![]() |
| |||||||
| Benim Sayfam (Günlük) Size özel kişisel sayfanızı oluşturup düşüncelerinizi özgürce ifade edebilir,kendinize günlük oluşturabilirsiniz |
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Sheytan(Mervishh(Merve)) ARADA BiR ÇOK BUNALDIĞINIZDA.. Bir zamanlar bir psikoloji kitabında okuduğum bir bölüm vardı... Hayatın ve getirilerinin kıymetini anlamak için tavsiye edilen bir metod vardı içinde.. Deniyordu ki; "arada bir, çok bunaldığınızda, hayatın sizin için çekilmez hale geldiğini düşündüğünüzde kendinize 10 dakika ayırın ve kendi cenaze töreninizi düşünün"... Cümleyi ilk okuduğumda çarpılmıştım... Diyordu ki; " bunları düşündüğünüzde dünyadaki yerinizi, dünyayı terkettiğinizde oluşacak boşluğu, sevdikleriniz ve sizi sevenler için öneminizi anlayacaksınız... özellikle insanların sizin için neler söyleyeceklerini, onlar için ne ifade ettiğinizi hissetmeye çalışın... O andan geriye dönme şansınız olmadığını, hayat denen kredinizin bittiğini ve onlara yanıt verme şansınız olmadığını düşünün... Tekrar sarılma, bir kez daha öpme ihtimalinizin bittiğini hissedin... Dünyadaki küslüklerin, ayrılıkların, kavgaların yanında bu acının ve geri dönülmezliğin korkunç çaresizliğini yaşayın... Bırakın canınız yansın, bırakın alevler içinde kavrulsun tüm ruhunuz... Orada, o musalla taşında düşünün kendinizi... Seyredin şu an çevrenizde olanların yüz ifadelerini... Akıllarından ve yüreklerinden geçen cümleleri hayal edin... Kitaba devam etmeden bıraktım kenara ve gözlerimi kapatıp aynen düşünmeye başladım... Eşimi, oğlumu, annemi, babamı, kardeşlerimi ve diğer tüm çevremi oturttum tek tek kendi cenaze törenimdeki yerlerine... birer birer yerleştirdim tabutumun çevresine hepsini... hayatımda çok nadir bu kadar canım yanmıştı... görüyordum işte "babaaaa..." diye ağlayan biricik oğlumu... Eşim kucağında "ağlayan emanetimle" ayakta durmaya çalışıyordu perperişan...Koca çınar babacığım, belli belirsiz dualar okuyordu, o gözümden Kardeşlerim, akrabalarım "çok erken gitti, doyamadı oğluna.."diyordu acıyan ses tonlarıyla... Ve dostlarım... Onlar da şaşkındı... Bazısı "daha dün birlikteydik, nasıl olur.." diyordu... Farkındalık önemli bir kavramdır psikolojide...Belki de hiç aklımıza gelmeyen ve gelmeyecek bir farkındalığı göstermek istemişti yazar... Canım oğlumun söyleyecek çok >şeyi yoktu... Özleyecekti, yokluğumu hissedecekti..ağlayacaktı aklına geldikçe... Belki ölümün ne anlama geldiğini hissedecek yaşa gelinceye kadar sıradan bir üzüntünün ötesine geçmeyecekti duyguları... Sevgili eşim... Benim muhteşem hatunum... Nasıl dayanır bensizliğe O ki, benim için herşeyini feda edip koşmuştu Bana... Hayatının tek adamı şimdi toprak olacaktı...Bir daha " Seni seviyorum " diyemeyecekti... Bir daha hevesle açamayacaktı çalan kapıyı... Ve her gelen gece bensizliğini haykıracaktı yüzüne... Her sabah da bensiz başlayacaktı koca gün... Ben o gün kurduğum o hayalle, canımın tüm yanmasına rağmen YENİDEN DOĞDUM... Bilgisayar diliyle "format attım hayatıma"...Sahip olduklarımın farkına vardım ve hala nefes alıyor olduğum için şükrettim... gözlerimi açtığım anda o kötü ve acı sahne bitmiş, oyun perde demişti...Peki ya hayal değil de,gerçek olsaydı ve perde bir daha açılmamak üzere kapansaydı... İşte bu final bu yazıyı buraya kadar okumanıza değmiş olmalı... Belki gerildiniz, kötü oldunuz ama devamını getirirseniz buna değer bence... Ölümün kime ve ne zaman geleceğini Yüce Allah' tan başka bilen yok... İşte bu yüzden hazır yaşıyorken ve nefes alıyorken yapabileceklerinizi yapın, ertelemeyin... Bilerek - bilmeyerek kırdığınız kalpleri tamir edin... Sizi sevenlere ve sevdiklerinize daha fazla zaman ayırın... Ve en önemlisi; VERDİĞİ -VERMEDİĞİ, ALDIĞI - ALMADIĞI HERŞEY İÇİN, TEKRAR TEKRAR ŞÜKREDİN YÜCELER YÜCESİ YARADAN'A... CAN DÜNDAR..... |
| | |
| | #3 |
| SITE ADMİN ![]() Üyelik tarihi: Nov 2005 Nerden: Samsun/TURKEY Yaş: 33
Blog Mesajları: 20
Cinsiyet: Rep Gücü: 183 Rep: 17695 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) Resimlerini asagıdaki linki takip ederek eklersen Link olarak gozukmez :) Forum a Resim ekleme + (print screnn)
__________________ |
| | |
| | #4 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Aug 2007 Nerden: EDİRNE
Cinsiyet: Rep Gücü: 14 Rep: 1327 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) evet canım bende can dündar daha kitabını piyasaya sürmeden internete verdiği slaytını izlemiştim o kadar çok etkilendim ki.hatta geçen sene seyretmiştim.o günden sonraaa hayata artık başka gözle bakıyorum ve artık hiç bunalmıyorum ne kadar güzel anlatmış ama değil mi can dündar |
| | |
| | #5 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) FIKRA Alman İngiliz ve Türk vampirler kendileri arasında yarışa girmişler bu gece kim daha çok av bulup kanını emecek diye kimden başlayalım derken Alman vampir ben başlayacağım demiş ve havadan aşağı doğru inmiş birde gelmiş ki ağzı gözü kan icinde ne yaptın diye sormuş İngiliz ve Türk vampirler şu aşağıdaki ahırı gördünüz mü demiş evet peki oradaki inekleri gördünüzmü demiş evet demişler. işte ben ordaki ineklerden birinin kanını emdim geldim demiş sıra İngiliz oda dalışa geçmiş ve ağzı gözü kan icinde gelmiş ne yaptın diye sormuşlar Alman ve Türk vampir şu aşağıdaki evi gördünüz mü demiş gördük demişler peki yanındaki kümesi gördünüz mü demiş gördük demişler işte ben oradaki 20 tane tavuğun kanını emdim geldim demiş sıra bizim Türk vampire gelmiş oda dalışa geçmiş ve aşağı doğru inmiş ve bir süre sonra onunda ağzı gözü kan içinde gelmiş Alman ve İngiliz vampiri sormuşlar sen peki ne yaptın diye oda demiş ki şu aşağıdaki evi gördünüz mü demiş gördük demişler peki onun yanında bir ağaç var demiş onu gördünüz mü demiş evet gördük demişler peki onun yanında bir direk var onu gördünüz mü demiş evet gördük demişler işte ben onu göremedim demiş. CENNETTEKİ KADINLAR 1- Selam, benim adım Wanda. 2- Selam, benimki de Slyvia, sen nasıl öldün? 1- Donarak öldüm. 2- Ne kadar korkunç. 1- Yok o kadar kötü degildi, soguktan titremem geçince ısınmaya başladım ve uyku bastı, sonunda huzur dolu bir ölüm. 2- Peki sen nasil öldün? 1- Ağır bir kalp krizi geçirdim. Kocamin beni aldattigini sandim, onu iş üstünde yakalamak için eve erken geldim, fakat evde tek basina televizyon seyreder halde buldum. 2- Sonra ne oldu? 1- Kesinlikle evde baska bir kadının oldugundan emindim, bütün evi aramaya basladim. Çatıyı, yatakların altını, her yeri aradim fakat bulamadim. Ama asiri yorulmustum, kalp krizi geçirdim ve öldüm. 2- Keşke derin dondurucuya baksaydin, şu anda ikimiz de yaşıyor olacaktık!.. Konu sheytan tarafından (31-08-2007 Saat 05:02 PM ) değiştirilmiştir.. |
| | |
| | #6 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) >Erkek: Bana isminizi bagislar misiniz? > Kadin: Neden? Sizin yok mu? > > Erkek: Size bir içki ismarlayabilir miyim? > Kadin: Aslinda içkinin parasini direkt alsam daha iyi olur. > > Erkek: Ben bir fotografçiyim ve ne zamandir sizinki gibi bir yüz ariyordum. > Kadin: Ben de estetik cerrahim ve ne zamandir sizinki gibi bir yüz > ariyordum. > > Erkek: Sanirim sizinle daha önce bir kez çikmistik ya da iki kez? > Kadin: Sadece bir kez çikmis olabiliriz, çünkü ayni hatayi ikinci kez > yapmam. > > Erkek: Nasil bu kadar güzel olabiliyorsunuz! > Kadin: Sanirim dogarken sizin payinizi da ben almisim. > > Erkek: Bu cumartesi benimle çikar misiniz? > Kadin: Üzgünüm, bu cumartesi basim agriyacak. > > Erkek: Birçok erkegin basini döndürüyor olmalisiniz. > Kadin: Siz de birçok kadinin midesini bulandiriyor olmalisiniz. > > Erkek: Sizi çok mutlu edebilirim. > Kadin: Nasil? Gidiyor musunuz? > > Erkek: Size evlenme teklif etsem, ne cevap verirdiniz? > Kadin: Bir sey diyemezdim muhtemelen, çünkü gülerken konusamam. > > Erkek: Sizi sinemaya davet edebilir miyim? > Kadin: Ben o filmi gördüm. > > Erkek: Hayatim boyunca neredeydiniz? > Kadin: Sizden saklaniyordum. > > Erkek: Hayatim boyunca neredeydiniz? > Kadin: Hayatinizin geri kalaninda da olacagim yerde, rüyalarinizda. > > Erkek: Sizi daha önce bir yerde görmüs gibiyim… > Kadin: Evet, o yüzden artik oraya gitmiyorum. > > Erkek: Bu koltuk bos mu? > Kadin: Evet, ama oturursaniz bu bosalacak. > > Erkek: Ne isle mesgulsünüz? > Kadin: Kadin taklidi yapiyorum. > > Erkek: Sizi çiplak görebilseydim çok mutlu ölürdüm herhalde. > Kadin: Ben sizi çiplak görseydim gülmekten ölürdüm herhalde... |
| | |
| | #7 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) Tribünün Gözü Kulağı Alpaslan Dikmen (12.Adam - 05.09.2007) Servet’ in armağanı... Galatasaray Manisa’da beklenen oyununu ortaya koyamadı belki ama yine de maçı kazanması zor olmazdı. Eğer ki Servet aşağı yukarı her maçta yaptığı çok ciddi hatalarına devam ederse sağılan sütlerin biriktiği güğüme tekme atmak gibi bir şey olur her maçın neticesi. Galatasaray sezon sonuna kadar bu basit hatalardan çok puan kaybeder. Bu da şampiyonluk yarışını sonlandırır. Son transfer Hakan Balta veya Bouzid, Servet’in yerine Song’un yanında oynamalıdır. Servet hem hazırlık döneminde hem de resmi maçlarda büyük hatalar yaptı. Sanırım yeterince şans tanındı, ki ben de kendisine çok güveniyordum. Şimdi sırada diğer futbolcular var. Hakan veya Bouzid Song ile uyumu yakalarsa, Galatasaray’In hücum gücüne, savunma güvenliği de eklenir. Bu da ilerleyen haftalarda büyük bir güç demektir. Kral Hakan Şükür ultrAslan’ın bir bestesi var... "Kral Hakan Şükür... Seni Çekemeyen... Bütün insanların... Suratına tükür..." Tabii burada "insanların" vurgusu daha değişik ayıp bir kelimedir belki ama haketmediklerini de söyleyemeyiz. Böyle bir dünya golcüsüne bu kadar ahlaksızlık yapılırsa olacağı budur. Sonuçta Hakan Şükür, Manisa deplasmanında yine golünü atarak 241 golle Türk futbol tarihinin en golcü ismi oldu. Annesinin hastalığı yüzünden zor günler geçiren Kral’a bizler de dayanma gücü diliyoruz. Hakan, o forma sana çok yakışıyor kardeşim. Anakonda Nonda Manisa’da böyle bir pankart astık tribüne... Ama bu benzetme aslında gazetemize ait. Hem de F.Bahçeli olan müdürümüz Büşah Gencer ve yardımcısı Gökhan Güçkaya’ya! E ben de böyle bir makarayı kaçıramazdım elbette. Pankartı yazdırdım gençlere... Altına da B.G ve G.G yazdırdım... Anlayan anladı! Ama sonuç olarak yaratıcı bir fikirdi. Pankart üzerinde de çok şık durduğunu kabul etmeliyim! Ayhan Akman polemiği sıktı Son haftaların en formda futbolcusu Ayhan’ın Milli Takım muhabbeti yüzünden biraz sıkıntısı vardı gibi... Ama Fatih Hoca gerekeni yaptı Ayhan’ı milli takıma davet etti. Ayhan akıllı bir insan, böyle bir polemiğin içine nasıl düştü bilmiyorum ama aklıma basından bir tuzak kokusu da gelmiyor değil. Hayırlısı bakalım! Umarım bu problem Ayhan’ın milli takım performansını etkilemez. ultrAslan Dünya Markası Sayın Başkanımız Özhan Canaydın’dan sonra Aliağa’daki dernek açılışında Sayın Adnan Polat da ultrAslanları yere göğe koyamadı. Allah her zaman doğrunun yanındadır. ultrAslan bugüne kadar hep doğru işler yapmıştır. Protestolarda bile doğruları yapmıştır. O günlerde yönetim bundan pek hoşnut değildi ama diğer emsal gruplara bakıldığında ultrAslan’ın değeri daha iyi anlaşılıyor olsa gerek. Bugüne kadar basında ultrAslan hakkında çok sayıda haber çıktı. Bunların çoğu asılsızdır. Gönderilen yalanlamaların da çoğu yayınlanmadı! Ancak ultrAslan’In ne olduğu bellidir. Bizler kendi menfaatlerimiz için değil Galatasaray’ın menfaatleri için varız. Kimse kişisel çıkarlarla ultrAslan ismini yan yana yazmamalı, yazamaz da zaten! |
| | |
| | #9 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) SEN eğer... Bir taraftar olsan ultrAslan Bir Su olsan...OKYANUS ... Bir Tepe olsan.... EVEREST... Bir Şehir olsan...İSTANBUL olurdun... Eşi benzeri bulunmayan... Bir Diken olsan...GÜL... Bir Çiçek olsan...ORKİDE... Bir Ağaç olsan ...ÇINAR olurdun....Asırlık Köklere dayanan.. SEN eğer... Bir Mevsim olsan ..İLKBAHAR.. Bir İçki olsan ...ŞARAP... Bir Bağlılık olsan...TUTKU olurdun....Tarifi mümkün olmayan.. Bir Kum olsan...ÇÖL... Bir Taş olsan ...ELMAS... Bir kumaş olsan...İPEK olurdun..En incesinden dokunan... SEN eğer... Bir Savaşçı olsan..SAMURAY... Bir Camia olsan..İMPARATORLUK.. Bir Zaman olsan...SONSUZLUK olurdun...Tarihlere sığmayan... Bir Kitap olsan....GERÇEK... Bir Yazı olsan ..DESTAN.. Bir madalyon olsan ..ŞEREF olurdun...Göğsümüze takılan... SEN eğer... Bir Ses olsan...TRİBÜN.. Bir Öfke olsan ...VOLKAN... Bir Yıldız olsan ...GÜNEŞ olurdun...İçimizi ısıtan... Bir Zehir olsan...ŞİFA.. Bir Yapı olsan...MABET Bir Kuş olsan ..ZÜMRÜT Ü ANKA olurdun ..Kendi küllerinden doğan.. SEN eğer... Bir Karakter olsan ...ASİL... Bir Organ olsan..YÜREK .. Bir Sembol olsan ...ASLAN olurdun...Krallığı daim kalan... Bir Kelime olsan ...AŞK.. İki kelime olsan ... SENİ SEVİYORUM ... Bir Sevgi olsan..ANNE olurdun....Her şeyi karşılıksız yapan... Bunların hepsi biraraya gelince ... Adın...GALATASARAY oldu... Uğruna ölünse bile Bazen ... Özgürlük , çimlerde koşmak değildir... Sevdası uğruna prangaya vurulmaktır... Hep O'na tutuklu kalmışcasına... Bazen ... İmkansız ...Olmaz değildir... 7 kişi 7 Sıfır yenmek , Ağları delmek , Şampiyonluktur Milenyumda ... Hayalleri gerçek yapmaktır...Sahaya her çıktığında... Bazen ... Tarih, tozlu bir sayfa değildir... Gerçektir , yaşamdır....1905'te doğup Ciltlere sığmamaktır... Destanların değişmez yazarı olurcasına.. Bazen ... GÜÇ , bir sıfat değildir... Evsiz barksız , beş parasız , en zorda , tüm dünyayı ayağa kaldırmaktır... Üstünde sade bir parçalı formayla ; kolaycasına... Bazen... Nefes almak değildir , yaşamak... O'nunla gülüp, O'nunla ağlamaktır... Sarı -Kırmızı olmaktır , her an O'nu solurcasına... Bazen ... Sevgi...Anne , Baba , Eş , dost değildir... Onlardan ötedir...Tutkudur Renklere , Armaya ... Ayrılmaz parçanmışcasına... Bazen ... Hayat herşey değildir... Ama herşey bana GALATASARAY'dır Doğumda ...Ölümde ...Yaşamda ... Taparcasına....!!!! |
| | |
| | #10 |
| spermeydan 1.güzeli ![]() | Cevap: Sheytan(Mervishh(Merve)) KİMSE BU TARİHLERİ UNUTMASINNN..!!! 12.02.1911:GS:7 FB:0 04.05.1913:GS:6 FB:0 02.10.1914:GS:6 FB:0 04.11.1921:GS:5 FB:1 01.04.1927:GS:5 FB:1 31.08.1928:GS:4 FB:0 01.03.1935:GS:4 FB:0 24.09.1939:GS:4 FB:0 15.03.1942:GS:5 FB:0 18.12.1960:GS:5 FB:0 11.05.2005:GS:5 FB:1 20.45 14.05.2006:GS:3 KAYSERİ:0 20.45 14.05.2006:FB:1 DENİZLİ:1 20.45 ŞAMPİYON GALATASARAY BAŞKA ŞAMPİYON YOOOOKKKKKKK |
| | |
| | |