![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Psikoloji forumu içinde "empati kurabiliyor muyuz..?" başlıklı konu görüntüleniyor, "En basit anlamıyla bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Basit bir sözcük gibi görünen 'empati' aslında arkasında birçok kuramsal öğe barındıran bir ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008 Nerden: umut dolu bir yerlerden
Cinsiyet: Rep Gücü: 53 Rep: 5247 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | En basit anlamıyla bir insanın kendisini karşısındaki insanın yerine koyarak onun duygu ve düşüncelerini doğru olarak anlamasıdır. Basit bir sözcük gibi görünen 'empati' aslında arkasında birçok kuramsal öğe barındıran bir kavram. Empati kurduğumuzda ise karşımızdaki kişiye hak vermemiz gerekmiyor. Önemli olan kendimizi onun yerine koyup onun düşünce, algılama ve duygu dünyasını keşfetmemiz... Sonrasında ister hak verin, ister hak vermeyin onu anlamış olacaksınız. İnsanlar arası ilişkilerde sorunları,çatışmaları en aza indirmenin ve güzel geçimi sağlamanın başarılı yollarından biri, empati yönteminin uygulandığı durumlardır.Empati yöntemi, kişinin yaşanılan ortamı karşısındaki kişinin bakış açısından algılamaya çalışmasını sağlamaktır.Böylelikle sorunların kavranmasında, tepkilerin ölçülmesinde ortak bir noktaya gelinmesi kolaylaşabilmektedir Günlük hayatımızda ne kadar empati kurabiliyoruz??
__________________ Örümcek beyinlere hiç tahammülüm yoktur.!!!! |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Aktif Uye ![]() Üyelik tarihi: Apr 2008 Nerden: Okyanus
Cinsiyet: Rep Gücü: 194 Rep: 19289 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: empati kurabiliyor muyuz..? Mutluluk tam bu konuyu açacaktım bir baktım sen açmışsın zaten.:) Günlük hayatımda her zaman empati kurabiliyorum. Bir adım atmadan önce karşımdaki insanın yerine kendimi koymaya çalışarak önce empati yapıyorum. Olayları tartıyorum anlamaya çalışıyorum. Acaba bana yapılsa böyle bir şey ne hissederdim diye o olayın muhasebesini yaptıktan sonra tam anlamıyla yapacağım iş hakkında yada söyleyeceğim sözlerle ilgili kesin karar verebiliyorum. Empati yaparak olaylar hakkında yorum yapmak yada karşınızdaki kişinin yerine kendinizi koyarak düşünmek size her zaman kazandırıyor. Konu çok güzel, paylaştığın için tşk mutluluk.
__________________ Yüreğinde zerre kadar art niyet ve riya taşıyan insan, benim yüreğimi göremez! |
| | |
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
| | |
| | |