![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Benim Sayfam (Günlük) forumu içinde "Güzin Abla Sayfası" başlıklı konu görüntüleniyor, "Sitem * Sitem bu sitem Seni benden çalana, Seni benden ayırana sitem. Başka kollarda olduğun, Beni ayyaş yaptığın, Dipsiz kuyuya attığın için sitem. Bu yüreğin altına elini koyamadığın, Bu yüreği ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #81 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Sitem * Sitem bu sitem Seni benden çalana, Seni benden ayırana sitem. Başka kollarda olduğun, Beni ayyaş yaptığın, Dipsiz kuyuya attığın için sitem. Bu yüreğin altına elini koyamadığın, Bu yüreği bitirdiğin için sitem. Hissedemediğin aşk, Soldurduğun busem için sitem. Denizlere sel olup akıttığım göz yaşlarımı Dalgalar vurur sahiline diye günlerce beklediğim için Aptallığıma sitem. Riyasız, çıkarsız, sınırsız davranıp, İhanete uğradığım için saflığıma sitem. Başımı dik tutamayıp onurumu, gururumu Ayaklar altına aldığım için Kendime sitem... (02 Eylül 2005 / İstanbul) Canan Palabıyık |
| | |
| Sponsored Links |
| | #82 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Aşka sitem Aşkın ile yansam da, Ateşlerde kalsam da. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben sana. Yanımda olmasan da, Yine yalnız kalsam da. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben sana. Aşkın tutsak alsa da, Bana zincir taksada. Sitem etmem ben asla, Sitem etmem ben sana. Kemal Tekir |
| | |
| | #83 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Sabahın İlk Işıkları Bir kadın Tarla yolunda Sırtında bebesi Elinde çapa Ne güzel bir anne Senin annen Veya benim annem gibi Bir anne. Bir bebe ağaç gölgesinde Diğeri daldaki salıncakta Orak biçiyor bir kadın Ne güzel bir anne Bir bebe yanında uyuyor Diğeri dizlerinde Elinde örgüsü Saat gecenin on ikisi Bir kadın Uykusuz Ne güzel bir anne Bir bebe uykuda Bir bebe peşinde Koyun sağıyor bir kadın sabahın ilk ışıkları yeni ulaşmış evlere Ne güzel bir anne Çilesi çocukları için. Hamdi Oruç |
| | |
| | #84 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Yeter Gözlerim 'Bildiğim değişen aşığa' Gözlerim gözlerim hain yalan yüzler peşinde yanıltma yarışlarında galip sürükler peşinden ihanet çemberlerine alışılmadık gözler arar kaybolacak sahipsiz gözler götürdüğü son hep boşluğa uykusuz gecelere dayanır ihanet çemberlerine... Yeter gözlerim sus artık ışığa götür beni kurtar karanlıklardan derin uykusuzluklardan Ağıtlar arama şarkılarda Baktığın hayat benim değil Yeter çıkardığın İhanet çemberlerine... Gözlerim hain gözlerim huzurdur aradığım sonsuzluk ülkelerinde Bildiğim değişen aşklardır suskun duvarlarda gözlediğim yeter, yeter artık çıkardığın İhanet çemberlerine... Gel gözlerim Barışalım artık senle günahlara koşalım dilersen huzur veren günahlara Aşıkları gözleyelim sokak başlarında derin uykulara batalım hiç uyanılmayan umuda koşalım,düşlere Ve bildiğimiz değişen aşığın Gelip bizi çıkarmasını bekleyelim İhanet çemberlerine... 14.06.2001-Gebze Mahmut Kuru |
| | |
| | #85 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Kerpiç evde ezan Burcu burcu toprak kokan gecesinde Urgan salıncağındaki bebe uyanır Uykusu bölünür ananın ilk bebe sesinde Bebe sallanır ve ninniler söylenir Defalarca fırlasa da yataktan tek şekva yok Yorgun gözlerinden şefkat akar ananın Bebe kadar masumdur hiç şüphe yok Uykulu gözlerle bebeğine meme verirken Her yıldız selam verir kerpiç evlere Melekler göz kırpar tebessümle Uzaktan anlamsız gibi gelse de Rüzigar muştu taşıyor o eve Ve ezan ah ezan hiçbir yerde sen Böyle saygıyla karşılandın mı? Odaları böyle pervasız gezip Kalplerde ağırlandın mı? Bozkırda sonsuza yayılan ezan Ve meleği safa geçiren ezan Arşı ihtizaza geçiren ezan Beton evde böyle karşılandın mı? ... Refik Yıldız |
| | |
| | #86 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Sihirli Bir Değnek Değildir Aşk Sihirli bir değnek değildir aşk Ben böyle bilmem aşkı sevdayı Böyle belletmediler bana “Ana gibi yar olmaz” bellemiştim Kordon bağı yokmuş aşkta, sevdada Göbeği kesilince, başa gelince başlar arayışı Sıcak güvenli bir koyuna sokuluşlar Şefkatli bir kucağa sığınmalar Göbek bağından güçlü bir bağ arayışı Öyle durduk yerde filizlenmez aşk Ve kendiliğinden büyüyemez ot gibi Belki bir bakış, bir dokunuş, bir kıvılcımdır Aşkı, yangını büyütmeye yeten. Sevgiyse yürek, emek ister Kimse kimseyi durup durduğu yerde sevmez Öyle; Türk filmlerindeki çocuk gibi, aniden ısınamaz “Size baba diyebilir miyim” gibi, seviyorum diyemez Kanı kaynamaz aniden, ateşe konan tencere değildir Yürümeyi bilmez bebektir. Elinden tutulmayı bekler Bütün sevmeler aşk değildir, sevgi bu değildir Her sevilen; sevgili, canan olamaz Sevgi, sevgili denince akan sular durur ama Sevgili olmak, sevgili kalmak yürek, emek ister |
| | |
| | #87 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Bir Aşk Arıyorum Bir aşk arıyorum, Elleri bağlı, Gözleri kör olsun.. Sadece dediğimi duysun yeter. Hisleri kuvvetli olsunun. Beni görmese de, Ona baktığımı bilsin istiyorum… Bir beden istiyorum, İçinde yaşanacak kadar sevgi olsun… Bir şiir yazıyorum, Yazdıklarımı anlamak Sevenlere mahsus olsun… Bülent Çınar |
| | |
| | #88 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Algılama Farklılıkları Bir şair için ölüm ki vuslata ermektir Kavuşma umudunu yoklukta gidermektir. Renklerin karışımı bir ressam için ölüm Simsiyah tuvalinde ak kefendir gördüğüm... Besteci için ise duyulamayan seste Her güzellik nefeste,son beste son nefeste... Nasıl yaşamak haksa ölüm de öyle haktır Makbûl olan ölmeden insanca yaşamaktır... Denir ki yaşanır aşk yaşanmadan bilinmez Ölüm de öyle bir şey...ölmeden de ölünmez... Alper Kürük |
| | |
| | #89 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası İstanbul Senle Özdeş Büyülü bu şehir bilir misin? Bilir misin nasıl çeker insanı? Tıpkı GÖZLERİN gibi Tıpkı SÖZLERİN gibi Tıpkı SEN gibi…. İstanbul GÖZLERİNLE özdeş Bakışların gibi derin Çekiyor beni kuytularına O karşı konulmaz silüetiyle Asaletinde saklı güzelliğiyle Özdeş işte Gözlerindeki kahverengiyle… İstanbul SÖZLERİNLE özdeş Rüzgarın delice esmesi gibi bazen Bazense bir seher yeli Ruhumu okşayıp avutan Salıyor beni dert iklimine Derdin derdim oluyor Alıyor götürüyor uzaklara İçimi burkan kurşuni şafaklara Bir acım var ki anlatamam sorma Tarifi zor tasviri zor Beni bu şehirde bir başıma koyma… İstanbul SENLE özdeş Kokun sinmiş her köşeye Her sokağı, her caddesi sen Sahillerde seni arayansa ben Düşmüşüm yollara izini arıyorum Tanıyan var mıdır seni bilmiyorum… Bir sokak çocuğu geçiyor yanımdan Sormak istiyorum görmüş mü seni Yüzüme bakıyor, sanki bana ayna Gözlerinde bir umutsuzluk, Kalbinde bir kırgınlık ki sorma… Onda görüyorum kendimi Kırılmış, umutsuz yüreğimi… Düşmüşüm sokaklara Arıyorum öylece seni İstanbul senle özdeş dedim ya… Biliyor musun? Bu şehir yitirdi manasını Çünkü; Yükleyen sendin ona anlamını… 23.01.2007/İstanbul Sa:18:00 Derya Davarcı |
| | |
| | #90 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Ben Bir Mustafa Kemal'im İzindeyim Atatürk’üm Tek benzemez şu cemalim Her şeyimle ben bir Türk’üm Ben bir Mustafa Kemal’im Hep bağlıyım ben bu anda Hür yaşarım bu vatanda Gücüm damardaki kanda Ben bir Mustafa Kemal’im Laik cumhuriyetçiyim Halkçıyım milliyetçiyim Hep hürüm hürriyetçiyim Ben bir Mustafa Kemal’im Anadolu elindeyim Tüm dünyanın dilindeyim Atatürk’ün yolundayım Ben bir Mustafa Kemal’im Vatan birdir kimse bölmez Türke düşman asla gülmez “Mustafa Kemal’ler ölmez “ Ben bir Mustafa Kemal’im Mustafa Dilki |
| | |
| | |