![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Benim Sayfam (Günlük) forumu içinde "Güzin Abla Sayfası" başlıklı konu görüntüleniyor, "EN GÜZEL ŞİİRLER BURADAAAA GÜZİN ABLA ŞİİR DELİSİ OLSUN BENİMDE ADIM OLMAZMIKİİİİ!!!!! Gidiyorum buralardan yalınayak ve üzgün Önümdeki uçurumlara aldırmadan Varsın hayallerim kurduğum yerde kalsın Ardımda yaralı bir yürek Kederli ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #31 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... EN GÜZEL ŞİİRLER BURADAAAA GÜZİN ABLA ŞİİR DELİSİ OLSUN BENİMDE ADIM OLMAZMIKİİİİ!!!!! Gidiyorum buralardan yalınayak ve üzgün Önümdeki uçurumlara aldırmadan Varsın hayallerim kurduğum yerde kalsın Ardımda yaralı bir yürek Kederli bir ömür Ve yoksul anılar bırakarak Çekip gidiyorum sevdiğim Hoşçakal gönlümün nazlısı Gidiyorum başım önümde, gözümde nem Duramam artık ey aşk, ey sevdiğim Hüzne ve kedere boğulduğum bu şehirde.. Hiçbir anı kabul etmiyor beni Bedenim buz gibi soğuk Yüreğim param parça keder Kış kadar soğuk ellerim Ardımda yoksul bir sevda Ve bana ait ne varsa Bırakıp gidiyorum sevdiğim Hoşçakal alnımın yazısı,kaderimin küskünü hoşkakal Bütün yaprakları dökülmüş Dalları kırılmış bir ağaç gibi hıçkırarak Ve bırakarak ardımdan sırtımı yasladığım çınar ağacını Meçhule giden acılar yüklü bir gemide Uğuldayan rüzgarlara sarıp sesimi Şarkıların sustuğu,aşkların vurulduğu Limanlara gidiyorum sevdiğim Hoşçakal kırık sazım,sevdamın yaralı türküsü Hoşçakal Bir yıldız daha kaymadan gözlerimden Bir daha yağmamalı bu ihanet yağmurları Ağlamamalı bu yürek bir daha Bir acıyı başka bir acıyla sarıp Alıp dağların ve yıldızların gölgesini Yüzümde kış,bakışlarımda kar Yorgun akan bir ırmak misali Kimsesiz sokaklara bırakıp yalnızlığımı Gidiyorum sevdiğim Hoşçakal gecelerimin yıldızı |
| | |
| Sponsored Links |
| | #32 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... Aşka ağlamak yakışır Bu yüzden sen Bir kadının gözyaşında diriliyorsun Herkesin uyuduğu sessiz gecelerde Bir kadının dumanlı yalnızlığına Eşlik ediyor kederin Bilemezsin Rimelinin akmasına aldırmadan İçli içli ağladığını o kadının Aslında ne varsa bir karanlıktır Onun için ve Ancak seninle aydınlanır Bu ürküten yaşamak Ağrılar böler uykularını Başı iki elinin arasında Diline vird olmuş adın Sabahı getirir öylece Ağrılar böler uykularını Ağrıyan nedir? Kalp mi? Baş mı? Mide mi? Aşka ağlamak yakışır Bu yüzden ağlar bir kadın Ayrılık mıdır kavuşmak mıdır Bilemez yaşadığı İçinde bir dert büyür nefes aldıkça İçinde depremler kopar Derinden sarsar huzuru her an Aşka ağlamak yazılı diye Kadere uyar çaresiz kadın |
| | |
| | #33 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... sevmek" dedim. "yoluna ölmek" dedi. "yol" dedim. alıp başını gitmek dedi. "gitmek" dedim. Bir "ahh" çekip "dostlardan ayrılmak" dedi. "dost" dedim. Durdu. Bana baktı. "dost" diye mırıldandı. "yüreğime nasıl koysam bilemediğim"dedi. "yürek" dedim. dünyaları içine sığdıramadığım" dedi. "dünya" dedim. "hayatın bir yüzü" dedi. "yüz" dedim. "ardında ne gizli bilemediğim" dedi. "giz" dedim. "hep çözmeye çalıştığım" dedi. "çalışmak" dedim. "bitmeyecek öykü" dedi. "öykü" dedim. "binlercesini içimde gizliyorum" dedi. "gizlemek" dedim. "işte her şeyin bitimi" dedi. "şey" dedim. "sevda" dedi. "sevda" dedim. "peşinden koştuğum" dedi. "koşmak" dedim. hayat bir maraton" dedi. "hayat" dedim. "öyle kısa ki!." dedi. "niçin kısa?" diye sordum. "yaşanacak çok şey var, zaman yok" dedi. "yaşanması gereken ne var?" diye sordum. "aşk" dedi. "kaç kere?" diye sordum. "bin kere" dedi, "milyon kere" "neden bir kere değil?" diye sordum. "bütün aşkların toplamı, en yüce ve tek aşk" dedi. "önce ona varsan olmaz mı?" diye sordum. "keşke olsa" dedi, "ama önce yoğrulmak gerek" "acı çekmek mi?" diye sordum. "evet, aşk acısında yok olmak" dedi. "yok olunca!." dedim. "işte gerçek aşkta o zaman yaşamaya başlarsın" dedi. "gerçek aşk!." dedim. "büyük o!" dedi. Durdum. Durdum. Ve sustum! "neden sustun?" diye sordu. "yüreğim titredi sanki" dedim. "neden?" diye sordu. "bilmiyorum" dedim. "büyük o!" "evet." dedi, "büyük o!" "nerede?" diye sordum. "her yerde" dedi. "nasıl?" diye sordum. "yüreğini aç" dedi. "yüreğimi açmak!." dedim. "bir tebessümle bak her şeye" dedi. "tebessüm" dedim. "her kapının anahtarı" dedi. "kapı" dedim. "girmeden bilemezsin" dedi. "ya korku!" dedim. "bilinmeyenden korkar insan" dedi. "ben bilmiyorum" dedim. "neyi?" diye sordu. "ben'i" dedim. "sen kimsin?" diye sordu. "ben kimim?" diye sordum. "sevgiyle beslenensin" dedi. kimin sevgisiyle?" diye sordum. "büyük o'nun." dedi. Durdum. Durdum. Yine sustum. "kimsin?" diye sordum. "sen'im" dedi ALINTIDIR(HEPSİ) |
| | |
| | #34 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... AĞIR HASTA Üfleme bana anneciğim korkuyorum Dua edip edip, geceleri. Hastayım ama ne kadar güzel Gidiyor yüzer gibi, vücudumun bir yeri. Niçin böyle örtmüşler üstümü Çok muntazam, ki bana hüzün verir. Ağarırken uzak rüzgarlar içinde Oyuncaklar gibi şehir. Gözlerim örtük fakat yüzümle görüyorum Ağlıyorsun, nur gibi. Beraber duyuyoruz yavaş ve tenha Duvardaki resimlerle, nasibi. Anneciğim, büyüyorum ben şimdi, Büyüyor göllerde kamış. Fakat değnekten atım nerde Kardeşim su versin ona, susamış. Fazıl Hüsnü Dağlarca |
| | |
| | #35 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... DÖNME GERİ Geleceksen diye bekledim, Seveceksin diye özledin, Bir gülüş, biraz sevgi istedim, Sen sevmedin ama ben delice sevdim... Ah sevgili(!) Biraz uçuksun, biraz da deli Hiç mutlu olmadım Kalbine girdim gireli... Gelişin nasıldı bilmiyorum Ama gidişini hiç unutmuyorum Aklıma geldikçe ağlıyorum Kızgın değil, kırgınım sana, Artık gelme istemiyorum... Ah sevgili(!) Gör sevgili Öldürdün şu kalbi, Unutur muyum yıllar geçse seni Özledim desem de, gelme geri.. fazıl hüsnü dağlarca |
| | |
| | #36 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... HİCRET Damlara bakan penceresinden Liman görünürdü Ve kilise çanları Durmadan çalardı, bütün gün. Tren sesi duyulurdu, yatağından Arada bir Ve geceleri. Bir de kız sevmeye başlamıştı Karşı apartmanda. Böyle olduğu halde Bu şehri bırakıp Başka şehre gitti. Şimdi kavak ağaçları görünüyor, Penceresinden, Kanal boyunca. Gündüzleri yağmur yağıyor; Ay doğuyor geceleri Ve pazar kuruluyor, karşı meydanda. Onunsa daima; Yol mu, para mı, mektup mu; Bir düşündüğü var. ORHAN VELİ KANIK |
| | |
| | #37 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... YAŞAMAK Biliyorum, kolay değil yaşamak, Gönül verip türkü söylemek yar üstüne; Yıldız ışığında dolaşıp geceleri, Gündüzleri gün ışığında ısınmak; Şöyle bir fırsat bulup yarım gün, Yan gelebilmek Çamlıca tepesine... -Bin türlü mavi akar Boğaz'dan- Her şeyi unutabilmek maviler içinde. Biliyorum, kolay değil yaşamak; Ama işte Bir ölünün hala yatağı sıcak, Birinin saati işliyor kolunda. Yaşamak kolay değil ya kardeşler, Ölmek de değil; Kolay değil bu dünyadan ayrılmak. ORHAN VELİ KANIK Ağustos 13 |
| | |
| | #38 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... İSTANBULU DİNLİYORUM İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor, derken; Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık. Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Başımda eski alemlerin sarhoşluğu Loş kayıkhaneleriyle bir yalı; Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geçiyor kaldırımdan; Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar. Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı; İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı. İstanbul'u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde; Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum; Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul'u dinliyorum. ORHAN VELİ KANIK |
| | |
| | #39 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... DOSTLAR BENİ HATIRLASIN Ben giderim adım kalır, Dostlar beni hatırlasın. Düğün olur, bayram gelir, Dostlar beni hatırlasın. Can bedenden ayrılacak, Tütmez baca, yanmaz ocak, Selam olsun kucak kucak, Dostlar beni hatırlasın. Açar solar türlü çiçek Kimler gülmüş, kim gülecek Murat yalan, ölüm gerçek, Dostlar beni hatırlasın. Gün ikindi akşam olur, Gör ki başa neler gelir, Veysel gider, adı kalır Dostlar beni hatırlasın AŞIK VEYSEL öldüğüm şiirrrrrr |
| | |
| | #40 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Paylaşımları.... ANAMA Dokuz ay koynunda gezdirdi beni Ne cefalar çekti ne etti Anam Acı tatlı zahmetime katlandı Uçurdu yuvadan yürüttü Anam Anaların hakkı kolay ödenmez Analara ne yakışmaz ne denmez Kan uykudan gece kalkar gücenmez Emzirdi salladı uyuttu Anam Doğurdu beni Sivas ilinde Sivralan Köyünde tarla yolunda Azığı sırtında orak elinde Taşlı tarlalarda avuttu Anam Ben yürürdüm Anam bakar gülerdi Huysuzluk edersem kalkar döverdi Hemen kucaklayıp okşar severdi Çirkin huylarımı soyuttu Anam Çocuğudum Anam bana ders verdi Okumamı çalışmamı ön gördü Milletine bağlı ol da dur derdi Vatan sevgisini giyitti Anam Tükenmez borcum var Anama benim Onun varlığından oldu bedenim Kimi köylü kızı kimisi hanım Ta ezel tarihte kayıtlı Anam Veysel der kopar mı Analar bağı Analar doğurmuş ağayı beyi İşte budur sözlerimin gerçeği Okuttu öğretti büyüttü Anam AŞIK VEYSEL |
| | |
| | |