![]() |
| | |||||||
SUPERMEYDAN ÖZEL katogorisi Benim Sayfam (Günlük) forumu içinde "Güzin Abla Sayfası" başlıklı konu görüntüleniyor, "Mustafa Kemal'i gördüm Mustafa Kemal’i gördüm Mustafa Kemal gibi düşünenlerin beyinlerinde Aha diyordu size gösterdiğim çağdaş hedef, Muasır medeniyet orada diyordu. Ben size güvendim gençlik Ben sizinle umutlandım. Ve ben ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #91 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Feb 2008
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Mustafa Kemal'i gördüm Mustafa Kemal’i gördüm Mustafa Kemal gibi düşünenlerin beyinlerinde Aha diyordu size gösterdiğim çağdaş hedef, Muasır medeniyet orada diyordu. Ben size güvendim gençlik Ben sizinle umutlandım. Ve ben size teslim ettim Cumhuriyeti Ben Mustafa Kemal’i gördüm Mustafa Kemal gibi bakanların gözlerinde. Ben diyordu Çanakkale’de ölüm emri verdiğimde Öne fırlayan Türktü, Çerkezdi, Kürttü, Lazdı, Gürcüydü, Abazaydı Aleviydi sünniydi ölüme atılanlar Sormadılar kurşunlara havada yakalanırken Bu vatan kimin diye, Hepsi bizim vatanımız diyordu, Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Gürcüsü, Abazası ‘Vatan sağ olsun ‘du hepsinin son sözleri Kurtuluş savaşının meşalesini yakan da, taşıyan da Türkdü, Kürtdü, Çerkezdi Hepsi kardeşti Ne oldu size gençliğim Ne oldu umutlarım, diyordu Mustafa Kemal Mustafa Kemal gibi düşünenin gözlerinde Siz bölünmüşsünüz ey gençlik Birileri sizi bölmüş, parçalamış Yutmak için ağzını açmış Titre ey Türk gençliği Yık bu emperyalist oyunları. Mustafa Kemal’i gördüm Mustafa Kemal gibi düşünenlerin yüreklerinde Bitmez ey gençliğim bitmez diyordu, Menemen de Kubilay’ı kesenler, Şeyh Sait’in peşine düşenler Dersimde silaha sarılanlar Dün vardı, Bu gün de var Yarın da olacak. Gaflete düşme Atanı inkâr etme, Şehit kanıyla sulandı bu vatan İhanet etme. İbrahim Coşar |
| | |
| Sponsored Links |
| | #92 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası Tükettik “Mustafa Kemaller tükenmez” der şair Tükettik nasıl tükenmezler? Bedende ruhu tükettik Ruhta inancı, Sevdaları, Ülküleri, Mustafa Kemal’i Mustafa Kemal’i tükettik Mustafa Kemal’i Dilimizde kaldı ne varsa ona dair. Ezberledik sözlerini, Devrimlerini, İlkelerini.... Dudaklardan içeri geçmedi sözcük Ağzımız da sakız oldu “Atatürk” Tadına eren hani! “Ne mutlu Türk’üm” dedi, Türklüğümüzden utandık. Hep “ İleri” dedi, Biz daha yön bulmadık. Taklitçilik, Batıya özen, Yitirdik ne varsa kendimizden Eser yok demokrasiden Cumhuriyetten Krallar seçiyoruz bizi yöneten Nerede ilim,nerede irfan, nerede fen! .. Hepsine birer birer giydiriyoruz kefen Yobazlaşan karanlıklarda kaldı ruhumuz Aydınlığa perde çekti kızımız oğulumuz Çanakkale’den,Kocatepe’den yükseliyor veballer. “Ver oğul...! Akıttığım kanın bedelini ver...” Nerede yedi düvele baş kaldıracak kişi Var mıdır doğuracak bir münevver dişi Hengameden hengameye koşuyoruz durmadan Kurtaracak bir güneş doğmuyor hiç Samsun’dan Perihan Dirican |
| | |
| | #93 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası |
| | |
| | #94 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası TİCARET Çocuk hastanesinin karşısındaki oyuncakçı gün geçtikçe artan kazancı için şükreder Tanrı'ya Yem satan ihtiyarın yıllar önce kanatlarına taş attığını bilmeden her sabah aynı meydanda toplanır güvercinler Ve kitapçı tezgahının en önüne sıralanır bir şairin öldükten sonra bütün kitapları |
| | |
| | #95 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası AMA ÖLÜM Özgürlük kitabının sayfaları arasına cellatların kurduğu darağacındaki ip yarım kalan sayfayı gösteriyor okumaya devam edecek nice insana Evlilik fotoğraflarının yırtılarak kırılan çerçevelerin sokağa atılan tahtalarıyla çakılıyor çocuk tabutları Hiçbir genç kız taşımıyor kolyesinde sevgilisinin fotoğrafını ama ölüm sayfaları oyulmuş bir aşk romanının içine gizliyor tabancasını |
| | |
| | #96 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası ÇIKIŞ KAPISI Kesik bileklerimi göstererek girdim sinema kapısından içeri bendim sefer öncesi korkaklar kadınlarının yanına dönsün sözüyle padişahın ordudan ayrılan yeniçeri Kapındaki postalları görünce balkona astığın sutyenin damlalarıyla ıslanan kedinin tüylerini okşarayarak uzaklaştım kuleler ki hüzne bir bıçak gibi saplanan sunay'a kın Beyaz peynir tabağı ve su katılmış rakı kadehi Kız Kulesi'dir çilingir sofrasının sen ki yoksun manzarada ilk ışıklarını yakan bir vapur güzelliğiyle akşamın Kapımı çalarsan bir gün eşikteki ayakkabılara aldanıp evimin içini kalabalık sanma atmaya kıyamayan annem bütün ayakkabılarımı dizmiş yalnızlığıma ALINTI |
| | |
| | #97 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası DİŞİ KUŞ Kuru bir ot gibi yaşıyorum gözlerden uzak patika bir yolun kıyısında Tek suçum sap olamamak baltanın kanlı oyunlarına Ama yine de umut dolu kalbim belki bir dişi kuş taşır beni diye daldaki yuvasına ALINTI |
| | |
| | #98 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası GİTME KAL Batan güneşe doğru Sürerken atımı 'Gitme kal' Demeni bekliyorum Ama yalnızca Rüzgar çekiştiriyor atkımı |
| | |
| | #99 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası KAĞIT GEMİ Deniz kıyısında bir martıyla konuşurken görüyormuş dostlarım beni sürekli bir kaptanım çünkü kağıt gemilerden emekli Kılları uzadıkça ellerimin unuttum kağıtlardan nasıl gemi yapıldığını ki yaşlılığa uzanan birer iskeledir parmaklarım çözüldü uçlarından nice kağıt geminin palamarı Çocukluğumun tahta atını bozarak yaptığım iskeleye küçük bir kağıt gemi yanaşır mı dersiniz kazısam ellerimdeki bütün kılları ! ... ALINTI |
| | |
| | #100 |
Rep Gücü: 43 Rep: 4200 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Güzin Abla Sayfası KAYIP DALGA Kimim ben ve sakalından bir tek kılın müzelere giremeyeceğine ağlayan köse bir peygamberden nedir beni ayıran Hüzünlü bir çocuk yüzü müyüm merdiven altındaki boş rakı şişelerinin hareketliliğinden anlayan babasının eve gelip gittiğini Bir cüce miyim yoksa cenaze gününde annesinin tabutuna uzanamayışının ağırlığını hep omuzlarında taşıyan Küçük odaya çıkıyorum tavan arasındaki ve bir geminin dümeni gibi çevirerek istasyon düğmesini kayboluyorum bir zamanlar etrafında ailece toplandığımız radyo dalgaları arasında! .. |
| | |
| | |