FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin reklam verin reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > GENEL & GÜNCEL > Bilim Teknik > Psikoloji

empati kurabiliyor muyuz..?

Bilim Teknik katogorisi Psikoloji forumu içinde "empati kurabiliyor muyuz..?" başlıklı konu görüntüleniyor, "En basit anlamıyla bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Basit bir sözcük gibi görünen 'empati' aslında arkasında birçok kuramsal öğe barındıran bir ..."

LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13-03-2008, 01:04 PM   #1
Uye

k.mutluluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.

k.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyork.mutluluk çok gurur duyuyor
Unknown empati kurabiliyor muyuz..?

En basit anlamıyla bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Basit bir sözcük gibi görünen 'empati' aslında arkasında birçok kuramsal öğe barındıran bir kavram.

Empati kurduğumuzda ise karşımızdaki kişiye hak vermemiz gerekmiyor. Önemli olan kendimizi onun yerine koyup onun düşünce, algılama ve duygu dünyasını keşfetmemiz...
Sonrasında ister hak verin, ister hak vermeyin onu anlamış olacaksınız.

İnsanlar arası ilişkilerde sorunları,çatışmaları en aza indirmenin ve güzel geçimi sağlamanın başarılı yollarından biri, empati yönteminin uygulandığı durumlardır.Empati yöntemi, kişinin yaşanılan ortamı karşısındaki kişinin bakış açısından algılamaya çalışmasını sağlamaktır.Böylelikle sorunların kavranmasında, tepkilerin ölçülmesinde ortak bir noktaya gelinmesi kolaylaşabilmektedir

Günlük hayatımızda ne kadar empati kurabiliyoruz??
Sponsored Links
Alt 16-05-2008, 10:41 AM   #2
Aktif Uye

SAHARAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Herkesçe sevilmek istiyorsanız, sıradan biri olmalısınız. O.W.

SAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyorSAHARAY çok gurur duyuyor
Cevap: empati kurabiliyor muyuz..?

Mutluluk tam bu konuyu açacaktım bir baktım sen açmışsın zaten.:)

Günlük hayatımda her zaman empati kurabiliyorum. Bir adım atmadan önce karşımdaki

insanın yerine kendimi koymaya çalışarak önce empati yapıyorum. Olayları tartıyorum

anlamaya çalışıyorum. Acaba bana yapılsa böyle bir şey ne hissederdim diye o olayın

muhasebesini yaptıktan sonra tam anlamıyla yapacağım iş hakkında yada söyleyeceğim sözlerle

ilgili kesin karar verebiliyorum. Empati yaparak olaylar hakkında yorum yapmak yada

karşınızdaki kişinin yerine kendinizi koyarak düşünmek size her zaman kazandırıyor.

Konu çok güzel, paylaştığın için tşk mutluluk.

Seçenekler
Stil

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:22 AM .