![]() |
| | |||||||
Bilim Teknik katogorisi Matematik forumu içinde "Hata nerede?" başlıklı konu görüntüleniyor, "Merhaba arkadaşlar bugun arkadasım bana bişey söyledi çok saçma geldi kanıt yapar gibi oldu ama gibide kaldı sankı ben lafı uzatmadan direk konuyu yazayım 2+2=5 X = Y ................................................ol sun ..."
![]() |
| | LinkBack | Seçenekler | Stil |
| | #1 |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 59 Rep: 5759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Hata nerede? Merhaba arkadaşlar bugun arkadasım bana bişey söyledi çok saçma geldi kanıt yapar gibi oldu ama gibide kaldı sankı ben lafı uzatmadan direk konuyu yazayım 2+2=5 X = Y ................................................ol sun X² = X.Y............................................eşi tliğin her iki tarafını 'X' ile çarptık. X² - Y² = XY - Y²..............................her iki taraftan 'Y²' çıkardık. (X + Y).(X - Y) = Y.( X-Y )...............sol tarafı çarpanlara ayırdık, sağ tarafı 'Y' parantezine aldık. ( X + Y ) = Y.....................................( X - Y )'ler sadeleşti. X + X = X..........................................X = Y olduğundan, 2.X = X..............................................'X' leri topladık. 2 = 1 ................................................'X ' ler sadeleşti. 3 + 2 = 1 + 3....................................her iki tarafa '3' ilâve ettik. 5 = 4................................................. .buradan, 5 = 2 + 2.......................................'4'ü, '2+2' şeklinde yazdık. HATA NEREDE? Hata gözde mi? Mantıkda mı? Yoksa beyinde mi? Aslında işlemlerde hata yok gibi duruyor fakat kanıt bana saçma geldi özellikle 2=1 bölümü orası bu ihtimalin yanlıs oldugunu ortaya cıkartıyor zaten aceba siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? |
| | |
| Sponsored Links |
| | #2 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hata nerede? burada 4.satırdaki x-y ler sadeleşmiş.yanlız x-y=0 olduğu için 2=1 ifadesi çıkmış.yani her iki taraftan sıfırları sadeştirmiş olduk. x ve y lerle değilde sayılarla düşünürsek mesela 4.0=5.0 da yazabiliriz.ama sıfırları sadeleştirirsek 4=5 olur bunu da yapamayız:) |
| | |
| | #3 | |
| SUPER MODERATOR ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Nerden: Ankara
Cinsiyet: Rep Gücü: 59 Rep: 5759 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hata nerede? Alıntı:
| |
| | |
| | #4 |
| Yeni Uye ![]() Üyelik tarihi: Jul 2007 Yaş: 24
Cinsiyet: Rep Gücü: 16 Rep: 1422 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hata nerede? önemli değil ben teşekkür ederim.dershanedeyken hocamda bana sormuştu hata nerde diye benimde hemen aklıma gelmemişti:) |
| | |
| | #5 |
| Uye ![]() Üyelik tarihi: Dec 2007 Yaş: 21
Cinsiyet: Rep Gücü: 49 Rep: 4871 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | Cevap: Hata nerede? ahh ahh hocamız hep der yapacağınız işlem önce anlamlı olmalı diye :)
__________________ living is easy with eyes closed... |
| | |
| | |