim sorum gercek , insan istedigi ruyayi gorebilir mi ? ismarlama siparis ruya mesela ?

2- 3-5 kisi ayni ruyaayi ayni yerlerde ayni olaylarda gorebilir mi zaman farkli olabilir ??

//ben mesela daha once gordugum ruyanin devamini gordugum oldu ,sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz. //
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Sponsored Links
Alt 30-04-2008, 09:38 PM   #2
Aktif Uye

Mevt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Mevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyorMevt çok gurur duyuyor
Mevt - MSN üzeri Mesaj gönder
Cevap: uykuda Insan istedigi düşü gorebilir mi ?

insan istedigi ruyayi gorebilir mi ?çok zorlarsam kendimi evet görebilirim.mesela neyi görmek istiyorsam rüyamda o gün o şeyi çok fazla kafama takmam gerekir düşünmem gerekir.hiç denemedim ama görürüm herhalde.

3-5 kisi ayni ruya'yi ayni yerlerde ayni olaylarda gorebilir mi zaman farkli olabilir ??bilmiyorum belki olabilir ama şimdiye kadar hiç duymadım.
Alt 30-04-2008, 09:52 PM   #3
FORUM MODERATOR

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen adamdır.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor

Alıntı:
orkuorkun´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
mesela uyuyoruz,Uyuyoruz, ruya goruyoruz, ayni ruyayi olsa olsa politikacilar gordurur insanlara , bunu kabul ediyorum. su anki durum da bu belkide kimbilir.

1-benim sorum gercek , insan istedigi ruyayi gorebilir mi ? ismarlama siparis ruya mesela ?

2- 3-5 kisi ayni ruyaayi ayni yerlerde ayni olaylarda gorebilir mi zaman farkli olabilir ??

//ben mesela daha once gordugum ruyanin devamini gordugum oldu ,sizler bu konuda ne dusunuyorsunuz. //

1-Eğer bir düşünceye odaklanırsanız istediğiniz rüyayı görebilme ihtimaliniz çok fazladır.
Sipariş rüya işine ben inanmıyorum.

2-Üç beş kişi aynı rüyayı görür. Bir örnek vermek gerekirse 1999 depremi gecesi çoğu
insan depremle ilgili rüya görmüş. Ben de bu deprem rüyasını görenlerden biri olarak ne
zaman deprem gördüysem rüyamda mutlaka ertesi gün deprem oldu. Hatta tanıdıklar bana bazen sorarlar yakında deprem olacak mı diye.:)

3-Rüyalar bazı olayların habercisidir. Ben buna çok inanıyorum.Bazen olacakları görüyorum ve aynı şekilde olaylar gelişiyor. Bazen de olacak olan olaylar başka
şekilde görünüyor.Bir örnek vermek gerekirse bir akrabamı rüyamda yüksek bir
tepeden kuş gibi uçtuğunu gördüm.Ertesi gün telefon ettim akrabam bir gün önce
çatıdan aşağı düşmüş onu öğrendim.Rüyalar parça parça da görülebilir.
Alt 21-05-2008, 03:30 PM   #4
1. şiir yarışması birincisi
Altın Üye (Ağustos 2008)

RABİA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Bizim de bir Adımız var.Ezan ile Kondu,Sela İle Bitecektir.

Blog Mesajları: 4
RABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyorRABİA çok gurur duyuyor

Bazen çok istediğim birşeyi gördüğüm oluyor.

Ama benim için bana daha ilginç geleni,rüyama müdahale edebiliyorum.Yani,eğer rüyamda öldürüleceğimi görüyorsam,o sırada rüyada olduğumu hatırlıyor ve hemen gözlerimi açıyorum...Bana garip geliyor...
Alt 21-05-2008, 04:26 PM   #5
SUPER MODERATOR

orkuorkun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
going means,going far. Going far means Returning

orkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyororkuorkun çok gurur duyuyor

Dis dunya ile en kucuk temas ruyamizin yönunu degistirebilir, Psikologlar cok kotu bir deney yapmislar, acaba insan uyurken yapilan telkinler nasil sonuc vericek diye.

uyuyan ve ruya gordugune ikna olunan kisiyi REM uykusunda ruya gordugu ani yakalamislar, adamin kan kaybetmekte oldugunu ayaginin yaralandigini telkin etmisler. ve bu sesler icin senaryo yazilmis. ayrica uyuyan adamin ayagina BUZ degdirmisler.
ruya yasayan bu adam ölmus. Bu beyinin bir ruyaya ne kadar bagli oldugunu gosteriyor.
--ölmeye karar veren bir beyin

ruya gorme esnasinda,cocukluguma gidiyorum buzdolabi fabrikasinda epey zorlanmistim cocukken buyuk buzdolaplarini tasidim, gece ruyalarimda fabrikada goruyordum kendimi, cunku yaptigim is agirdi sanirim 13-14 yasinda idim. ve ruyamin devamini gorebiliyordum.

insanin ruh hali ve o anki sicaklik etkiliyor.
ayni ruyayi 3-4 kisinin gormesi zor.ama insan icin imkansiz diye birsey yok. ayni olaylar yasandiysa ayni yerlerdeyse. ayni ortami paylasiyorlarsa hemen hemen benzer ruyalar olusma olasiligi vardir.

belli bir ortami paylasan kiz gurubu icin arastirmalar yapilmis. 1 yil sonra yemek yedikleri wc ye gittikleri gunler ayni hale gelmis. adet duzenleri de ayni gunde geliyormus. benzer ruyalar goruyorlarmis. genelde amerikada yatili okullarda bu disiplin vardir.
----

ruya nin tek buyuk olayi benim gozumde 5 dakika surmedigi halde sanki cok buyuk zaman dilimi gibi gecmesidir. Bu benim bilimsel dusunceme gore buyuk bir ipucu

Eger beynimize zamani cok hizli kullanabilmeyi ogretebilirsek cok buyuk gelisme saglayabiliriz. Uykuda ogrenme olayina kesinlikle sicak bakiyorum.

Hani kitap okumuyoruz demistik ya uykularin icine zorla meslekler sigdirabiliriz.
Imkansiz diye birsey yoktur. Bize sadece C.C. Allahin verdigi beyni kullanmak kaliyor.
var ama kullanmadiktan sonra bir anlami yok. Bilimde yatiyor hersey

denizcilikte bir laf vardir. bir malzeme calisiyorsa gemide denizin ortasinda cok muhimdir.
eger baska bir arac calismiyorsa onu hemen atiniz yada tamir ediniz. cunku geminin agirligini etkileyerek sizi yaniltir. bosuna yuk tasirsiniz.

kimbilir belki ruyalar bize cok seyi aciga vuruyor, biz anlamamakta direniyoruz
orkuorkun isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:18 AM .