FORUM SUPERMEYDAN  
Kültür Sanat ve Havacılık forumları reklam verin 2008 öss yerleştirme sonuçları reklam verin reklam verin

Geri git   FORUM SUPERMEYDAN > YAŞAM > Kültür, Sanat > Sinemalar

Hollywood’daki ilk Türk öldü

Kültür, Sanat katogorisi Sinemalar forumu içinde "Hollywood’daki ilk Türk öldü" başlıklı konu görüntüleniyor, "Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarından Nihat Aybars (89) İstanbul’da vefat etti. Aybars, 1948’de gittiği Hollywood’da, “Hollywood Rüyası” isimli bir film çekerek, bu konuda ilk olmuştu. İSTANBUL - Uzun bir süredir rahatsız ..."

Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 11-12-2005, 10:58 PM   #1
SITE ADMİN
 
YukseLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Güclu insanlar daima Uysal,Zayıf insanlar daima Hırcındır
 
Üyelik tarihi: Nov 2005
Nerden: Samsun/TURKEY
Yaş: 33
Mesajlar: 5.332
Blog Mesajları: 21
Cinsiyet:
Rep Gücü: 291 Rep: 28332
YukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyorYukseLL çok gurur duyuyor
Hollywood’daki ilk Türk öldü

Devlet Tiyatrosu emekli sanatçılarından Nihat Aybars (89) İstanbul’da vefat etti. Aybars, 1948’de gittiği Hollywood’da, “Hollywood Rüyası” isimli bir film çekerek, bu konuda ilk olmuştu.


İSTANBUL - Uzun bir süredir rahatsız olan Aybars’ın cenazesi, 13 Aralık Salı günü toprağa verilecek. Nihat Aybars için, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde tören düzenlenecek.

İstanbul’da dünyaya gelen Aybars, 1943 yılında Ankara Devlet Konservatuarı Yüksek Bölümü’nü bitirdi.

TÜRKİYE İÇİN BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİ
Öğrencilik yıllarından itibaren Tatbikat Sahnesi’nde rol alan Aybars, 1948 yılında Hollywood’a giderek film teknikleri öğrenimi gördü. Daha sonra da bir bölümü Hollywood’da, bir bölümü ise Türkiye’de geçen ‘Hollywood Rüyası’ isimli filmi çekerek, bu konuda bir ilki gerçekleştirdi.

HEM OYNADI HEM YÖNETTİDevlet Tiyatroları’nda 1949 yılından itibaren sanatçı ve rejisör olarak çalışan Aybars, görev yaptığı yıllar boyunca ‘Kibarlık Budalası’, ‘Miras’, ‘Gelin’, ‘Kıl Payı’, ‘Cadı Kazanı’ ve ‘Vanya Dayı’ gibi oyunlarda rol aldı. Ayrıca ‘Yanlış Üstüne Yanlış’, ‘Ayrı Masalar’ ve ‘Yatık Emine’ gibi oyunları yönetti.

Emekliye ayrılarak İstanbul’a yerleşen Nihat Aybars, Kenter Tiyatrosu’nda da ‘Vanya Dayı’yı oynadı. Taksim Sahnesi’nde ‘Mariana Pinada’ ve Oda Tiyatrosu’nda ‘Yanlış Üstüne Yanlış’ isimli oyunları sahneye koydu.

Sanatçı ayrıca, Ankara, İstanbul ve İzmir sahnelerinde daha önce oynadığı oyunlardan seçme tek kişilik gösteriler de yaptı.


ntvmsnbc.com
__________________
Akıllı bir adam yalnız kendi tecrübelerinden, çok akıllı bir adam başkalarının da tecrübelerinden yararlanır
YukseLL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Mesajı Digg'e ekleMesajı del.icio.us'a ekleMesajı Technorati'ye ekleMesajı FURL ekleSpurl this Post!Reddit! Wong this Post!
Alıntı ile Cevapla
Sponsored Links
Cevapla

Seçenekler
Stil


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevap Son Mesaj
Raindrop Türkevi Mevt Vip Salonu 1 29-01-2008 09:33 PM
TÜRK SİNEMA (YEŞİL ÇAM) TARİHİ doğangüneş Sinemalar 4 10-08-2007 02:44 PM
Türk Dil Kurumu Karakarizma Serbest Kürsü 0 14-03-2007 08:58 PM
Anıtkabir DESTiNA Mustafa Kemal Atatürk 2 20-10-2006 07:39 AM
Eski Türk Edebiyatı DESTiNA Edebiyat 1 30-09-2006 07:14 AM


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 08:06 PM .


Powered by vBulletin® Jelsoft Enterprises Ltd.

Supermeydan.net kar amacı gütmeyen bilgi, paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir, üyeler her türlü bilgiyi,dosyayı önceden onay olmadan anında siteye yazabilmektedir, bu mesajlardan dolayı doğabilecek her türlü sorumluluk mesajı yazan üyeye aittir. Yine de sitemizde yasa dışı (illegal) içerik bulursanız supermeydan@gmail.com email adresine bildiriniz, şikayetiniz incelendikten sonra en kısa sürede gereken yapılacaktır, Teşekkürler!



Search Engine Friendly URLs by vBSEO